Črna kronika

Je umrla zato, ker se ni želela preseliti?

Rabat, 30. 08. 2011 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V javnost prihajajo nove podrobnosti iz življenja britanskega para, ki je v Maroku po padcu skozi hotelsko okno umrl. Zakonca naj bi se nenehno prepirala, ker se žena ni želela preseliti na Novo Zelandijo, kjer je njen mož našel službo.

Tragedija se je zgodila med dopustovanjem družine v Maroku. Na fotografiji je najbolj znan trg v Marakešu Džema el-Fna.
Tragedija se je zgodila med dopustovanjem družine v Maroku. Na fotografiji je najbolj znan trg v Marakešu Džema el-Fna. FOTO: Reuters

Britanski par, ki je v presledku nekaj dni zaradi padca skozi hotelsko okno umrl, se je prepiral zaradi načrtov o selitvi. Njuni prijatelji so povedali, da je oče štirih otrok, ki so po dvojni nesreči ostali sirote, našel službo na Novi Zelandiji, kjer je iskal dom ter bi se mu lahko pridružila žena in sinovi.

Britanski časniki pa zdaj pišejo, da so njuni prijatelji povedali, da žena ni bila navdušena nad bodočim domačim krajem Christchurch ter da je v številnih prepirih to tudi jasno povedala. Prepiranje je prišlo tako daleč, da je neki prijatelj paru dejal, naj se razideta.

Aprila, ko je družina vseeno obiskala Novo Zelandijo, je Tilly Lamb povedala, da jo je zadnji potres na tem območju tako prestrašil, da se boji tukaj živeti. Prav tako naj ne bi želela zapustiti ostarele matere v Veliki Britaniji.

Je bil padec Tilly posledica še enega prepira? Kot smo že poročali, je eden izmed očividcev povedal, da je pred padcem slišal prepiranje. Policija sicer vztraja, da je bil Tillyin padec nesreča. Tudi zato se maroška policija sooča s kritikami, da želi prekriti prave vzroke smrti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kleopatra-1
31. 08. 2011 23.47
York, Tilly ni storila samomora, umoril naj bi jo mož
York
30. 08. 2011 17.47
Kako ironično. Tilly se ni želela preseliti na Novo Zelandijo, ker med drugim ni želela zapustiti ostarele matere. In sedaj je za seboj pustila tako ostarelo matero, kakor tudi svoje tri otroke. Je bil samomor res edini izhod?
Cobra007
30. 08. 2011 17.36
Pravega vzroka za to tragedijo najbrž ne bomo izvedeli. Lahko pa si mislimo, da je v ozadju še vse kaj drugega. Ubogi so otroci, ki so ostali brez staršev.
Ramzess
30. 08. 2011 10.10
Res je vprašanje, zakaj policija vztraja pri očitni neresnici in nesreči, če je očitno, da ne gre za to. Ali oni vedo kaj, kar drugi ne, ...je za tem kaj ve. kot je videti. Prijatelji ja, ...pozablja se na dejstvo, da njuni otroci poznajo resnico, nevem kako se jim zdi, da berejo take nesmisle v medijih. Oni bodo morali s tem živeti.