Črna kronika

Je ubijal zaradi strahu pred zaporom?

London, 05. 06. 2010 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

52-letni britanski taksist, ki je v sredo ubil dvanajst ljudi, je imel težave z davčno inšpekcijo, je sporočila policija, ki pa preverja še druge možne motive za njegov napad.

Taksista Derricka Birda, ki je v sredo v Veliki Britaniji ustrelil dvanajst oseb, so preiskovale davčne službe, je danes sporočila policija. Birdovo triurno streljanje po mestih, vaseh in podeželju v zahodni Cumbriji je pretreslo Britance, oblasti pa se trudijo poiskati motiv za njegovo nepojmljivo dejanje.

Prizorišče, kjer so našli mrtvega napadalca.
Prizorišče, kjer so našli mrtvega napadalca. FOTO: Reuters

Motive za njegovo dejanje se trudijo poiskati tudi britanski mediji, ki že namigujejo na to, da se je Bird bal, da bo zaradi utaje davkov moral v zapor, da se je prepiral s kolegi taksisti ali pa se je sprl z družino.

''Preiskovalci preverjajo različne ključne točke in preverjajo namige, da se je Bird prepiral s kolegi taksisti ali drugimi ljudmi,'' je sporočil predstavnik policije Ian Goulding. ''Prav tako smo pregledali njegovo finančno stanje. Lahko potrdimo, da je bil Derrick Bird predmet preiskave davčnih inšpektorjev,'' je dodal.

Za žrtve strelskega napada so prijatelji polagali cvetje.
Za žrtve strelskega napada so prijatelji polagali cvetje. FOTO: Reuters

Med Birdovimi žrtvami so bili tudi njegov brat dvojček, družinski odvetnik in kolega taksist, medtem ko kaže, da so bile ostale žrtve naključni mimoidoči. Britanski mediji poročajo, da je Bird morda gojil zamero do brata zaradi dediščine, vendar policija tega ni omenila. Birdove tri hčerke so že zanikale, da bi bil motiv za napad družinski spor.

''Čeprav preiskujemo možne motive, pa najbrž ne bomo nikoli izvedeli kaj je privedlo Birda do tega drastičnega dejanja, saj nam na vprašanja ne bo mogel nikoli odgovoriti,'' je povedal Goulding in dodal, da so preiskovalci v taksistovi hiši zasegli veliko količino papirjev, vendar med njimi niso našli ne poslovilnega pisma ne lista, ki ga nekateri mediji opisujejo kot listo ljudi, ki jih je Bird nameraval ubiti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xczyx12
06. 06. 2010 18.27
Vzrok ni nikoli samo eden, sploh pri takem človeku, ki je brez dvoma imel hude psihične težave.
tetejec
05. 06. 2010 15.58
Ma kaj pesnijo tile preiskovalci, človek nikoli ne more naredit takšnega masakra zarad nobenga dolga ali resta!! Tukaj so v igri malo večje moralne in čusvene zadeve, samo tukaj lahko človek postane žival...