Črna kronika

Je 'pošast iz Clevelanda' sposobna udeležbe na sojenju?

Cleveland, 27. 06. 2013 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodnik je odredil, da morajo psihiatri pregledati domnevnega ugrabitelja treh deklet Ariela Castra in ugotoviti, ali je duševno dovolj zdrav, da se lahko udeleži sojenja. Sicer pa niti njegovi odvetniki ne dvomijo, da je sposoben, da se spoprime s 329 točkami obtožnice.

Ariel Castro
Ariel Castro FOTO: Reuters

52-letni Ariel Castro, ki naj bi ugrabil tri dekleta, bo pred sojenjem prestal še oceno duševne sposobnosti. Sodnik Michael Russo je oceno odredil za vsak primer, čeprav niti Castrovi odvetniki ne dvomijo, da bo razglašen za sposobnega udeležbe na sojenju, na katerem ga čaka 329 točk obtožnice. Njegovi odvetniki so tožilstvo že zaprosili za priznanje krivde v zameno za umik smrtne kazni, vendar pa tožilska ekipa to za zdaj zavrača in celo grozi z dodatnimi točkami obtožnice.

Castro je leta 2002, 2003 in 2004 ugrabil po eno dekle in jih držal zaklenjena v svoji hiši v Clevelandu, kjer jih je spolno zlorabljal in trpinčil, zaradi česar je dobil vzdevek "pošast iz Clevelanda". Ena od njih je rodila hčerko, nosečnost druge pa je dvakrat prekinil s stradanjem in pretepanjem, zato mu grozi smrtna kazen.

Muke so se za dekleta končale v začetku maja, ko je 27-letna Amanda Berry prišla do vhodnih vrat hiše in poklicala na pomoč soseda. Policija je dekleta in otroka osvobodila ter aretirala Castra, ki je zadnjih deset let živel normalno, kot da se mu ne dogaja nič posebnega. Najbolj presunljivo je morda to, da nihče od sosedov ali Castrovih znancev tako dolgo ni ničesar opazil.

Berryjeva ter 23-letna Gina DeJesus in 32-letna Michelle Knight so prek odvetnikov sporočile, da si želijo, da bi bilo sojenja čim prej konec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmunja
29. 06. 2013 16.20
V teh velikih mestih so vse soseske take. Velike zelene ograje med hišami, sosedje komaj vedo, kako je kateremu ime, se ne vtikajo drug v drugega in ne kličejo policije ali gasilcev, če ti zagori hiša. Skratka..., raj za piromane.