Črna kronika

Je bila Tijana žrtev serijskega morilca?

Beograd, 12. 08. 2014 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Psihološki profil 34-letnega morilca Tijane Jurić razkriva, da bi lahko šlo za serijskega posiljevalca in morilca. Zato bo srbska policija preiskavo razširila. Đurić je trenutno v zaporu v Subotici, kjer so mu zaradi številnih groženj dodelili dodatne paznike.

Srbska policija bo preiskavo umora 15-letne Tijane Jurić razširila. Glede na obnašanje njenega morilca 34-letnega Dragana Đurića, ki ne kaže znakov obžalovanja, ter glede na njegov psihološki profil, ki ga je izdelala policija, namreč predvidevajo, da bi lahko bil Đurić serijski posiljevalec in morilec.

Je umoril tudi Milico?

Po odkritju, da je lepo Tijano umoril 34-letni Đurić, se je javila mama srbske najstnice Milice, ki je bila umorjena leta 2010, ko je bila stara 16 let. Njena mama je prepričana, da je v izginotje njene hčerke vpleten Đurić. Sicer pravi, da dokazov nima, a ji materinski čut govori, da je 34-letnik umoril njeno hčerko. Milici je morilec v bližini doma prerezal vrat, policija pa v vseh teh letih ni našla njenega krvnika. Na vprašanje, ali za umor Milice sumijo Đurića, policija ni odgovorila.

Policija sumi, da bi lahko Dragan Đurić zagrešil še kakšen umor.
Policija sumi, da bi lahko Dragan Đurić zagrešil še kakšen umor. FOTO: Facebook

"Zaenkrat nas še nihče ni kontaktiral, ker bi prepoznal Đurića kot napadalca," so sporočili s policije. Bo pa policija preverila vse primere nerazrešenih spolnih napadov in umorov, ki so se zgodili v Srbiji zadnjih nekaj let. Po oceni psihologov in drugih strokovnjakov Đurićev psihološki profil povsem ustreza profilu serijskega posiljevalca in morilca.

Ko je policija pridržala Đurića in ga zaslišala v zvezi z izginotjem Tijane, je ta sprva lagal, da bi bil vpleten v njeno izginotje. Šele po testu na poligrafu so ugotovili, da moški laže. Ko je priznal njen umor, pa je policijo šokiralo, kako hladno in neprizadeto je opisal dogajanje usodne noči. "Ni pokazal nikakršnega obžalovanja. Vse grozljive podrobnosti je opisoval kot nekaj povsem vsakdanjega. Kot, da ni človeško bitje," je po aretaciji Đurića dejal eden od policistov.

Če se bo izkazalo, da je Đurić napadel, posilil ali umoril še katero drugo dekle, bo to prvi serijski morilec v Srbiji po razpadu Jugoslavije, poroča srbski Telegraf.

Medtem so v javnost prišle informacije, da je vodstvo zapora v Subotici, kjer je priprt 34-letni mesar iz Surčina, zaradi številnih groženj in nevarnosti, da bi ga kdo napadel, okrepilo varovanje 34-letnika. Ta je v zaporniški celici sam, pred vrati ima paznika, ko gre na sprehod po dvorišču, pa ga spremlja več paznikov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1