Črna kronika

Je bila računovodkinja površna?

Celje, 07. 12. 2011 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V celjskem centru za socialno delo so odkrili nepravilnosti pri delu računovodkinje, ki ni redno nakazovala prispevkov zaposlenih za dodatno pokojninsko zavarovanje. Direktorica jo je ovadila po uradni dolžnosti.

Po pojasnilih direktorice Olge Bezenšek Lalić gre za razmeroma majhne vsote, ki so najverjetneje posledica "prej površnosti ali malomarnosti kot pa okoriščanja".

V celjskem centru za socialno delo so ugotovili nepravilnosti.
V celjskem centru za socialno delo so ugotovili nepravilnosti. FOTO: Reuters

Na delo računovodkinje so po poročanju Večera postali pozorni v prvih mesecih leta, ko so nekateri zaposleni ugotavljali, da jim na plačilnem listu manjka podatek o plačilu dodatnega pokojninskega zavarovanja. Ker so lani prešli na nov način izračuna plač, so mislili, da gre za površnost ali tehnično napako. Napake so nato odpravili.

Zaradi daljše bolniške odsotnosti računovodkinje je direktorica septembra letos vnovič preverila zadevo pri zavarovalnici. Izvedela je, da so še vedno nepravilnosti, zato je zahtevala izredno revizijo, ki še vedno traja, in vložila kazensko ovadbo. "To sem sprožila po uradni dolžnosti. Žal mi je, da je zadeva prišla v javnost, saj ni nobenega dokaza, da bi šlo za naklepno dejanje in namerno oškodovanje zaposlenih. Zaenkrat je jasno le to, da ni bilo rednih vplačil v sklad," je poudarila.

Preverili bodo vsa izplačila od leta 2003. Zaenkrat so ugotovili manjkajoča vplačila pri osmih zaposlenih, ki pa jih je center že poravnal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bgtnhz
08. 12. 2011 10.14
-3
Površna? Jaz mislim, da prej kradljiva. Ves nepravično pridobljen denar naj povrne in zraven še plača kazen.
Kajetan
08. 12. 2011 08.53
+13
Poglejte primer nedoraslega vodstvenega delavca direktorice Olge Bezenšek Lalić, ki da ijavo da je v prvi vrsti malomarnost kot pa okoriščanje, vendar slednjega ni izključila. Če bi se delavka okoriščala pomeni da bi denar nekam prenakazovala, vendar ni ampak je ostajal na računu, torej za kaj je pol kazensko ovadena zato ker se mogoče direktorica piše Lalić. PA ŠE NEKAJ DRAGI BRALCI TU GRE ZA DODATNO POKOJNINSKO ZAVAROVANJE TOREJ 3. STEBER NE ZA OSNOVNO, TOREJ NA VAŠIH PLAČIH DAVKOPLAČEVALCEV SI GRADIJO ŠE OSNOVO ZA DOSTOJNE POKOJNINE - IN KOGA BI LAHKO SEDAJ OVADILI ZA OKORIŠČANJE..... Mislim katastrofa, dosti slovencev sploh nima vplačil v redno pokojninsko zavarovanje, o dodatnem lahko samo sanjajo, pa še živijo ta državni aparat, ki jim v prvi vrsti krade z osebnimi dohodki, ki so višji kakor v gospodarstvu, nato še pa imajo dodatno pokojninsko zavarovanje in to na račun davkoplačevalcev. Da je to prišlo v javnost bi morali zamenjati ves kader in direktorico Olgo Bezenšek Lalić, hkrati pa se naj opravičijo slovenskim davkoplačevalcem, da jih parazitsko izkoriščajo malo po malem...
povrsniste24kur
08. 12. 2011 02.08
+4
ja in ni edina, ki je površna...
hurapiki
07. 12. 2011 21.58
+3
Ne bom trdila, da je računovodkinja nedožna, a ker sem iz tega poklica je lahko prišlo le do malomarnosti kot direktorica pravi. Kdor pozna sistem izračuna plač v javnem sektorju in nenehnega spreminjanja programov za izračun prav lahko pride do napake v programih. Delo v računovostvu je zelo zahtevno saj je potrebno poleg obvadovandja programov, ki so potrebni za vodenje računovodstva , še poznavanje predpisov tako iz knjigovodstva, kot dačni sistem.
6zabica
08. 12. 2011 09.08
+8
A ni potem soodgovorna tudi vodja računovodstva?
Matic Špeli?
07. 12. 2011 20.39
+1
tko se zacne :)
periot22
07. 12. 2011 19.35
+10
Verjetno je šolo naredila na takšen način kot Jaklič!!!!!!!
tepee
07. 12. 2011 20.52
+6
tako je,za krast ne rabiš posebnih šol,sploh pa diplome ne.