Črna kronika

Trojica v Izoli dlje časa izsiljevala 30-letnika. Dva v pridržanju, eden še na begu

Izola, 20. 06. 2016 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
76

Policisti specialci so v soboto popoldan na tržnici v Izoli aretirali dva moška, ki sta osumljena, da sta dlje časa izsiljevala 30-letnika za plačilo večje vsote denarja. Tretji storilec, 23-letni državljan Kosova, je še na begu.

Trojica je dlje časa izsiljevala 30-letnika, svoje grožnje pa podkrepila z orožjem.
Trojica je dlje časa izsiljevala 30-letnika, svoje grožnje pa podkrepila z orožjem. FOTO: Thinkstock

Primorske novice danes poročajo, da naj bi v petek brata iz Izole po dalj časa trajajočem izsiljevanju ugrabila moškega in ga odpeljala iz mesta. Moškemu naj bi uspelo zbežati, za nekaj časa naj bi se skril, nato pa pomoč poiskal na policiji.

S PU Koper so nam sporočili, da njihovi kriminalisti obravnavajo kaznivi dejanji izsiljevanja ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in eksploziva. Teh dejanj so utemeljeno osumljeni 27-letni
državljan Slovenije, 29-letni državljan Kosova in 23-letni državljan
Kosova.

Po neuradnih informacijah Primorskih novic naj bi trojica izsiljevala najemnika lokala v Izoli. Najprej naj bi mu predlagali poslovno sodelovanjem, ker pa iz tega ni bilo nič, so od njega zahtevali 40.000 evrov.

Kriminalisti so v soboto odvzeli prostost 27- in 29-letnemu osumljencu, 23-letni državljan Kosova pa je še na begu. Zoper oba so odredili policijsko pridržanje, sodnik pa je zoper 29-letnika odredil pripor, 27-letnika pa izpustil, so sporočili s Policijske uprave Koper. Po poročanju časnika Primorske novice je izpuščeni dobil prepoved približevanja domnevni žrtvi.

Po dosedaj zbranih dokazih so omenjeni trije izsiljevali 30-letnega državljana Slovenije za plačilo večje vsote denarja. Pri tem so izsiljevanje podkrepili tudi z grožnjami in uporabo strelnega orožja, še navajajo na PU Koper, kjer pa ugrabitve ne omenjajo.

Primorske novice sicer poročajo, da se je aretacija dvojice odvijala kot v najbolj napetem filmu, saj so na tržnico v soboto popoldan vdrli oboroženi in zamaskirani policisti, ki so nato vklenjena moška pospremili do njunih domov, kjer naj bi nato opravili hišne preiskave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3