Črna kronika

Izmislil si je rop: izgubil tablico, denar in zdravila, nato dal lažno prijavo

Jesenice, 30. 09. 2015 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jeseničan je policiji prijavil rop in dejal, da so ga neznanci napadli, pretepli in okradli. A se je zataknilo, ko so policisti njegove izjave začeli povezovati še z dokazi na kraju in informacijami od ljudi. Ti se niso ujemali.

Jeseničan bo ovaden zaradi lažne prijave ropa.
Jeseničan bo ovaden zaradi lažne prijave ropa. FOTO: Dare Čekeliš

Jeseniški policisti so prejšnji teden na Jesenicah obravnavali prijavo domačina o ropu, v katerem naj bi bil najprej napaden, potem pa še pretepen in okraden. Storilci, bilo naj bi jih več, naj bi mu na Cesti železarjev pozno popoldan odtujili tablični računalnik, gotovino in zdravila. Situacijo je domnevni oškodovanec policistom sicer opisal kot običajna žrtev ropa, zataknilo pa se je, ko so policisti njegove izjave začeli povezovati še z dokazi na kraju in informacijami od ljudi, so sporočili s PU Kranj.

Policisti dokazov o ropu niso našli, so pa ugotovili, da je oškodovanec predmete izgubil. Tablični računalnik je med preverjanjem informacij o ropu našel pošteni občan.

Jeseničan je z lažno prijavo ropa osumljen kaznivega dejanja, zato ga bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cosmosjasnovidec
30. 09. 2015 23.25
+1
Dandanes se izplača biti samo pošten lopov.
JosipBrozDrugi
30. 09. 2015 12.39
+2
pokvarjenca bi morali pretepsti. nikoli več ne bi dal lažne prijave.
rissp1
30. 09. 2015 10.17
+28
Če je šlo za psihoaktivna zdravila, bi v primeru da prijavi policiji krajo , le-te dobil še enkrat (npr, pomirjevala, metadon,itd.). Torej, mogoče je zato prijavil rop. Tako bi dobil 2x več teh zdravil. Če jih izgubi je SAM odgovoren in jih ne dobi še enkrat. In kot dokazilo mora v ZD ali kjerkoli pač je takšna zdravila (če so bila psihoaktivna) prinesti potrdilo o prijavi kraje na policiji. Drugače pa, vsa čast poštenemu državljanu ki je našel tablo. Jaz sem enkrat našel pameten telefon, in čeprav točno vem kako se ga onesposobi, zamenjajo IMEI, MAC itd., ter flashira na novo, da ga lahko uporabljaš ali prodaš naprej, sem ga vseeno OBJAVIL POVSOD da naj se lastnik javi. V žoku od telefona je bilo še 20€ gotovine. Čez 2 dni se je javil nekdo ki je potrdil točno kaj je bilo v telefonu (20€) in kakšen telefon tako da je dokazal da je njegov in je rekel da pride iskat čez 30min. Sem ga čakal 2 uri kljub obljubam da pride čez 30min (čeprav bi imel druge opravke), na koncu pripelje avto , ustavi in gre naprej obrniti na konec ulice, tačasa pa na vratih pozvoni 8letni otrok da je njegov, mu dam (tudi denar) in obrne hrbet nekaj zamomlja in gre, starši ki so tačas obrnili avto me iz avta niti pozdravili niso niti pogledali le otrok se je usedel noter in so odpeljali. TOLIKO O ZAHVALI. NITI HVALA ni rekel. Nisem pričakovel kakšne nagrade, medalje, ali celo tistih 20€ ki je bio zraven (očitno je dobil zvečer za iti ven na mestni koncert) , pričakoval pa sem vsaj jasno besedo HVALA ali veselje na obrazu. Naslednjič bom premislil ko najdem nekaj vrednega (tel. je bil na trgu rabljen vreden 300€ - in ga ima 8 letni otrok). Mesec kasnee sem na bankomatu zgubil 350€ , bistveno za naše preživetje, nihče jih ni vrnil, klljub prijavi na banki ,, na policiji da naj pogledajo kamere kaj se je zgodilo (ker meni denarja NI dalo ven) smo čakali 6 mesecev na odgovor, so rekli da so dobili napačen posnetek , zdaj pa posnetka ni več za toliko časa nazaj. In da je bankomaz čez 6 minut (po tistem ko je vrgel ven kartico) vrgel ven denar. 6 minut !! Meni je napisalo napačen pin in sem pritisnil za prekiniti in mi je vrglo ven kartico in sem šel na banko ker sem mislil da sem pozabil pin. In bankomat je čez 6 minut vrgel ven denar, ki ga je po navedbah banke naslednja stranka vzela takoj. Niso pa hoteli preveriti kdo je bil takrat na bankomatu če je dal kartico noter, ker češ ne morejo takointako dokazati da je vzel ker posnetka nimajo več po tolikem času, prejšnju ki so ga poslali policiji pa je bil napačen, iz drugega bankomata... Torej so se opravičili in da NE bodo vrnili nič in adijoo. Toliko o poštenosti, o tem da se dobro vrne z dobrim,itd.itd.
User398398
30. 09. 2015 13.25
+8
Še vedno je bolje biti pošten kot lopov (pustmo politiko na stran zdej). Jaz sem tudi že velikokrat vrnil denar (npr če je prodajalka dala preveč nazaj - zgodilo se je tudi 20€) in podobne zadeve. Seveda pričakuješ vsaj besedo "hvala", kar se je pa v mojem primeru vedno zgodilo. Ne pričakujem pa da bo kdo meni vrnil nazaj, ker vem da so okoli mene sami lopovi. Jaz pač vrnem zaradi lastnega zadovoljstva. Pa itak imam že preveč..
FesterAdams
30. 09. 2015 18.01
+3
rissp1, saj veš, kje živiš. Ne pričakuj poštenosti, ker ljudje za kaj takega pri nas nimajo vzornikov.
113113
30. 09. 2015 09.53
+4
Dodatne tablete si naj nabavi.
JohnSmith000001
30. 09. 2015 09.37
+5
Verjetno je probal goljufati pri zavarovalnici, da bi dobil kaj nazaj.
MaJya
30. 09. 2015 09.46
+1
rissp1
30. 09. 2015 10.39
+4
Bolj verjetno je lahko šlo tudi za psihoaktivna zdravila (pomirjevala,metadon,itd.), v primeru če jih ukradejo in prinese potrdilo od policije da je prijaviil dobi nova, če pa jih izgubi ne dobi NIČ, ker je sam kriv. Tako bi lahko dobil dvojno dozo teh zdravil, ki imajo tudi na črnemu trgu veliko vrednost. Ne trdim da je šlo za to, je pa možno, ker se dogaja, vsake toliko časa se najde kdo od pacientov ki ali spijejo dvojno dozo in jim zmanjka ali pa preprodajo da si kupijo mamila in jim tako zmanjka zdravil, potem pa hočejo nova. Ker lahko nova dobijo le v primeru kraje, so nekateri toliko korajžni da gredo lažno prijaviti, v večini primerov jih dobijo. Na srečo je tega vedno manj, ker so pogoji na CPZOPD vedno bolj strogi.Če primerjamo npr. s 5 let nazaj so vsaj 3x bolj strogi pogoji, če z 10 let nazaj pa vsaj 20x bolj strogi pogoji okoli vsega tam.
Darko32
30. 09. 2015 11.35
+1
RISSP1 ne oporekam tvojim navedbam. ČE je to res, kot ti praviš je POLICIST dokazal, da nima blage veze kaj dela, saj nima pojma o pojmu o dejanskem stanju.
DJSash
30. 09. 2015 13.03
+5
darko32, kako pa ti utemeljuješ to svojo izjavo, da policist nima blage veze kaj dela? A ni v članku navedeno, da ga bojo kazensko ovadili zaradi lažne prijave? Policist je dolžen sprejet naznanitev kaznivega dejanja in potem zbirati obvestila o tem. Torej so tu naredili vse kar je bilo v njihovi dolžnosti in dokazali, da je zadevo lažno naznanil.
fghfhfhfhf
30. 09. 2015 09.29
-1
korintos23
30. 09. 2015 09.28
+19
Poštenjak je sam sebe prijavil, takih je v Sloveniji res malo!
Abica
30. 09. 2015 09.27
+4