Črna kronika

Izlitje kisline v Aqua Savi

Kranj, 14. 07. 2007 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med prečrpavanjem je popustila dotrajana cisterna, zato je v Aqua Savi prišlo do izlitja nevarne klorovodikove kisline.

V lovilne bazene se je izlilo 18 kubičnih metrov kisline
V lovilne bazene se je izlilo 18 kubičnih metrov kisline FOTO: POP TV

Včeraj ob 16. uri je ReCO Kranj obvestil kranjski operacijsko-komunikacijski center, da je v Aqua Savo na Gorenjesavski cesti napotil gasilce, ker je prišlo do izlitja nevarne tekočine, in sicer klorovodikove kisline. Policisti so na kraju ugotovili, da je do nesreče prišlo pri prečrpavanju klorovodikove kisline iz avtomobilske v skladiščne cisterne v podjetju.

Voznik tovornega vozila s priklopnikom je v tovarno Aqua Sava pripeljal 22 kubičnih metrov kisline. Ko so kislino prečrpavali, je ena izmed skladiščnih cistern zaradi dotrajanosti popustila. Zato je prišlo do izlitja 18 kubičnih metrov kisline, ki je iztekla v lovilne bazene.

Ob izlitju ni bil nihče poškodovan, prav tako nista bila ogrožena varnost in zdravje delavcev. Gasilci so na kraju izvedli varnostne ukrepe in zajezili morebitno nadaljnjo izlitje. Policisti bodo napisali poročilo za Okrožno državno tožilstvo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

megla007
14. 07. 2007 17.16
Samo res zanimivo. Dokler se ne zgodi kaj hujšega, je itak vse dobro, ko pa pride do nesreče je pa cel hudič in bi lahko z denarjem za reševanje krize kupili 5 stvari po možnosti (več al pa manj). Zakaj folk ne upošteva življenjske dobe nekega izdelka ter ga redno ne pregleduje in servisera, ko je potrebno? No ja, v tem primeru so imeli vsaj lovilne bazene, ki so, očitno, delovali brezhibno, kar je pa tudi nekaj pozitivnega v tem primeru.
goso
14. 07. 2007 16.58
To je pravo gospodarjenje. Da uporabljaš stvari, dokler zaradi dotrajanosti ne odpovejo. Tud čevlje, vse.
IT_kritik
14. 07. 2007 12.44
No pa so prišli lovilni bazeni prav :)