Črna kronika

Nesreča ohromila promet

Ljubljana, 14. 01. 2008 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na avtocesti Ljubljana - Koper, med priključkoma Logatec in Unec v smeri Kopra, se je razlila nafta.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med priključkom Logatec in priključkom Unec v smeri Kopra se je okoli 7. ure zjutraj zgodila prometna nesreča.

Nesreča
Nesreča FOTO: Kanal A

43-letni voznik tovornjaka je trčil v spredaj vozeči tovornjak, ki ga je vozil poljski državljan. 43-letnega slovenskega državljana so odpeljali v ljubljanski Klinični center. Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek je za 24ur.com dejal, da je voznik utrpel lažje telesne poškodbe.

Stojnšek pa je opozoril, da je omenjeni del cestišča spolzek, saj se je iz rezervoarja razlila nafta. Čeprav so gasilci očistili cestišče, pa Stojnšek vseeno poziva k previdni vožnji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

timi11
08. 05. 2008 18.54
Spoštovani g. Doman. Bil sem tam, akcija je bila dobro izpeljana in vodena, samo "mi" vozniki zablokiramo vse pasove. No ja, ni toliko takšnih nesreč. Saj si jih noben ne želi. Vsaka čast tistim, ki so reševali. Tam bi morali bit in videt, kako so to delali.
Beavis and Butthead
15. 01. 2008 13.14
Mene fascinira dejstvo da ni mora bit vsakdo zobozdravnik, vojak, policist, učitelj, duhovnik, novinar, ... Ampak prav vsakdo pa je lahko voznik in vsakdo lahko naredi vozniško dovoljenje. (so izjeme, handikapirane osebe itd.)
Oleander
14. 01. 2008 22.36
danes dopoldan sem šel proti ljubljani in sem situacijo na cesti videl z druge strani in skoraj istočasno v dolžini kakih 2, 3 kilometrov. Ne glede na to ali je udeleženec kamionist ali osebno vozilo. Lahko bi doličeno kategorijo vozil povsem prepovedali, pa bi se še vedno dogajale nesreče. Nesreče nihče ne naredi nalašč in zavedoma. Nekaj povsem drugega pa je obnašanje ljudi, ki se pojavijo tam ob nesreči sami. Avtomobili in kamioni (kljub domnevno boljšim profesionalnim šoferjem) so bili po vseh treh voznih pasovih razporejeni povsem naključno. Nihče ni razmišljal o potrebi nujnih dovozov. To pa že ni več nesreča, temveč najmanj lahkomiselnost in neznanje kako se obnašati v takih primerih. In JA po vsem prav dam nekomu, ki je omenil, da je dolžnost medijev tudi izobraževanje. Res bi lahko pripravili članek na temo kako naj se obnašamo ob prometni nesreči.
toto100
14. 01. 2008 22.07
Vsem bralcem bi rad sporočil tole: NA CESTI JE POTREBNO VOZITI SKLADNO S CESTNOPROMETNIMI PREDPISI, V NASPROTNEM PRIMERU SI POTENCIALNI MORILEC!!! Res je, da dokler sam tega ne ugotoviš ti ne more nihče vtepsti v glavo, je pa tudi res, da kdor razmišlja drugače NI ZRELA OSEBNOST in bi ji bilo potrebno odvzeti vozniško dovoljenje. Na cesti lahko pokažeš svojo kultiviranost edino le na način, ki je varen, to je skladno s CPP-jem. Očitno imajo nekateri luknje v življenju in se hočejo na vsak način dokazati na cesti, ne prenesejo, da bi jih kdo prehitel, kaj šele, da bi koga spustili predse. Dragi vozniki, to je vaša kultura, ki koristi le vašemu egu. Dajte, ko se zvečer vležete v posteljo naredite analizo današnjega obnašanja na cesti, pa boste nekateri videli, da ste res zadostili le vaš ego , na cesti pa ste spravili v nevarnost mnoge druge voznike. Enkrat boste že plačali za svoje grehe. Pa srečno vožnjo želim vsem kultiviranim voznikom pa tudi nekultiviranim, ki jih postavljam med tretjerazredna živa bitja.
prvi3@hotmail.com
14. 01. 2008 21.52
Danes sem bil v koloni 50 metrov za nesrečo. najbolj me je presenetilo, da so morali prostor za gasalska vozila delati gasilci sami in ne policaji, kateri so bili verjetno takrat nekje na kavi ali na kakšni nepomembni intervenciji. Šele, ko je bil pripravljen prostor, za reševalna vozila in gasilska vozila, se pripelje en z............ policaj s sireno in zelo hitro. prej se je peljal po nasprotni strani avtoceste zelo počasi in brez sirene. Še enkrat so dokazali, da so samo za zejabavat narod, ko pa so stvari resne prepustijo vse delo drugim, v tem primeru gasilcem.
mr1908
14. 01. 2008 21.06
Nekateri se enostavno ne zavedate situacije. Tu udrihate po voznikih tovornih vozil, ki pa imajo daleč največ izkušenj pri vožnji in sami redko naredijo neumne napake, za prometne nesreče so ponavadi krive razne 'omike' ki sploh ne vedo, kaj delajo za volanom ker vozijo še po predpisih iz pedesetih let prejšnjega stoletja, ali pa so krivci prepotentni vozniki, kot recimo 'jaz.sem.kdorkolihočem.vedno'. Brez tovornjakov ne moremo, saj brez njih država ne obstaja, me prav zanima kako bi bili veseli praznih trgovin. In normalno, da če se pred nekim kamionom vozi drugi, počasnejši, da ga bo hitrejši prehitel, saj se na dolge proge razlika med 85 in 90 km/h ogromno pozna. V PROMETU SMO VSI, NIHČE NI VEČVREDEN in razni Hitlerji, ki mislite da med vožnjo na cesti obstajate samo vi, boste morali spremeniti svoje navade. Za 24 ur pa sporočam - če je jasno, da so vozila na nujni vožnji zamujala na mesto nesreče zaradi neznanja voznikov, da se niso pravilno umikali, bi lahko naredili polminutno kratko izobraževalno predstavitev, kako ravnati v takšnem primeru, a ne, vam je pomembno samo da sporočite čimbolj šokantne novice, samo da se bolj prodajate.
Janko Pecnik
14. 01. 2008 20.07
malo poglejte zakonodajo pa presing,ki ga trpimo vozniki teh nebodigatreba na cesti pa kam se lahko obrnemo po pomoč pol pa naj imamo živce pa razumevanje ko nam gre vse dobesedno na sekunde.in nikoli se ne vidi kadar te mali spravi v kočljivo situacijo predvsem ko hočemo prehitet ali pa zavijat
minnaema@yahoo.com
14. 01. 2008 19.48
Kdo je projektiral in gradil avtoceste v RS, da je dandanes vse narobe svet & ali so v EU drugačni standardi-kakor so se uporabljali do sedaj pri gradnjah slovenskih avtocest ? !
ceveljaza
14. 01. 2008 18.38
mazi | 14.01.2008 | 18:08 Še mal bi nadgradil tvoj cenjeni post, ki lepo razloži situacijo. Tudi če bi vse klapalo (velikost tunelov, hitra organizacija v KP) bi še vedno rabili 20-30 vlakov dnevno, da bi se sploh kaj poznalo na cestah. Na vlak gre verjetno nekje od 25-40 kamionov, če dopušča skupna masa celotnega vlaka! Tolk tujih kamionov gre verjetno v 10 minutah čez tunel Golovec za primer...... Praktično utopija.....
borec 1
14. 01. 2008 18.11
Na avtocesti med Mb- Lj in Lj -KP (pa še marsikje) bi obvezno moral bit tretji pas, ker je prometa enostavno preveč.Naši se enostavno ne zavedajo , da bi nesreče marali preprečevat ne pa kaznovat, ker te je že prepozno.
Beavis and Butthead
14. 01. 2008 18.08
Pa to ni res. Kakšna brezobzirnost tovornjakov. Vozjo se po treh pasovih. Jaz bi šel takim talat položnice. Peš ker itak ne morš z avtom mim. Kar se pa tiče huckepack sistema (za tiste ki ne vedo kaj to je, kadar damo tovornjak na vlak.), je v Sloveniji nemogoč iz enostavnega razloga. Slovenski tuneli skozi katere gredo slovenski vlaki ne ustrezajo huckepack sistemu. Iz tehničnega vidika gledano bi to pomenil da bi prvi kamion zadel ob zid pri vstopu v tunel. Enostavno so preozki pa prenizki tuneli. Vsi kamioni na posnetku so sli proti primorski. Se pravi bodisi Italija in naprej oz. Tržaška luka al pa Luka Koper. Mogoče ne veste da tovorni vlaki, ki grejo iz luke koper rabijo lokomotivo spredaj in zadaj, ker drugače niti ne spelejo klanca do divače. V divači potem gradijo daljše kompozicije.
ceveljaza
14. 01. 2008 17.58
Unit | 14.01.2008 | 13:44 prog.anal | 14.01.2008 | 14:08 Strinjam se 200%. Kulture enostavno ni! Ravno zaradi tega moramo prekleto dobro razmišljat kaj vsi počnemo na cesti. V Slo se enostavno moraš navaditi da prehitevanje po desni neki čist (na žalost) normalnega.....
ceveljaza
14. 01. 2008 17.45
Ok:))) Vsi zagovorniki vlaka (recimo samo za tranzit): Kdaj pelje ta rešilni vlak? od kje? KAPACITETA vlaka?? Pa dej nej že nekdo to pove, ne pa sam trobit na vlake, na vlake, na vlake..... Ne bo pretežko?
ales.lenic@gratel.si
14. 01. 2008 17.26
Dobro, da so to novico nostop predvajali po ratnoraznih radijskih postajah. Tako sem šel lepo po stari cesti in sem se ognil koloni. Drugače pa bi morali res ves tranzitni promet usmerit na vlake. Neko omejitev na maso narest.
Hugh_Mungus
14. 01. 2008 15.26
Če ste opazili vsa folk vozi po odstavnem pasu :O boljš da ne nastane kaka prometna tam ker jim ne bo fajn...
grozd19
14. 01. 2008 14.22
Ma požvižgajte se na pravila in vozite kot vam paše..............................--sigurno bo manj nesreč!!!
prog.anal@email.si
14. 01. 2008 14.08
Unit: Komentar, ki absolutno na najboljši možni način kaže kulturo vožnje v naši državi...
Unit@mailinator.com
14. 01. 2008 13.44
No, stric Korle, prepričan sem, da je Kdorkoli imel v mislih izključno tranzitni promet, kamione, ki na eni strani vstopijo v Slovenijo na drugi pa izstopijo. Predal, strinjam se skoraj z vsem, razen s tem: "- imejte dovolj veliko varnostno razdaljo," Kadar imaš na avtocesti dovolj veliko varnostno razdaljo, te folk non stop prehiteva in se ti "vriva". Po avtocesti ponavadi vozim relativno hitro (tam, okrog 160), zadnjič pa naletim na nekoga na prehitevalnem pasu s 120, ki se ni umaknil. Zaradi varnostne razdalje sem upočasnil na 120 recimo kakih 50 metrov za njim. In kaj se je zgodilo? Cela kolona za menoj me je prehitela PO DESNI, na AVTOCESTI. Varnostna razdalja na avtocesti ni tako enostavna zadeva, kot se zdi.
HandOfSteel
14. 01. 2008 13.43
predal: imas dober namen, efekt napisanega pa je enako 0 :)
KALIŠKI
14. 01. 2008 13.32
Kdorkolihočeš: -jaz bi tebe poteral na vlak,ma ne na vlak na osla -ne vem z čem si služiš kruh,vendar bi bilo dobro,da ne razglabljaš o kamijonih -malo premisli kako boš vlekel voz,za drugega nisi,gdo vleče voz ??,pa mislim da veš ose.....