Črna kronika

Vozil v napačno smer

Spodnje Dobrenje, 03. 09. 2007 06.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na cesti Šentilj - Maribor se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla dva avstrijska državljana.

Škodo je po trčenju odbilo v zaščitno ograjo, deli, ki so ob trčenju padli z obeh vozil, pa so poškodovali še tretje vozilo
Škodo je po trčenju odbilo v zaščitno ograjo, deli, ki so ob trčenju padli z obeh vozil, pa so poškodovali še tretje vozilo FOTO: Jani Dolinšek

V nedeljo okrog 20:30 je na cesti Šentilj - Maribor, izven naselja Spodnje Dobrenje, po nasprotnem voznem pasu vozil 78-letni voznik osebnega avtomobila, avstrijski državljan, in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je po prehitevalnem pasu pravilno vozila 20-letna voznica osebnega avtomobila, prav tako avstrijska državljanka.

V nesreči sta umrla državljan Avstrije in njegova sopotnica.
V nesreči sta umrla državljan Avstrije in njegova sopotnica. FOTO: Jani Dolinšek

V nesreči sta 78-letnik in njegova 82-letna sopotnica umrla na kraju nesreče, voznica v drugem vozilu pa je bila huje poškodovana.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Travar
05. 09. 2007 13.19
Zanimivo... Odkar imamo internet v vsaki vasi je veliko ljudi ki vsak dan znova odkrije toplo vodo.... Kaj vam ni jasno da se to pač dogaja, samo prej nite vedeli za to ker pač na dnevniku ni prostora da bi vanj vključli vsako najmanjšo nesrečo... Kaj čmo...ruralizem I guess.
Francek62
05. 09. 2007 11.46
Eh, g.Gojčič, kako pa naj bi policija ukrepala, če pa je prvi klic o napačni vožnji sprejela 20 sekund pred trkom ???? Dober nasvet: NE PAMETUJTE BREZ PREVERJENIH INFORMACIJ!!!!! To pa zagotovo niso članki novinarčkov.
Ramzess
04. 09. 2007 11.25
Avstrijec je nekje pač za..., je vsaj mlada avstrijka imela toliko sreče, da ni umrla. V današnjem Večeru je mogoče brati, da policaji še vedno niso ugotovili, kje je avstrijec zapeljal na avtocesto, niti tega, ali je ves čas vozil v napačni smeri ali pa je na avtocesti morebiti obračal. Predvidevajo pa, da je prezrl prometne oznake v Šentilju, v križišču za Sladki Vrh." Če je bilo tako, je Avstrijec vozil v napačno smer približno tri kilometre. Potrdili so celo, da so dobili nekaj klicev očividcev o napačni vožnji avstrijskega voznika, a ukrepali žal niso. Cel feler torej, le kako se bo ta zgodba končala.
franz.bull@email.si
04. 09. 2007 06.26
Samo ,da imamo pri nas dobro prometno signalizacijo,ki nam pobira dragocena žinljenja.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jožajoža
03. 09. 2007 21.08
baje je avstrijec vozil pravilno, in ostalih 200 napačno. to bo.
nintendo64@email.si
03. 09. 2007 20.24
Pa kaj je polno komentarjev neumnih...to se je zgodilo na avtocesti in ne na kakšni drugi cesti. Voziščii sta popolnoma ločeni. Tip se je preprosto zmotil. Samo ne vem, zakaj ne ustavi na odstavnem pasu in pokliče za pomoč, tako kot je to po pravilih.
RS-T
03. 09. 2007 20.00
Skustran a pa ti veš kaj je pomen neprekinjene črte ki ločuje 2 pasova v eno stran od nasprotnega???No kdor ne ve in potrebuje kak zid vmes da mu bo jasno da ne sme čez to črto ga naprošam da v dobro vseh udeležencev v prometu že jutri prekliče vozniško dovoljenje.
Bostjan Petek
03. 09. 2007 17.31
ping.car Sej slika nima nobene veze na izpitih. To ni nič slabega da ti izpit velja tako dolgo saj je normalno da ko si enkrat naredil izpit da ti velja dokler si živ. Okrog zdravniškega pregleda in to kako si pa ti zdravstveno kaj sposoben voziti je pa druga zgodba. To se pa strinjam da bi morali biti ti pregledi malo bolj pogosto. Predusem po 50 letu starosti bi morali biti malo bolj pogosti, da se točno vidi, če si še sposoben voziti. No ja mihec.zupopihec pol še nisi star voznik! Lahko pa se že reče da si izkušen.
mihec.zupopihec@email.si
03. 09. 2007 16.17
civitasstain js se ne vozm samo v domačem kraju ampak se vozim po avstriji, nemčiji, italiji, franciji, nizozemskem, švici in belgiji ter vem kako je pri njih in kako pri nas... vem da je drugje veliko bolj porihtano kakor pri nas in tudi ceste so veliko lepše kakor tudi cestna dela izvajajo veliko hitreje kakor pri nas, ker so za odgovorne sankcije, česar pa v sloveniji ni... pa lp, aja pa tistih par kilometrov se bliža številki 500000 km.......
ping85
03. 09. 2007 16.16
glede starejših za volanom - po moje bi moralo bit tak da po 50. letu bi moral biti zdravniški pregled bolj pogost (in cenejši). Naprimer jaz sem l. 2003 naredil izpit, in mi velja do mojega 80.leta starosti. S tem se ne strinjam - izpit ne bi smel veljati tako dolgo. Potrebno bi ga bilo večkrat podaljšat ob tem pa tudi na zdr.pregled. Pol pa naj js policaju pokažem izpit pri 60. letih(če jih dočakam) na njem pa slika od 17. leta ????? Halooo, smejal se mi bo. Drugače pa s kaznimi ne bojo zmanjšali smrtnih žrtev. Mi je pa všeč predlog od "xes-a" glede kazni: da bi se glede na pogostost kaznovane osebe višala kazen(če prvič naletiš na radar-nižja kazen; drugič , tretjič, pa za vsako višja) LP
civitasstain@gmail.com
03. 09. 2007 15.28
mihec.zupopihec Če imaš par kilometrov za sabo, si lahko ugotovil, da znaki ki niso pravilno postavljeni, zavedejo tudi zelo sposobnega voznika. V Sloveniji so postavljeni znaki za domačine, ki poznajo cesto, ne pa za tujce. Poglej si znake v Avstiji in Nemčiji. Gor moraš biti slep in neumen, če se zavoziš, tu pri nas pa je to na vsakem metru. Če se pa kar okrog domačije drlinkaš, pol pa tega na žalost ne moreš seveda vedet.
civitasstain@gmail.com
03. 09. 2007 15.19
copi2005 Mladi tudi ne.
mihec.zupopihec@email.si
03. 09. 2007 13.26
zopet je nesrečo povzročil en starejši in baje izkušen voznik po vaše, le kdaj se bojo stari vozniki umirili in jih bo srečala pamet.... če ne poznaš znakov ne vozi!!!!!!!!!!!!1
stanovanjeMS@gmail.com
03. 09. 2007 13.08
Avtocesta je tam fizično ločena z dvema ograjama, vmes je pas trave. Voznik je moral že pri vstopu na AC napačno zavit. Ne vem, kako in kje mu je to uspelo, je pa res, da v Avstriji prihaja do podobnih dogodkov, da voznik napačno zavije na avtocesto, izredno pogosto.
Francek62
03. 09. 2007 12.51
Madona vas je večina spet pametnih, da se kar kadi! Dejstvo je: - da se je nesreča zgodila na avtocesti, ki je enako označena kot avstrijske - da so vsi udeleženci avstrijski državljani (O.K., mladenka se je rodila v Tuzli....), zato ne vzdržijo mnenja o prehitrih slovenskih voznikih - da sta oba udeleženca imela veljavno vozniško dovoljenje (kje je zdravnik, ki je stisnil štempelj starčku??) - da sta bila oba voznika trezna - da je avtocesta tam odlično vzdrževana in pregledna - da je bila vidljivost odlična - je pa bil voznik zagotovo utrujen po (predvidevam, ni 100%) 8 urnem čakanju na meji, ki je posledica uvedbe schengenskih ukrepov na naši južni meji Zdaj pa pametujte!
neobremenjen_
03. 09. 2007 11.45
Mal je treba tud označbe pogledat. Kolikor vem so na hitrih cestah nasproti vozeči pasovi ločeni s polno neprekinjeno črto, in vkolikor se je 78 letnik znašel na nasprotnem pasu, je po vsej verjetnosti prevozil polno črto, ki pa je prekršek. Problem je v tem, da stri ljudje še vedno vozijo, ne glede na to, da zdrava pamet veleva, da moraš, če se ti poslabšajo psiho fizične sposobnosti, na zdravniški pregled.
drzavljan35
03. 09. 2007 11.26
@ironmaiden imas prav! Mogoce se tega ni bilo !
Prvo Bore
03. 09. 2007 11.03
ironmaiden pojdi na južno obvoznico in veliko sreče Ti želim pri vožnji. Ampak ker se poznava Ti ne priporočam. Izogibajte se jo, če želite še doživeti padec JJ LOL
ironmaiden@siol.net
03. 09. 2007 10.58
skustran@ kaj pa če so ti majhni plastični količki tam postavljeni, ker je bila nesreča? Zato, da se avtomobili umaknejo?
drzavljan35
03. 09. 2007 10.46
Pa normalno !!!!!!!!!! Poglejte sam kako sta locena ta dva pasova!!! Eden vozni pas v eno smer in dva v drugo - LOCUJEJO JU PA SAMO MAJHNI PLASTICNI kolicki, ki jih lahko s kolesom povozis !!! Pa kaj ti cestarji in inspektorat so NORMALNI !?????? Kdo t okontrolira , jebemu tak zakon! Pa sej se folk ne vozi s skiroji !!! Zdaj ko se ve da se je zacela SOLA, koncujejo se DOPUSTI, polne ceste, oni gredo pa take kolicke postavit !!! Kdo to nadzoruje ???????