Črna kronika

Iskanje pogrešane devetletnice se nadaljuje. Aretirali moškega, ki je s poroke odšel v istem času

Pariz, 31. 08. 2017 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska policija je v zvezi s pogrešano devetletno deklico Maelys aretirala 34-letnega moškega, ki se je prav tako udeležil poroke. Po zaslišanju so namreč odkrili nekaj neskladnosti v njegovi zgodbi o tem, kje je bil v času dekličinega izginotja, in tem, kar so povedali preostali gostje.

Devetletnico še vedno iščejo.
Devetletnico še vedno iščejo. FOTO: AP

Devetletna Maelys de Araujo je izginila med poročnim slavjem v francoskih Alpah. Na poročni zabavi v mestu Pont-de-Beauvoisin je bila skupaj z mamo, očetom in starejšo sestro. Nazadnje so jo videli v prostoru, kjer so se igrali otroci povabljenih gostov.  

Preiskovalci so kmalu po začetku iskalne akcije dejali, da ne izključujejo kriminalnega dejanja. 

Policijski psi so sled devetletne deklice zavohali na parkirišču, kar nakazuje na to, da bi jo lahko nekdo odpeljal z avtomobilom.
Policijski psi so sled devetletne deklice zavohali na parkirišču, kar nakazuje na to, da bi jo lahko nekdo odpeljal z avtomobilom. FOTO: AP

34-letnik, ki so ga v povezavi s preiskavo aretirali, je bil eden od svatov na poroki. Med policijskim zaslišanjem so preiskovalci odkrili nekonsistentnosti v njegovi zgodbi o tem, kje se je nahajal v času, ko je deklica izginila. Deklico so začeli pogrešati okoli 3. ure zjutraj. Moški je namreč prav tako zapustil poroko v času, ki ustreza času, ko naj bi deklica izginila, je dejala tožilka Dietlind Baudoin

Da bi lahko moški bil vpleten v izginotje devetletnice, je policija zaključila po tem, ko so zaslišali še preostale goste.

34-letnik naj bi bil policiji znan že od prej, na njegovem domu pa so že opravili hišno preiskavo.  

Policija se najbolj nagiba možnosti, da so Maelys ugrabili, na kar kaže tudi dejstvo, da so trije policijski psi zavohali dekličino sled na parkirišču pred poročno dvorano, nato pa jo vsi trije izgubili na istem mestu. Policija zato meni, da so jo odpeljali z avtomobilom.  

Deklica je izginila minuli vikend. Ko starši deklice niso našli na prizorišču, so o tem prek DJ-ja obvestili vse goste. Začelo se je iskanje pogrešane deklice, sprva jo je iskalo vseh 180 gostov, nato pa so na pomoč poklicali še policijo. 

Pogrešano deklico je iskalo okoli 100 policistov, pa tudi potapljači in jamarji, ki so prečesali bližnje vode in gozdove. A deklice niso našli. 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tornadotex
01. 09. 2017 10.19
+2
Ugrabljena 100 proc-
BUONcaffee
01. 09. 2017 09.12
+12
Upajmo, da jo bodo našli živo in zdravo.
Cobra007
31. 08. 2017 21.40
+60
Težko si predstavljamo, kaj preživljajo sedaj njeni ubogi starši.
babybee
31. 08. 2017 23.23
+11
in starsi in bliznji, da o deklici sploh ne govorim, ce je ugrabljena oz. kjerkoli drugje in ne v objemu starsev...bolnica
Ramzess
31. 08. 2017 20.31
-58
Kriv ker je odšel ob istem času, česa vsega si ne izmislijo policaji, ... za njih je vse itak rutinska preiskava, krivoobtoženi pa morajo s tem žigom živeti.
Janez_53
01. 09. 2017 09.11
+13
Ti si pa res tako pameten, da ti že škodi!!! Najbrž si tudi vrhunski strokovnjak za preiskovanje kaznivih dejanj! In to kar s kavča rešuješ zapletene primere, kajne? Ampak v resnici nimaš pojma!!! Niti tega ne veš, kdaj je nekdo OBTOŽEN!!!
Ramzess
01. 09. 2017 16.45
-2
Meje med posameznimi deli so izjemno tanke.