Črna kronika

Oče zlorabljal 15-letno hčer?

Ptuj, 29. 01. 2009 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Blaž Jarc/Danica Ksela
Komentarji
115

Na Ptuju naj bi oče nekaj let zlorabljal svojo mladoletno hčerko – potem ko je z njim zanosila, pa naj bi jo zaprl za zidove domače hiše. Hčerka, ki obiskuje eno od štajerskih osnovnih šol, je bila tri mesece odsotna od pouka, a šola tega ni prijavila.

Slovenija je priča zločinu, za katerega smo mislili, da se pri nas ne more zgoditi in močno spominja na zgodbo avstrijske pošasti iz kleti – Josefa Fritzla.

Nekje v osrčju Ptuja naj bi oče zadnja leta zlorabljal svojo mladoletno hčerko. Potem ko je z njim zanosila, pa naj bi jo – da bi zlorabo skril pred javnostjo – proti njeni volji zaprl za zidove domače hiše. Ni je sicer zaprl v klet, je pa nadzoroval vsak njen korak.

V mariborski porodnišnici na porod čaka 15-letno dekle s Ptuja.
V mariborski porodnišnici na porod čaka 15-letno dekle s Ptuja. FOTO: POP TV

Hčerka, ki obiskuje deveti razred ene od štajerskih osnovnih šol, naj bi bila od pouka odsotna tri mesece, a šola njene nenadne in dolgotrajne odsotnosti ni naznanila policiji. Oče naj bi ji namreč že pred meseci pisal opravičila za športno vzgojo, ko pa je bila nosečnost vidna, naj bi jo pod pretvezo, da šolo obiskuje v tujini, umaknil iz klopi.

Ostale informacije so za zdaj skope – noseča deklica naj bi očeta prijavila v soboto, med čakanjem na porod v mariborski bolnišnici.

Policija molči

Policija se je zaradi resnosti primera do konca preiskave zavila v molk, prav tako molčijo na tožilstvu, spregovorili pa so na ptujskem centru za socialno delo, kjer so za družinsko tragedijo izvedeli pred tednom dni, ko naj bi jih o primeru obvestil neki občan.

Zaradi nasilništva v družini naj bi na ptujskem centru za socialno delo očeta že obravnavali.
Zaradi nasilništva v družini naj bi na ptujskem centru za socialno delo očeta že obravnavali. FOTO: POP TV

Policisti so dekličinega očeta nemudoma pridržali, priprt je v mariborskih zaporih. To pa ni edino kaznivo dejanje, ki mu ga bodo poskušali dokazati. Na centru za socialno delo so se namreč z družino ukvarjali že leta 1992, ko naj bi bila žrtev tedaj 17-letna hči. A ker ni bilo uradne prijave, družina pa se je preselila v tujino, je primer ostal neraziskan. Policisti tako sedaj preiskujejo, ali je oče zlorabljal še dve drugi hčerki.
Kljub temu da naj bi 15-letnica priznala, da je njen oče tudi oče njenega otroka, sledijo genske analize. Očetu za krvoskrunstvo grozi do dve leti zaporne kazni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3