Črna kronika

Hude nesreče se vrstijo: umrli 70-letni pešec, 30-letni motorist in 78-letna voznica

Ljubljana, 20. 05. 2013 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski policisti pravijo, da je v soboto umrl 70-letni pešec, ki je bil dan pred tem udeležen v prometni nesreči. Zgolj ta konec tedna so na naših cestah tako umrli trije ljudje: poleg pešca še 30-letni motorist in 78-letna voznica.

Za nami je še en tragičen konec tedna. Potem ko smo poročali, da je v noči s petka na soboto zaradi posledic prometne nesreče, ki se je v petek zgodila na Gorenjskem, umrla 78-letna voznica, in da je v soboto popoldne v nesreči pri Ilirski Bistrici umrl 30-letni motorist, je PU Celje poslal obvestilo o še eni smrtni žrtvi. V soboto dopoldne je namreč v celjski bolnišnici umrl 70-letni Celjan, ki je bil v petek udeležen v prometni nesreči.

70-letnik je v Celju na prehodu za pešce prečkal cesto, ko je pripeljal 40-letni voznik, v križišču zavil levo in pri tem trčil v pešca. Na PU Celje pravijo, da je to že enajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem in Koroškem letos.

70-letnik je pravilno prečkal cesto, vanj pa je trčil voznik, ki je zavijal v levo.
70-letnik je pravilno prečkal cesto, vanj pa je trčil voznik, ki je zavijal v levo. FOTO: Thinkstock

Na PU Celje pravijo, da so se ta vikend na njihovem koncu države zgodile še tri hude prometne nesreče. V soboto zjutraj je na izvozu z avtoceste pri naselju Ločica ob Savinji 45-letna voznica v križišču zavijala v levo. Pri tem je izsilila prednost 88-letnemu vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti iz smeri Ločice, vozil pa je proti Šempetru. 88-letni voznik se je v prometni nesreči hudo poškodoval, njegov sopotnik pa lažje.

Isti dan se je okoli 11.30 zgodila še ena nesreča, saj je v Selskem Vrhu na ravnem delu ceste padla 17-letna kolesarka in se hudo poškodovala. Nekaj po 14. uri pa so policisti obravnavali še hudo prometno nesrečo v Šentjurju. 58-letna voznica je zavijala levo in pri tem zaprla pot 46-letnemu motoristu. V trčenju se je motorist hudo poškodoval.

Tudi v nedeljo so celjski policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec huje poškodoval. V Medlogu je namreč 34-letni kolesar vozil preblizu desnega roba vozišča ter padel in se huje poškodoval.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3