Črna kronika

VIDEO & FOTO: Splezal iz avta in se s taksijem odpravil domov

Kranj/Celje/Koper, 24. 12. 2010 06.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./Š.Z./B.S.
Komentarji
8

Nesrečo na gorenjski avtocesti, v kateri je ena oseba umrla, dve sta hudo poškodovani, 10-letnica pa je v smrtni nevarnosti, je zakrivil 36-letnik, ki je vozil v nasprotno smer.

Fotografije s kraja dogodka so nam posredovali gasilci Gasilsko-reševalne službe Kranj. Poudarili so, da je to že četrta nesreča v enem tednu na območju, ki ga pokrivajo. Skupno se je poškodovalo 12 oseb, ena pa je umrla.

Nekaj minut čez 2. uro zjutraj se je na avtocesti Kranj–Ljubljana v smeri proti Ljubljani med priključkoma Kranj zahod in Kranj vzhod zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, tri pa so hudo telesno poškodovane.

Kot so ugotovili policisti, je 36-letni Ljubljančan vozil osebni avtomobil znamke fiat punto v napačni smeri. Nasproti mu je pravilno pripeljal 23-letni voznik z osebnim avtomobilom znamke VW golf. Vozili sta trčili, pri čemer je voznik golfa umrl na kraju nesreče. V vozilu pokojnega so bili še trije sopotniki – 46-letna ženska, 46-letni moški in 10-letna deklica, vsi državljani Makedonije. Deklica je v smrtni nevarnosti.

Tragična nesreča se je zgodila na gorenjski avtocesti.
Tragična nesreča se je zgodila na gorenjski avtocesti. FOTO: Arhiv Gasilsko-reševalne službe Kranj

Povzročitelj je po nesreči peš pobegnil s kraja dogodka. Stekla je iskalna akcija, v kateri so sodelovali policisti PU Kranj in PU Ljubljana. Malo čez 3. uro so ljubljanski policisti na avtocesti pri predoru Šentvid ustavili taksi, v katerem je bil povzročitelj. Odvzeli so mu prostost in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Zaradi ugotovitve, ali je vozil pod vplivom alkohola, so mu odredili strokovni pregled na vsebnost alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.

Ta je pokazal, da je bil voznik močno pijan. Kot so sporočili s kranjske policije, je bila izmerjena vrednost v krvi najmanj 1,20 grama alkohola na kilogram krvi, v urinu pa najmanj 1,80 grama na kilogram krvi. Človek, ki ima takšno količino alkohola v organizmu, ima motene motorične sposobnosti in občutek ravnotežja, zaznavanje in reakcije se upočasnijo, postaja zaspan, lahko se pojavi bruhanje.

Policisti bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem prometu in kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Za prvo kaznivo dejanje je zagroženih do 12 let zapora, za drugo pa do pet let.

V obdobju od 1. januarja do 30. novembra 2010 je na gorenjskih cestah umrlo 17 ljudi. Današnja žrtev je osemnajsta (lani 23). Pripetile so se 403 prometne nesreče s telesnimi poškodbami (lani 511). PU Kranj

Kraj nesreče sta si ogledali tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil s ciljem ugotovitve vseh okoliščin nesreče, so še sporočili s PU Kranj. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče pozivajo vse, ki jim lahko posredujejo kakršne koli informacije, naj pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Na Primorskem vozil v napačno smer

Vožnja v napačno smer se je na primorski avtocesti končala manj tragično. Policiste so namreč včeraj ob 21.19 obvestili, da nekdo vozi avtomobil po avtocesti proti Kopru, in sicer v napačno smer. Ob 21.24 so ga ustavili in ugotovili, da gre za 49-letnega Romuna. Izdali so mu plačilni nalog za 620 evrov, kar je tudi plačal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni