Črna kronika

FOTO: 'Najprej sem slišal glasen pok, kot bi razneslo bombo, čez dve sekundi pa še en pok'

Gradec, 03. 12. 2017 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V avstrijski zvezni deželi Gradiščanska, nekaj kilometrov čez slovensko mejo, sta v soboto zvečer trčila slovenski avtobus in slovenski osebni avtomobil. Na avtobusu je bilo 46 potnikov, 23 se jih je lažje poškodovalo, dva pa huje. Moški in ženska v osebnem vozilu sta umrla. Posredovati je moralo skoraj 90 gasilcev.

Na cesti v okrožju Jennersdorf v avstrijski zvezni deželi Gradiščanska sta v soboto ob 22.12 trčila slovenski avtobus in slovenski osebni avtomobil, oba z registrskima oznakama Murske Sobote.

Nesreča se je zgodila blizu slovensko-avstrijske meje med krajema Minihof-Liebau in Tauka, ko se je avtobus vračal z božičnega sejma na Dunaju. Po čelnem trčenju z avtomobilom ga je odbilo v bližnji zid, je za ORF.at povedal Harald Dunkel, vodja okrožja Jennersdorf.

"Nesreča se je zgodila ob 22.05, ko sem gledal skozi okno. Najprej sem zaslišal glasen pok, kot bi razneslo bombo. In čez dve sekundi še ne pok, ko je avtobus trčil v zid," je za 24UR dejal domačin Helmut Volf, ki je nato poklical reševalce, gasilce in policijo.

Huda nesreča se je zgodila v okrožju Jennersdorf v avstrijski zvezni deželi Gradiščanska.
Huda nesreča se je zgodila v okrožju Jennersdorf v avstrijski zvezni deželi Gradiščanska. FOTO: Stadtfeuerwehr Jennersdorf

Na kraj nesreče sta prihiteli dve vozili nujne medicinske pomoči, v intervenciji je sodelovalo tudi pet gasilskih vozil s približno 90 gasilci. Za oba potnika osebnega vozila, moškega in žensko, je pomoč prišla prepozno, saj sta umrla na kraju nesreče. Po poročanju portala Sobotainfo sta bila stara 28 in 30 let.

Na avtobusu je bilo 46 potnikov. Po poročanju ORF.at so 23 potnikov zaradi lažjih poškodb oskrbeli na gasilski postaji Minihof-Liebau. Priskrbeli so jim tople odeje in čaj. "Glede na vreme, imamo že vnaprej pripravljeno večje število odej," je po poročanju Krone.at povedal vodja Rdečega križa Chris Janics. Po poročanju Kronen Zeitung so 12 ljudi odpeljali v bližnje bolnišnice. Voznik avtobusa in turistična vodička sta se huje poškodovala, odpeljali so ju v bolnišnici v Oberwart in Feldbach.

Vzrok za nesrečo še ni znan. Gasilci so intervencijo zaključili okoli pol ene ure zjutraj, več gasilcev pa je ponoči ostalo na mestu nesreče. Cesto so znova odprli ob 8.15.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3