Črna kronika

Huda nesreča: Policija ni delovala v skladu z zakonom

Varaždin, 11. 12. 2010 22.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na hrvaških cestah se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 15-letnik, njegov prijatelj pa je hudo poškodovan. Nezanemarljivo vlogo pri tem je odigrala tudi policija.

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO:

Kot poročajo hrvaški mediji, se je nesreča zgodila, ko so se trije najstniki, dva petnajstletnika in en štirinajstletnik, vračali s koncerta v Varaždinu.

Trojica je namreč na koncertu srečala može v modrem. Ker niso imeli dokumentov, so jih policisti odpeljali na varaždinsko policijsko postajo, kjer so ugotovili, da gre za mladoletnike oziroma mlajše od 16 let, ki med 23. in 5. uro ne smejo biti zunaj brez spremstva starejših.

Policija je zato poklicala njihove starše, a ti niso želeli priti ponje. Policisti, ki bi o tem morali obvestiti center za socialno delo, a tega niso storili, so trojico odpeljali proti njihovemu domu in jih pustili v bližnjem mestu Kuršancu, čeprav bi jih morali predati staršem, kot to zahteva zakon. Mladostniki so se tako peš odpravili na poldrugi kilometer dolgo pot proti domu.

Vendar jim do doma ni uspelo priti. Okrog 3. ure je po cesti, po kateri so pešačili, pripeljal pijan 27-letnik in silovito trčil v trojico, piše Index.hr. Eden od dveh starejših fantov je umrl na kraju dogodka, drugega so s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, a naj ne bi bil več v smrtni nevarnosti. 14-letnik jo je odnesel brez hujših poškodb. Voznik je imel v krvi 2,56 promila alkohola. Kljub temu da se je vozilo obrnilo na streho, v nesreči ni bil poškodovan.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kratko in jasno
14. 12. 2010 06.48
bravo jakac8, ! točno tako je kot si napisal ....!
jakac8
14. 12. 2010 02.28
+1
Na kratko...pa vem, da samo jaz tako ne mislim... Če bi starši prišli po svoje otroke, kot počno to tisti, ki jim ni mar za svoje otroke, potem nebi bilo potrebno ne policije, ne socialne ne sedaj pogreba in še kaj... Vsem staršem, ki ne skrbijo dovolj odgovorno za svoje otroke in jih ne vzgajajo odgovorno, bi bilo potrebno kazni napisat. Poglejte, če lastnik psa ne ravna odgovorno s psom, ga nima pod nadzorom itd, ga doleti kazen. A za otroke, pa ni potrebno nobene odgovornosti in reda??? Očitno v današnjih časih je več vredno življenje psa, kot pa otroka, zato me niti ne čudi, da je tako kot je.
jakac8
14. 12. 2010 02.15
primorec112.12.2010, 20:42 9 Tudi če starši niso hoteli priti po otroke, bi policija morala poskrbeti za njihovo varnost. Saj so samo otroci, in jih je treba take tudi jemati.Težave in trenja so in bodo, ampak njihova varnost ne sme priti v nobenem slučaju pod vprašaj. ------------------------------------- ... Primorec, če so to otroci, pol nebi smeli kaj zunaj hodit ob tej uri, se ti ne zdi??:-)... in v prvem bi morali starši bit kaznovani zaradi neupoštevanja reda in zakona, pol bi se pa lahko kaj oglašali. Sicer so dobili kazen, s tem, ko nimajo otroka več, ampak vsem v poduk ostalim, bi jih morali pa še kaznovat, ker se ve kako ljudje in nekateri starši razmišljajo..''eh, saj to se mojemu otroku ne more zgodit'' in podobno..
jakac8
14. 12. 2010 02.08
Ma nehajte čez policijo... Dobro, lahko bi jih pripeljali domov in starim napisali eno gromozansko položnico za kazen, ker niso hoteli po otroke... Akt4you in podobno misleči... V tej zgodbi se vidi odnos staršev do svojih otrok, saj jih vkljub pozivom, da naj pridejo po svoje otroke, le ti niso hoteli priti iskat. Če bi bilo tem staršem kaj do otrok, bi takoj po tem, ko so jih klicali policaji ukrepali, tako so pa sedeli doma križem rok in pričakovali, da jih policijski taksi.... Upam, da bodo tukaj kaznovani starši in to zelo, saj niso imeli svojih otrok pod nadzorom ali bolje povedano, tako vzgojene, da bi sami vedeli, kdaj jim je priti za domov, če pa ne, bi jih pa vsaj prišli iskat. Ne, niso jih prišli iskat, ker so zanemarjali svoje otroke in svoje dolžnosti!! V tem primeru se vidi kdo čez policaje tolče...To ste tisti, ki so še sami nezreli, ker jih starši niso podučili kaj je prav in kaj ni, ali pa tisti, ki so sami starši in vedno kadar se kaj zaplete za vse to krivijo druge, da bi bili pa sposobni sprejet krivdo na sebe pa ne, pa čeprav je še tako očitno kdo je kriv. Ne sedaj trdit, da kazen so že dobili, ker nimajo otroka, še kazen v denarju morajo dobit, da bo v poduk ostalim, ki ravnajo isto in izkoriščajo vse ostale, sami pa ne naredijo nič drugega za otroke, kot to, da jih skazijo. Ti starši so materialisti in so zanemarjali otroke, sedaj pa iščejo samo denar. Staršem kazen bi bilo njbolj pošteno, policajem pa en velik opomin in poduk, da take primere prenočit na hladnem, drugi dan pa na socialo z njimi...pijanemu vozniku pa 20 let zapora..
civitasstain@gmail.com
13. 12. 2010 20.11
+1
primorec- In kaj če otroke policija sploh ne bi bila legitirimirala? Bi ia tako moral peš proti domu. Torej starši in ne policija. Policija ni TAXI.
akt4you
13. 12. 2010 19.52
Nio sedaj tem staršem ne bo potrebno več nikamor po bogega fantiča. Se pa tukaj tudi vidi odnos do soljudi, nihče nikomur več nič ne pomeni in tudi otroci ne pomenijo nič represivnim organom. To ni samo problem Hrvaške, ampak vsega "bogatega" kapitalističnega sveta. Bogatega ni zastonj v narekovajih.
Barbitch
13. 12. 2010 13.29
+1
Bilo kk je!! Mogli bi jih peljat naravnost domov al pa počakat na socialno, sicer pa je to krivda v prvi vrsti od staršev potem je šele krivda policajev!! Sicer pa se novinarji o krivdah tujih policajev tako radi razpišejo! Kakšne naumnosti pa delajo naši pa nikoli ni nikjer napisano.
User300173
12. 12. 2010 20.47
Samildioti "saj to je bilo v hrvatiji ne pri nas AMEN"! To si zapisal danes ob 18,04, S takim razmišljanjem si navaden izmeček.
User300173
12. 12. 2010 20.42
Tudi če starši niso hoteli priti po otroke, bi policija morala poskrbeti za njihovo varnost. Saj so samo otroci, in jih je treba take tudi jemati.Težave in trenja so in bodo, ampak njihova varnost ne sme priti v nobenem slučaju pod vprašaj.
DrPhill
12. 12. 2010 19.06
ma v Sloveniji je nacionalistov kolko hoces. Fuj! Sram vas je lahko
SamiIdioti
12. 12. 2010 18.04
saj to je bilo v hrvatiji ne pri nas AMEN
Spetsnaz
12. 12. 2010 17.17
Motis se ! V trenutku, ko so policisti ugotovili, da so privedeni mladoletniki so odgovorni za njih do trenutka, ko jih predajo starsem ! kratko in jasno 12.12.2010, 17:15 0 pa kako lahko valite krivdo na policijo ko so 15 letni otroci ob treh zjutraj bili zunaj ? Kam gledajo starši ? kako to dovolijo ? razumela bi , vsaj malo, če bi se pogovarjala o 11 uri zvečer ne pa o 3 zjutraj .... jaz pri 30 sem prej doma ko grem ven ....! še enkrat ponavljam, da policija z malomarnostjo staršev nima nič !
kratko in jasno
12. 12. 2010 17.15
pa kako lahko valite krivdo na policijo ko so 15 letni otroci ob treh zjutraj bili zunaj ? Kam gledajo starši ? kako to dovolijo ? razumela bi , vsaj malo, če bi se pogovarjala o 11 uri zvečer ne pa o 3 zjutraj .... jaz pri 30 sem prej doma ko grem ven ....! še enkrat ponavljam, da policija z malomarnostjo staršev nima nič !
Spetsnaz
12. 12. 2010 17.08
V pravi drzavi, ki skrbi za svoje drzavljane, bi bili policaji zadolzeni predvsem za pomoc in opozarjanje na nepravilnosti in sele na koncu represivni organ. Ravno tako je i inspekcijami ! Morali bi z svojim visoko strokovnim znanjem, pomagati drzavljanom in podjetjem, da odpravljajo nepravilnosti in sele na koncu, ce nekdo njihovih navodil ne uposteva kaznovati. Ampak Slovenija ni taksna drzava. V Sloveniji so policisti in inspektorji samo dve sluzbi, ki skrbita kako na en in tisoc nacin izvleci od drzavljanov dodaten € za polnenje vrece brez dna (proracun). Zalostno, ampak tako jaz to vidim. Upam, da me v duhu tako opevane demokracije ne bodo ponovno izbrisali.
Tasha222
12. 12. 2010 16.51
Jaz pa enostavno ne verjamem, da starši niso želeli priti po otroke, v kolikor so bili o tem obveščeni. Poleg tega pa tudi policajem ne bi padla krona z glave, če bi te fante odpeljali še ta poldrugi kilometer do doma, ne glede na to, ali je to njihova služba ali ne. Me zanima, kako bi se počutili, če bi šlo za enega od njihovih otrok. Žalostno. Bogi fantje!
strasekalojz
12. 12. 2010 16.37
YORK-policija ni taksi sluzba,policija je pri nesrecah eno veliko sranje,jaz sem padel s kolesom in si poskodoval glavo,prvi ki me je nasel lezat v nezavesti ,je poklical resilca, ki je po dolgem casu prispel,potem pa so se morali cakat policijo,ker brez nje ne smejo odpeljat,so hoteli izvajat alkotest,imeli so ja veliko casa to storit v bolnici!!!policija potem takem ovira resevanje.
titovka
12. 12. 2010 16.33
rada bi vidla te starše, kako bodo živeli s to zadevo???seveda, najlažji je sedaj vse zvaliti na policijo!!!
bb38150
12. 12. 2010 15.04
Žalostno ,kako jih niso mogli zapeljat do doma? Sedaj jih bo pekla vest do konca življenja.
York
12. 12. 2010 14.37
In sedaj bo policija kriva, če starši niso dorasli svojemu poslanstvu? Smrt fanta bodo imeli na vesti starši in pijani voznik. Policija res ni taksi služba.
luckyss
12. 12. 2010 14.17
uf, pomota, spet sem zašel na hrvaški portal..