Črna kronika

71-letnica v napačno smer na gorenjski AC, pijan voznik do smrti povozil pešca

Bled, 05. 10. 2012 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./S.S.
Komentarji
0

Na Gorenjskem sta se zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta umrla dva človeka. Na gorenjski avtocesti je 71-letna italijanska državljanka vozila v napačno smer, pri Bledu pa je alkoholizirani voznik do smrti zbil 59-letnega pešca.

Na Gorenjskem sta se v večernih urah zgodili dve hudi prometni nesreči, ki sta terjali dve smrtni žrtvi.

Ena nesreča se je zgodila, ker je 71-letna italijanska državljanka na gorenjski avtocesti vozila po napačnem voznem pasu. Policisti so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila, 71-letna italijanska državljanka, zapeljala na nasprotno smerno vozišče že v Lescah in po napačni strani avtoceste vozila v smeri Kranja.

Prometna nesreča se je zgodila zaradi vožnje v napačno smer.
Prometna nesreča se je zgodila zaradi vožnje v napačno smer. FOTO: Arhiv GRS Kranj

V bližini viadukta Tržiška Bistrica je silovito trčila v osebni avtomobil, ki ga je vozil 39-letnik. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznica poškodbam na kraju podlegla, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Ostali udeleženci v prometni nesreči niso bili huje poškodovani.

Kot so za 24ur.com povedali na Gasilsko-reševalni službi Kranj, je intervencijo opravilo šest njihovih članov, ki so morali iz avtomobila reševati eno ukleščeno osebo.

Prometna nesreča se je zgodila ob 19.47, avtocesta je bila od izvoza Duplje do Podtabora do 21.50 tudi zaprta za ves promet.

Prometna nesreča na gorenjski avtocesti
Prometna nesreča na gorenjski avtocesti FOTO: Arhiv GRS Kranj

Alkoholizirani voznik do smrti povozil pešca

Druga nesreča se je zgodila v naselju Rečica pri Bledu, kjer je voznik do smrti povozil 59-letnega pešca z Bleda. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj se je nesreča zgodila okoli 18. ure. 

Prometno nesrečo je povzročil 31-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Gorij, zgodila pa se je zaradi nepravilne strani vožnje.

Voznik je namreč vozil iz smeri Bleda proti Gorjam, v naselju Rečica pri Bledu v bližini obrata Lip Bled pa je v desnem ovinku zapeljal izven vozišča in pri tem s prednjim delom vozila trčil v pešca, ki je pravilno hodil ob levem robu vozišča. Voznik osebnega avtomobila je vozil pod vplivom alkohola, so še dodali na PU Kranj.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3