Črna kronika

Hrvaška voditeljica, ki je zmrznila v italijanskih Alpah, tja niti ni želela

Zagreb, 29. 06. 2014 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaško je pred tednom dni pretresla smrt 26-letne radijske voditeljice Anje Grgić, ki je umrla v italijanskih Alpah. Njena starša sta zdaj povedala, da njuna edinka ni bila alpinistka in da bi se morala v Milano odpraviti na koncert. Tja se ji tik, preden se je odpravila na pot, niti ni ljubilo.

Starša sta povedala, da 26-letnica ni bila alpinistka. (Fotografija je simbolična.)
Starša sta povedala, da 26-letnica ni bila alpinistka. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Reuters

Hrvaško je pred slabim tednom dni pretresla smrt 26-letne radijske voditeljice Anje Grgić, ki je umrla v italijanskih Alpah. Za hrvaške medije sta zdaj, da bi popravila napačne informacije, ki krožijo po medijih, spregovorila njena starša Svjetlana in Željko Grgić.

Grgićeva se je s svojim fantom, izkušenim alpinistom, odpravila v Italijo v sredo. Ko sta se spuščala z Velikega vrha (Gran Cima) na jugu Tirolske v Italiji, ju je ujela noč. 26-letnica je zaradi onemoglosti obtičala v snegu, fant je, kot so poročali italijanski mediji, odšel po pomoč. Ko so jo našli, je bilo zanjo že prepozno.

Hrvaški mediji so navajali, da je bila radijska voditeljica alpinistka, a njena starša pravita, da temu ni bilo tako. ''Nikoli ni hodila na kakšen alpinistični tečaj. Bila je ljubiteljska planinka, rada je hodila po hribih, v naravi,'' je dejal njen oče in dodal, da z mamo nista vedela, da njuna edinka namerava na alpinistični vzpon.

''Anja bi morala iti s fantom na koncert v Milano. Pred odhodom mi je povedala, da se ji v bistvu ne ljubi na pot. Ko sem ji odvrnila, naj ne gre, mi je odgovorila, da je škoda kart, ki so že kupljene,'' je povedala njena mati.

Okoliščine nesreče še vedno niso najbolj jasne. Več bo najverjetneje pokazala preiskava italijanske policije. Ni jasno, zakaj bi se dekle spustilo v zahtevnejši alpinistični podvig, če nanj ni bila niti pripravljena niti ni imela primerne opreme. Prav tako se pojavljajo ugibanja o vlogi njenega tri leta starejšega fanta. Na zahtevo staršev se on ni pojavil na petkovem pogrebu 26-letnice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3