Črna kronika

Homofobija: Sredi kluba uriniral po ženski

Ljubljana, 07. 09. 2010 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ker sta se poljubili, je sledil napad na dve ženski. Napadalci so bili trije. Eden od njih je uriniral po ženski, napadalka pa je z razbito steklenico poskušala poškodovati par in prostovoljce v Klubu Gromka.

AKC Metelkova mesto
AKC Metelkova mesto FOTO: Dare Čekeliš

Na spletni strani Open.si so objavili sporočilo, da se je v noči s petka na soboto v Klubu Gromka v AKC Metelkova mesto zgodil homofobni napad na dve ženski. "Napadalci so bili trije obritoglavci (dva fanta in ena punca), napadeni pa dve lezbijki, ki sta se tik pred napadom poljubili,“ so zapisali na omenjeni spletni strani.

Uriniral po ženski

Medtem ko je šla ena ženska po pijačo, je eden izmed napadalcev uriniral po njeni spremljevalki. Ko je ta videla, kaj se dogaja, je napadalca polila s pijačo. Vsi trije napadalci so fizično napadli žensko, moški, ki je nanjo uriniral, jo je udaril s pestjo, tako da ji je prebil ustnico. Udaril jo je tudi v predel očesa. Napadalka je izza šanka zagrabila litrsko steklenico in jo razbila. S preostalim delom steklenice je napadla par, ki se je skušal skriti za natakarji omenjenega kluba, so zapisali na spletni strani.

Policija potrdila incident

Ljubljanska policija je za 24ur.com potrdila, da so v soboto okoli 3.30 prejeli klic zaradi kršenja javnega reda in miru v Metelkovi ulici v Ljubljani. "Policisti so ugotovili, da sta javni red in mir kršili dve osebi (moška stara 39 in 34 let). Obema kršiteljema so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru. Policisti nadaljujejo s preverjanjem okoliščin dogodka, tudi v smeri ugotavljanja kršitev ali kaznivih dejanj v povezavi vzbujanja narodnostne, rasne, spolne, etnične, verske, politične nestrpnosti ali nestrpnosti glede spolne usmerjenosti," je razložila tiskovna predstavnica ljubljanskih policistov Maja Adlešič.

Dodala je, da bodo glede okoliščin dogodka zbrali vsa potrebna obvestila in ukrepali v skladu z veljavno zakonodajo. Kaj pa se je zgodilo z napadalko, nam ni uspelo izvedeti.

Poziv policiji

Slovenska policija - 5
Slovenska policija - 5 FOTO: Aljoša Kravanja
Prizadevali si bomo za vzpostavitev sistema pravne pomoči posameznicam in posameznikom, ki se znajdejo v primežu diskriminatornega fizičnega nasilja, nezaupanja v policijske postopke in finančnim bremenom pravne države. Zavod za kulturo raznolikosti Open

Zavod za kulturo raznolikosti Open je zato pozval policijo, da v okviru svojih pristojnosti odkrije storilce kaznivega dejanja in zoper njih sproži potrebne postopke. Prav tako se jim zdi nujno, da policija k reševanju kaznivih dejanj iz sovraštva pristopa z vso resnostjo ter da z izpostavljenimi družbenimi manjšinami vzpostavi odnos zaupanja, ki ne temelji na predpostavki o sokrivdi žrtve in njenih osebnih okoliščin pri izvršenem kaznivem dejanju.

Mestno in državno oblast pa je omenjeni zavod pozval, da naraščajoč pojav neonacizma v Ljubljani in Sloveniji prepozna in pripozna kot relevanten družbeni problem ter da oblikuje politike, ki se ne bodo ukvarjale z zamegljevanjem družbenih problemov z gesli o strpni in odprti družbi ter o najlepšem in najprijaznejšem mestu na svetu, ampak z ugotavljanjem in odpravljanjem temeljnih razlogov za pojav oziroma porast nacionalizma, rasizma, homofobije in šovinizma v slovenski družbi.

'Videl sem bistvo'

Sicer pa je na spletni strani nek uporabnik zapisal, da je "dogodku sledil – ne povsem od začetka, ampak vendarle toliko, da sem videl bistvo. Kar se je zgodilo, je seveda grozno, nedopustno … In prav je, da je bilo prijavljeno policiji. Toda razgrajači niso bili neonacisti, zanesljivo. Bili so povsem “navadni” pijani/zadrogirani kmetavzerji. Ni torej šlo za “homofobni napad”, ampak za brutalno-kretensko reakcijo ogroženih in prestrašenih … V tem pa je vendarle precejšnja razlika: nasilna fanta in njihova frendica so se kratko malo znašli “na napačnem kraju”. V imenu kolektiva kluba Gromka mi je žal, da je prišlo do takšne situacije. Po mojih informacijah je policija nasilneže kasneje prijela v Gala hali," je še zapisal komentator na spletni strani Open.si.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (129)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nucky10
19. 05. 2011 13.01
+2
Jaz bom takole rekel.. Me ne motijo lezbijke in geji.. Naj živijo in naj se imajo radi.. Moti me pa zelo to, da ko gre za napad na njih se oglaša vsa Slovenija z vlado vred, ko pa dobijo batine drugi pa nič od nič pa ne podpiram nasilja nad nikomer ampak če se že gremo neko enakost potem naj bo res enakost.. 10 strani komentarjev, ker so naluftal 2 lezbijki, koliko mladih vsak dan dobi batine pa se o tem sploh ne piše.. 2 leti nazaj so mojega prijatelja pretepli skoraj do smrti, ker je pač fant iz Srbije.. Pa se o tem ni nikjer pisalo kaj šele da bi se kdo od vlade oglasil v zvezi s tem.. Nasilje in nestrpnost ni prisotna samo med istospolno usmerjenimi in to še mnogo hujša kot ta prebita ustnica in plavo oko pa nihče o tem napiše nič.. Sem pa proti nasilju 100%
utegurovic
12. 09. 2010 04.31
slovenci čist nasilni...
mark50
08. 09. 2010 21.29
Jamallllll
08. 09. 2010 18.59
Pač nihče ne ve kaj je blo razen njih samih. Je pa res da imajo kašni tipi na Metelkovi zelo hitro kake pesti pripravljene. Take napsihirance bi blo treba mal bol odstranjevat s cest. Noben mi ne bo reku da se ženska lahko enakomerno tepe s tipom.
slovenec-sem
08. 09. 2010 15.41
hahaha pika poka pa piše ti da je bil en s svojo žensko, itak je to taka laž, da bolje da umaknejo novico
sundancer
08. 09. 2010 15.09
VonEssigfleisch
08. 09. 2010 14.03
če sta stara 34 pa 39 bi lahko bla ob 3. 30 doma namesto da pretepata neke ženske okoli.... mislim halo?
pika.poka12
08. 09. 2010 13.37
Jaz pa mislim, da ta dva obritoglavca gojita sovraštvo, do drugih, ker sama nista uspešna v življenju. Očitno jih je ujezilo, da sta se dve babi zalizali. Mogoče sovraštvo, ker ne moreta dobiti babe, pa tudi posledica tega, da želijo biti vsi trije v središču pozornosti, ter s silo potrdititi njihovo razmišljanje
binmister
08. 09. 2010 13.17
-1
kako se upajo oglašati vsi tisti ki podpirajo grezničarje ???verjetno so tudi sami tako obrnjeni da z penisi rovarijo po riti drugih in mešajo drek
binmister
08. 09. 2010 13.14
-1
zima prihaja in obuvali se bodo bulerji. bulerji pa zadajo dobro bolečino ko ga pokneš na usta
jurgelj
08. 09. 2010 12.40
na tist metelkov nič kej pametnga ....ničvrednega....en k drug pod raznimi substancami ....vse skup prazen nič....
SARSAL99
08. 09. 2010 12.30
mi pa prosim odgovorite koga in s čim sem koga užalil
rawr..
08. 09. 2010 11.54
-1
in takoj so avtomatsko vpleteni obritoglavci.. haha pa ne mors vrjet kake napihnjene bedarije vi objavlate... kaj ko bi se prej pozanimali kdo je res bil? in kaj se je zares zgodilo?
slovenec-sem
08. 09. 2010 11.35
-1
Sam osebno nimam nič niti proti lezbijkam niti gayom, amoak, sem se pa na lastne oči prepričal za kakšno napihovanje gre tukaj in laganje. Tudi nasilja ne podpiram pa vse skupaj tudi pretep ni bil, nobene razbite steklenice ni bilo v roki nikogar edino natakar je mahal s steklenico sam so ga umirili. To je sramota za gaye in lezbijke, ne verjamem jim ene stvari več koliko so bogi in kako jih napadajo, sami lažnivci in samopromotorji.
Scarlett
08. 09. 2010 10.21
pa kaj vas moti kakršnokoli poljubljanje v javnosti??? a ne morte privoščit ljudem, bit veseli zanje? morda poštimat svoje življenje pa vas poljubljanje drugih ne bo več motilo!
aniary
08. 09. 2010 10.12
Meni ni nikakor všeč, da se nekdo poljublja v javnosti, pa naj bosta fant in punca ali oba fanta ali obe punci. To poljubljanje v javnosti je namenjeno javnosti. Poljubljanje naj bi bilo izkazovanje ljubezni med dvema in ne dokazovanje ljubezni pred javnostjo. Mislim, da njun poljub ni bil namenjen njima dvema, ampak provokacija javnosti!
rokin
08. 09. 2010 08.06
pbx Za čisto Slovenijo brez bolezni.. bolan si ti sam psiho en.
demon26
08. 09. 2010 01.07
mogoče mu je bila pa všeč in si jo je s tem označil oz prilastil ... to pač počnejo psi, a za njega uporabljam to besedo v negativnem smislu, da ne bo pomote (če sem ljubitelje kužkov s tem užalil, pa se preventivno opravičujem)
JezusKrishna
08. 09. 2010 00.47
slovenec-sem dobra zgodba.
JezusKrishna
08. 09. 2010 00.46
Skinheadi aka neo-nacisti, ki se skrivajo pod imenom "domoljubi", aka tisti, ki so začeli s panterskim znakom, in pa "tu je slovenija" gesli. Obnašanje neo-nacistom opaziš ko so okoli njih tujci, homoseksualci,.....