Črna kronika

Hišne preiskave: štiri osebe že na prostosti, ena še vedno v pridržanju

Ljubljana, 13. 03. 2014 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hišne preiskave, ki so jih opravili preiskovalci NPU in mariborski kriminalisti, so zaključene. Kriminalisti sedaj pregledujejo zasežene predmete. Štirim osebam so pridržanje odpravili. Ena oseba, šlo naj bi za davčnega dolžnika Zorana Trifunovića, pa je še vedno pridržana.

Med pridržanimi naj bi bil davčni dolžnik Zoran Trifunović.
Med pridržanimi naj bi bil davčni dolžnik Zoran Trifunović. FOTO: Kanal A

Hišne preiskave, ki so jih včeraj na območju ljubljanske, mariborske, koprske in novogoriške policijske uprave opravili preiskovalci NPU, so zaključene, je za 24ur.com potrdil tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave Drago Menegalija. Štiri osebe, ki so bile pridržane, so že na prostosti. Kriminalisti sedaj nadaljujejo s pregledom zaseženih predmetov.

Kot smo včeraj poročali, so preiskovalci opravili 12 hišnih preiskav na naslovih fizičnih oseb, kjer so iskali dokaze za sum gospodarske kriminalitete. Preiskovalci namreč sumijo, da je odgovorna oseba gospodarske družbe iz Ljubljane zlorabila svoj položaj tako, da je v dogovoru z drugimi udeleženci kaznivega dejanja prekinila vezave več depozitov te družbe, zato da jih je lahko pridobila gospodarska družba iz Velike Britanije. Ta je do njih prišla z navidezno izvršbo denarnih sredstev pod pretvezo izterjave lažne terjatve, ki pa ji odgovorna oseba gospodarske družbe iz Ljubljane namenoma ni nasprotovala.

Preiskovalci sumijo še, da sta odgovorni osebi gospodarske družbe iz Ljubljane pri tem kaznivem dejanju pomagala še odgovorna oseba gospodarske družbe iz Velike Britanije, ki je slovenski državljan, in odvetnik te družbe iz Maribora, ki je družbo zastopal pri izterjavi lažne terjatve.

Ena oseba še vedno pridržana, šlo naj bi za Trifunovića

Hišne preiskave pa so včeraj opravili tudi mariborski kriminalisti. Izvedli so osem hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb ter osebnih vozil, kjer so iskali poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze. Tudi te preiskave so že zaključene, je potrdil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. Kriminalisti so eni osumljeni osebi odvzeli prostost. Pridržanja še niso odpravili, je pojasnil Šadl. Kdaj ga bodo prepeljali pred preiskovalnega sodnika, še ni znano.

Po informacijah Sveta naj bi pridržali enega največjih davčnih dolžnikov med fizičnimi osebami Zorana Trifunovića, ki Dursu dolguje od 10 do 20 milijonov evrov. Predmete in drugo dokazno gradivo so iskali v Šentilju, kjer naj bi bival, in v njegovi hiši v Zrkovcih. Česa naj bi sumili Trifunovića, si preberite tukaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

finec
15. 03. 2014 15.31
Ti imajo toliko pod palcem, da pri nas ni sodnika, ki bi jih obsodil.
kolbek460
13. 03. 2014 22.07
+2
Stopnice se z vrha začnejo pometat.
Mladen sir
13. 03. 2014 11.46
+14
Ko bo vrnil denar iz svojih računov koliko dolguje še potem ga ne smete izpustit,ker je kršil zakon in ostane v zaporu na zaprtem odelku.
Mladen sir
13. 03. 2014 11.58
+12
Mene ste jebali za 500€.Spravite se na take.
Mojkovac
13. 03. 2014 11.30
+41
20 000 000 eur je dolzen drzavi, vozi se z najnovejsim CL 6.3 AMG crne barve, gestapo pa medtem terorizira narod zardi pisanja po FB. To ste si izborili Slovenci z odcepitvijo, v jugi se taksne stvari niso dogajale.
pruriens
13. 03. 2014 11.16
+6
isti robert de niro!