Črna kronika

Teorije in ugibanja o nesreči helikopterja: 'To bo še velika afera'

Beograd, 16. 03. 2015 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Je helikopterju, ki je v Srbiji strmoglavil, ko je poskušal v bolnišnico prepeljati pet dni starega dojenčka, zmanjkalo goriva? Je odpovedala oprema, ki naj bi bila po besedah pristojnih brezhibna? Kako, da izkušena pilota, ki sta reševala v še hujših vremenskih razmerah, tokrat nista bila kos megli? Vprašanj je ogromno, odgovorov premalo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Srbski minister prilil olja na ogenj
    01:55
    Iz 24UR: Srbski minister prilil olja na ogenj
  • Iz 24UR: Če bi hoteli čez 10 let kupiti nove helikopterje, bi morali začeti postopek danes
    02:12
    Iz 24UR: Če bi hoteli čez 10 let kupiti nove helikopterje, bi morali začeti postopek danes
  • Iz 24UR: So slovenski helikopterji še varni?
    01:40
    Iz 24UR: So slovenski helikopterji še varni?

Po nesreči helikopterja v Srbiji, v kateri je umrlo sedem ljudi, med njimi tudi pet dni star dojenček, se pojavljajo različne teorije o tem, kaj bi se lahko zgodilo. Vzrok nesreče preiskujeta dve komisiji, ki naj bi prve uradne rezultate predstavili v sredo, še podrobnejše pa do konca meseca.

Teorija št. 1: Zmanjkalo jim je goriva

Kot ena od možnosti za strmoglavljenje helikopterja se omenja pomanjkanje goriva, saj helikopter ob padcu ni eksplodiral. Blic, ki navaja besede reševalcev, ki so prišli na kraj nesreče, poroča, da je bil helikopter kot zmečkana pločevinka, trije ljudje pa so iz njega padli že pred strmoglavljenjem. Po nekaterih neuradnih informacijah, ki se pojavljajo v srbskih medijih, naj bi pristojni helikopter najprej poslali v Kragujevac, šele nato pa ga preusmerili v Beograd. Dodatno porabo goriva naj bi nato povzročilo še kroženje nad letališčem.

Teorija št. 2: Odpovedala je oprema

Druga možnost bi lahko bila tehnična napaka oz. odpoved opreme. Vojni analitiki namreč trdijo, da odgovorni v opremo, ne samo tega helikopterja, pač pa tudi ostalih, ki so v lasti srbske vojske, že dlje časa niso vlagali resnejših zneskov. A obrambni minister Bratislav Gašić je že včeraj izpostavil, da helikopter ni bil pokvarjen, da je bil najboljši v letalskih silah in da je imel tudi operemo za nočno letenje.

Teorija št. 3: Slabo vreme

Najverjetnejša možnost za strmoglavljenje helikopterja pa so slabi vremenski pogoji, ki so vladali v tistem času. Nad letališčem se je namreč dvigala gosta megla in helikopter je kar trikrat poskušal pristati, a neuspešno. V vojski so povedali, da sta bila pilota najboljša, kar jih premorejo, in da je verjetnost, da se je nesreča zgodila zaradi njune napake, izjemno majhna. Vremenske razmere so bile resda kompleksne, priznavajo, a za izkušena pilota, ki sta sodelovala v veliko zahtevnejših akcijah, kot je na primer reševanje iz snežnih zametov pri Feketiću na severu Srbije in iz poplavljenega Obrenovca, tudi to ne bi smel biti pretrd oreh.

Helikopter - 1
Helikopter - 1 FOTO: Reuters

Kot je znano, je vojaški helikopter prevzel novorojenčka v inkubatorju iz reševalnega vozila na ibarski magistrali, ki zaradi zemeljskega plazu na cesti ni moglo priti do bolnišnice v Kragujevcu. Radio povezavo s kontrolo poletov je izgubil ob 22.31, čez tri minute pa izginil z radarjev. Strmoglavil je blizu beograjskega letališča Nikola Tesla. Pri tem so umrli pripadniki vojske 44-letni Nebojša Drajić, Ivan Miladinović ter Milovan Đukarić, zdravstvena delavca iz mesta Novi Pazar – 41-letni Dževad Ljajić in 42-letni Miroslav Veselinović ter komaj pet dni star dojenček iz mesta Novi Pazar na jugu Srbije.

V skladu s teorijami in ugibanji vzroka nesreče pa se pojavljajo tudi številna vprašanja.

Zakaj niso zaprosili za pomoč?

Eno od ključnih vprašanj je, zakaj helikopter pred strmoglavljenjem ni oddal klica v sili oz. ni zaprosil za pomoč? V primeru težav pri pristajanju bi moral obvestiti kontrolni stolp, ki bi izdal urgentni poziv civilni zaščiti in vsem pristojnim službam za reševanje. Tega niso storili. "Strmoglavljen helikopter smo našli s pomočjo radarske slike, ki smo jo uskladili s signali mobilnih telefonov pokojnih," je za Blic povedal vir blizu oblasti. 

Zakaj je helikopter v takih vremenskih razmerah sploh vzletel?

Zaradi slabe vidljivosti v tistem času so tri letala družbe Air Serbia, ki so v Beograd priletela iz Milana, Züricha in Bruslja, preusmerili na letališče v Temišvaru. Postavlja se vprašanje, kako je helikopter v takih razmerah sploh lahko poletel?

"Ne morem verjeti, da je nekdo dal dovoljenje za vzlet v tako slabih vremenskih razmerah. Preiskava bo pokazala okoliščine, a skoraj nikoli ni za nesrečo kriv samo en razlog. Mislim, da bo to preraslo v veliko afero," je povedal vojni analitik Aleksandar Radić.

Neuradno je slišati, da je helikopter dobil dovoljenje za letenje prav zato, ker je reševal dojenčkovo življenje.

Minister za zdravje: Spoštovali smo vsa pravila

"Ti ljudje, ki so hoteli pomagati dojenčku – tako pilota kot zdravniki – so nacionalni heroji. Ne oni in ne njihove družine si ne zaslužijo, da prestajajo vsa ta ugibanja in špekulacije," pa je po poročanju B92 dejal srbski minister za zdravje Zlatibor Lončar.

Zatrdil je, da so pri reševanju novorojenčka spoštovali vsa pravila. "Otrok je imel hude respiratorne težave, treba ga je bilo čim prej priključiti na naprave. Ko vojska ponudi pomoč, se odločitev o tem sprejme kar najhitreje, saj je treba rešiti človeško življenje. Ko se odgovorni enkrat dogovorijo, kam bo helikopter z bolnikom odletel, je naša naloga, da ga počaka medicinska ekipa. Ali bo odpeljan v Niš, Kragujevac ali Beograd, je odločitev, ki je odvisna od več faktorjev. V tem primeru smo ocenili, da je otrok, ki je bil star pet dni in težak tri kilograme, življenjsko ogrožen in da mu je treba pomoč ponuditi v čim večji ustanovi, ki ima kadre in naprave, ki jim to omogočajo," je še dodal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1