Črna kronika

Helikopter kar trikrat posredoval v gorah

Ljubljana, 01. 08. 2009 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V gorah se je zgodilo več nesreč, pri treh so morali posredovati s helikopterjem. Večinoma je šlo za poškodbe, en planinec pa je omagal zaradi bolečin v prsih.

Helikopter je moral posredovati kar trikrat.
Helikopter je moral posredovati kar trikrat. FOTO: POP TV

V slovenskih gorah se je danes zgodilo več nesreč. Pri nekaterih je moral posredovati tudi helikopter. Reševalci so morali s helikopterjem na Brinovo glavo pod Šplevto v dolini Vrat in v bližino Male Mojstrovke v okolici Vršiča, s helikopterjem pa so prepeljali tudi poškodovanko pri izviru Soče v Trenti, so sporočili iz Centra za obveščanje.

Na Brinovi glavi pod Šplevto v dolini Vrat v občini Kranjska Gora so planinca, ki je omagal zaradi bolečin v prsih, nekaj po 8.30 z vitlom dvignili v vojaški helikopter in prepeljali v ljubljanski klinični center.

V bližini izvira reke Soče v Trenti v občini Bovec se je ob 15.30 poškodovala starejša gospa. Gorski reševalci so jo prenesli do reševalnega vozila, zatem pa so jo z vojaškim helikopterjem prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Na poti od Male Mojstrovke proti Tičarjevemu domu na Vršiču v občini Bovec si je okoli 13. ure planinka poškodovala nogo. Z vojaškim helikopterjem so jo prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Na poti na Jalovec v občini Bovec si je nekaj pred 11. uro zlomil nogo italijanski planinec. Gorski reševalci so ga prenesli v dolino, od tam pa so ga odpeljali v italijansko bolnišnico v Trbiž.

Planinko, ki si je nekaj po 14. uri poškodovala gleženj na Svetem Jakobu v občini Preddvor, pa so prenesli do doline in jo prepeljali na zdravljenje v Zdravstveni dom Kranj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
02. 08. 2009 20.40
Naslov seveda ni v redu, helikopter ni posredoval, posredujejo lčjudje, tako kot npr. posredujejo policisti, ne pa pendreki ali pištole! Nasalovi so slaboumni in nelogični, posredujejo pač ljudje!! Tudiu ponesrečlijo s eljudje, ne avtomobili, sanke ali padalo! Hel ikopter lahko strmoglavi, eksplodira itd., ne more pa posredovati!
Mika Corse
02. 08. 2009 19.58
pravicnez Naslovi so kratki in jedrnati.. in je po moje popolnoma razumljiv.. ... če pa si ti iz naslova razumel, da je helokopter sam posredoval. pa je vprašanje kakšno stopnjo razvoja si doesegel in ne tvoja izobrazba
Tonček Balonček
02. 08. 2009 14.15
Helikopter ni noben luksuz več! Če lahko vozijo pivo un žganje po hribih in odvažajo smeti, naj pa še polomljene! A to zato, ker so reševalci prostovoljci in zastonj, pa jih lahko namučimo! Probaj se peljati v marinerju z zdrobljeno nogo!!!
insaner
02. 08. 2009 08.38
za planinca z znaki možnosti srčnega napada je prav, da so ga odpeljali v bolnico s helikopterjem, za prevoz ženske s poškodovano nogo pa mislim, da helikopterski prevoz ni bil upravičen
Tonček Balonček
02. 08. 2009 07.50
illuminati, in kakšno opremo bi moral inmeti tisti pod Šplevto, da ga ne bi bolelo srce? Ni imel zdravniškega spričevala? Ne vem zakaj bi gasilci posredovali zaston, če kakšna mampa med telefoniranjem pozabi ugasniti štedilnik, tem po hribih bi pa ljudje tako radi zaračunavali helikopter. O slikah na POPTV ne bi govoril, ker gre za poden od podna! Ne vem, zakaj je tako pomembno, v kateri občini je Brinje ali izvir Soče in zakaj so nekatere poškodovanke gospe, moški pa niso gospodje ampak planinci. Na Jalovec "iz občine Bovec" vodi več poti, z Vršiča, Koritnice in Bavščice oz. Bale.
marinec
02. 08. 2009 07.33
žal nič jim ne računajo, to plačamo mi davkoplačevalci
illuminati
02. 08. 2009 05.53
..upam , da vsem tem kvazi planincem brez ustrezne opreme mastno zaračunajo vse te helikopterske prevoze,....
djdj
02. 08. 2009 00.00
Zakaj Patrije več helikopterjev ki bi reševali življenja.
pravicnez@gmail.com
01. 08. 2009 23.28
Je pa pameten tale helikopter, da je kar 3-krat posredoval. Sem mislil, daje 3-krat posredovala posadka helikopterja... novinar študent ....?
bergfurer
01. 08. 2009 21.57
pa fotko bi lahko dali z reševanja ne pa z vojaške akcije.
proofreader
01. 08. 2009 21.34
Današnji dan ni nič posebnega glede reševanja v gorah, samo na 24ur o tem ponavadi ne poročate.