Tujina

S kom je Haider preživel zadnjo noč?

Celovec, 17. 10. 2008 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V javnost so prišle nove informacije o tem, kje je Haider preživljal zadnjo noč. Kot je že znano, se je pred usodno nesrečo udeležil promocije novega tabloida, sedaj pa mediji poročajo, da se je tudi ustavil v baru za homoseksualce.

Pogreb Haiderja bo teden dni po njegovi smrti.
Pogreb Haiderja bo teden dni po njegovi smrti. FOTO: Reuters

Preiskovalci v primeru smrti koroškega deželnega glavarja Jörga Haiderja so ugotovili, da je kontroverzni avstrijski politik v času nesreče vozil pod vplivom alkohola. 58-letni Haider je imel v krvi 1,8 promila alkohola, preden je izgubil oblast nad vozilom pa naj bi vozil celo 170 kilometrov na uro na odseku, kjer je omejitev 70 kilometrov na uro.

Jörga Haiderja bodo pokopali v soboto, zadnje počivališče pa bo imel v Medvedjem Dolu, kjer je tudi živel.

A nekaterim te ugotovitve ne dajo miru. Zlasti njegovim prijateljem in sodelavcem, ki so ga dobro poznali in so bili tisto usodno noč v njegovi družbi. Organizator zabave, ki se je je udeležil Haider, trdi, da koroški politik sploh ni bil pijan, ko se je vsedel v avtomobil, podobno trdi tudi Haiderjev voznik, ki mu je predal ključe avtomobila.

'Naš avto je preveč varen za smrt'

Oglasili so se tudi v avtomobilskem koncernu Volkswagen. Haider je umrl prav v avtomobilu njihove znamke, v podjetju pa vztrajajo, da je njihov avtomobil phaeton eden najbolj varnih na svetu in da se v normalnih okoliščinah nesreča ne bi smela končati tako tragično. Podjetje je v Avstrijo poslalo celo svoje strokovnjake, ki preučujejo razbit avtomobil in iščejo indice, ki bi pokazali na sabotažo. Predstavnik VW Peter Thul trdi, da bi lahko nekdo z dostopom do ključev avtomobila sabotiral avtomobil oziroma njegov električni sistem. “Dejstvo je, da je Haider vozil prehitro. A tudi pri taki hitrosti in v takem ovinku je avto lahko obvladati,” je dejal Thul.

Nekateri že vlečejo vzporednice s tragično smrtjo princese Diane, ki je umrla v prometni nesreči v Parizu.
Nekateri že vlečejo vzporednice s tragično smrtjo princese Diane, ki je umrla v prometni nesreči v Parizu. FOTO: Reuters

Nemški koncern je tudi ogorčen nad vzporednicami, ki jih nekateri vlečejo med Haiderjevo nesrečo in smrtjo princese Diane. Oba sta sicer umrla v prometni nesreči in ob smrti obeh se pojavljajo teorije zarote, a v podjetju se jim omenjanje Diane ob Haiderju zdi neprimerno. Nezadovoljni s primerjavo pa so tudi v kraljevi družini, kjer tako princ Charles kot njegova sinova William in Harry, vozijo audije, ki prav tako spadajo pod okrilje Volkswagna. “To je nenavadna povezava. Kraljeva družina si želi le, da bi ljudje princeso pustili počivati v miru,” je po poročanju britanskega časnika The Sun povedal prijatelj.

Haider v baru za homoseksualce

Haider je imel v petek, na dan usodne nesreče, številne obveznosti. Zvečer se je v Vrbi udeležil promocije novega tabloida. V lokal "Le Cabaret" je prispel približno ob 21. uri. Fotografiral se je z nekaj dekleti. ''Organizirali smo zabavo in povabili tudi Haiderja. Nismo pričakovali, da bo prišel, ko pa je vstopil v klub, mi je dejal, da česa takega enostavno ni mogel izpustiti," je dejal organizator zabave Hans-Jörg Berger. Lokal je zapustil okrog pol enih zjutraj. Ob 00.45 uri je Haider v mestu odložil šoferja in se sam odpeljal naprej proti svojemu posestvu v mestu Bärental.

Haider v družbi mladeniča.
Haider v družbi mladeniča. FOTO:

V javnost pa so prišle tudi nove informacije o tem, kako in kje je Haider preživljal zadnjo noč. Koroški deželni glavar je popival, trdijo mediji, ki poročajo tudi o tem, da se je ustavil v baru za homoseksualce Stadtkraemer. Namigi o njegovi homoseksualnosti so se pojavili že lani, ko so v javnost prišle fotografije, na katerih objema mlade fante. To potrjujejo tudi govorice iz dunajske homoseksualne skupnosti, in sicer da naj bi Haider večkrat potoval v avstrijsko prestolnico, kjer si je privoščil seks z mladimi, včasih tudi komaj 18 let starimi fanti. V skupnosti naj bi za njegovo homoseksualnost vedeli že 10 let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sgg
20. 10. 2008 17.59
Pa kako je pil žganarijo če ma flašo pira u roki... pa zihr hoče tega ala mladeniča zalizat buahahaa...
Tonček Balonček
18. 10. 2008 20.37
Ne moreš pač biti hkrati junak in baraba! Pri nas bi za takšno hitrost in alkohol dobil 10.000 EUR kazni in petrak bi delal izpit! Pri nas hočejo diskreditirati še svingerje.. Gre pač za javno osebo in te zadeve niso nikakršna zasebnost! Tudi obiskovanje bordelov s strani kofov in duhovnov pač niso nobena zasebna zadeva, če potem pri pridigi fehtajo denar in govoričjo o zvestobi, ljubezni, ognjišču, družini....
nemejugat
18. 10. 2008 19.38
...o ti moja si pa bila slaba družba...hik...
nemejugat
18. 10. 2008 19.12
Tonček Balonček
18. 10. 2008 12.26
Šlo je pač za zadnjo večerjo, Heider bo med heimatdienstovci veljal za žrtev zarote in še česa, novi Kristus, mučenik, nekaj med Krambergerjem in Tošetom! Janša tega šač ne bo doživel, ker smo tu pametnejši!!!
geogle
18. 10. 2008 10.01
Tonček Balonček
18. 10. 2008 09.26
On je pač v tistem lokalu (Zum Staedktaemmer, celovška varianta ljubljanskega Tiffanyja na Masarykovi) poiskal ljubimca in potem sta se šla guziti in žlampati vodko... Tako poroča včerajšnji Oesterreich. Objavljena je celo slika!
korpic8
18. 10. 2008 09.14
najbolj varnejsi avto na svetu skoraj pa je prilete 140 al klko ze pa ga je vse zvilo pm
jixy17
18. 10. 2008 07.41
NOVINARJI STE NAJVEČJE ZLO 21 STOLETJA, BREZ KANČKA VESTI VAŽNO, DA SE PIŠE TISTI, KI PA TO BERETE IN PRI TAKIH OZIROMA TUJIH MUKAH UŽIVATE PA STE NIČ DRUGEGA KOT NAVADNI IZRODKI PONESREČENI. ŽALOSTNO P.S. ALI SE KDO VPRAŠA KAJ PO NEPOTREBNEM DOŽIVLJAJO NJEGOVI SVOJCI....
shiny_girl
17. 10. 2008 22.58
bogve koko se počutta negovi dve hčerki kokr se u javnosti govori da je njun oče homuseksualc prov smilta se mi!!
Suzana Petek 1
17. 10. 2008 21.55
zgleda da le ni bila nesreča , ampak je nekomu stopil na velik žulj
ll777
17. 10. 2008 21.19
Predstavnik VW Peter Thul trdi, ... ... ta izjava me je zmotila, ker se jo da razumeti tudi kot ... Predstavnik VW Peter Thul trdi, ... ... naše vozilo, kljub temu, da ste ga kupili v veri, da je eno najvarnejših na tem planetu, dopušča, da njegdo v kratkem času spremeni njegove vozne lastnosti v tej meri, da vozilo nenadoma postane nevarno in lahko tudi povzroči smrt voznika. Samo v razmislek. LP Luka
vsegrevpm
17. 10. 2008 20.31
Sam res: Poškodba glave. Skoraj odtrgana leva roka.Videt pa ni nobene krvi ?!? Nesreča - I don´t think so.
hanse
17. 10. 2008 20.24
Človek in politik vreden spoštovanja!!!!!
hanse
17. 10. 2008 20.12
Vsak, ki dobro pogleda sliko Haiderja z mladeničem, se takol vidi, da je slika zrežirana.Nenormalna velikost leve roke z pivom z primerjavo desno roko.Haider je bil POŠTENJAK DO ZADNJEGA
Robert Fink 1
17. 10. 2008 20.11
bogom pa drava ostani......
nutrispirit
17. 10. 2008 20.10
ha ha ha ha in potem bi naj bil haider nacionalist? pa dajte no... hotel je bit drugi hitler, skupnega imata veliko: - oba sta hotela biti glavna - oba sta imela burno življenje - oba sta mrzila \"ausländerje\" - oba sta \"popušila\" - oba sta si usodo krojila sama in potem naj kdo reče da je to naključje. kaj pa če je haider bil hitlerjev vnuk? pol je imel to v genih...
SNS
17. 10. 2008 20.04
julij13 bod rajš tih s takimi komentarji111
julij13
17. 10. 2008 19.38
Ne razumem zakaj se jim omenjanje Diane ob Haiderju zdi neprimerno. Ta princeska vemo kaj je bila, iskala je samo zgago po svetu in seveda vozila M-Benza, katerega je pa zaradi kritike davkoplačevalcev vnila po enem letu. Njeni sinovi pa tudi ne vozijo pristnega angleškega avtomobila ampak imajo raje Audi, zanimivo ,patriotizem, ni kaj..
cebelica09
17. 10. 2008 19.38
js ne razumem zakva je treba vsakega človeka po smrti prikazat v temni luči-zakva ne povejo raj kva je dobrga naredu in ne da je bil gej. pa tud če je bil...še vseen je človk. pa isto za britt (kao da je ful rada pila). haloooooo?!? kdo pa ne žura rd v teh letih pa kdaj pa kdaj mal preveč spije? pa vseen ni treba tega pol po medijih razglašvat da na konc izpade da je bla najhuj pjanka...GROZA RES!