Črna kronika

Grozil, da jih bo ubil

Novo mesto, 15. 10. 2010 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

57-letnik se je več let fizično in psihično znašal nad svojo partnerico in otroki, v četrtek pa jim je zagrozil, da jih bo ubil. Ukrepali so policisti in nasilnežu prepovedali približevanje družinskim članom.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO:

Novomeške policiste je včeraj dopoldan poklicala ženska, ker ji je parter grozil, da jo bo ubil. Policisti, ki so se odzvali klicu na pomoč, so ugotovili, da je 57-letni moški zmerjal in žalil partnerico in otroke in jim grozil, da jih bo ubil. Pred nasilnežem so žrtve pobegnile v gozd.

Moški naj bi sicer že več let fizično in psihično zlorabljal svojo partnerico in otroke, vendar si zaradi strahu niso upali poiskati pomoči.

Policisti so nasilnežu izdali ukrep o prepovedi približevanja partnerici in otrokom. O izrečenm ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, nasilneža pa bodo policisti tudi kazensko ovadili zaradi nasilja v družini.

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Comster
17. 10. 2010 19.56
+1
mjolnir 15.10.2010, 18:02 Ponavadi ne odgovarjam, ker pa si že pripopal nekaj komentarjev odgovarjam. Ni ti potrebno sklepati ali je sarkazem ali ni, prav tako se ti ni potrebno smejati dobremu vicu (šali), vendar to pomeni da ga ne razumeš ali pa ti apriori ni vic všeč, ni dober,...ali pa ti ni sedel pripovedovalec šale (ga ne maraš, ti je zatežen,...). To je tvoja odločitev, sam sem samo napisal za majo, da vedno tera eno in isto. V velikh komentarjih zasledim sarkazem (ne hec ali šala, to je napisano čisto drugače, to veš tudi sam), še najbolj so mi všeč sarkazmi Tončka Balončka in njegove komentarje berem z velikim užitkom, ko vidim, da mu enkrat pripopajo veliko minusov drugič spet veliko plusov in to samo zato ker ne znajo prebrati (razumeti) njegovih komentarjev. Še bolj zanimiv je "prduh" na MMC spletu, čeprav mislim da je pa on velikokrat zelo žaljiv (če mu kaj komentiraš, zato ga je potrebno samo brati). Kar se pa same teme tiče, so pa institucije, ki so zato ustanovljene in zaposleni v njih morajo opravljati svoje delo, ki pa ga sedaj zagotovo ne opravljajo (kar pa ti to tudi veš), imajo vse podatke, dostop do vseh mogočih informacij, podporo pri policiji, tožilstvu, podporo z zakoni, toda najlepše je sedeti v pisarni in čakat, da pride do hudega ekscesa. Takega človeka je potrebno takoj ( ali kakor hitro je mogoče ) priprt in osoditi ter zapreti. Spomnim se dogodka, ki se je zgodil ne dolgo nazaj v ŽBK-ju. Poznal sem oba, vendar je bil pred menoj zelo prijazen in miren, rad je poslušal,... in poglej kaj se je zgodilo. Zato še enkrat pravim, da tisti ki leporečijo ali leporečite ste morda še slabši kot oseba v prvem komentarju (z njegovim sarkazmom). Verjetno tudi ti poznaš kakšne pare kako se držijo v zunanjem svetu pred javnostjo z roko v roko, morda včasih objeta na sprehodu, hodita vedno skupaj v trgovino, morda sedita vsako nedeljo pri maši, morda tudi pojeta v cerkvenem zboru, vendar sta doma kot pes in mačka! Jaz poznam, vendar zaradi slabega odziva institucij ( sem potem izpadel kot najslabši) raje pogledam stran in se sekiram samo za sebe oziroma za svojo družino. Če me misliš vprašati ali se pri tem počutim krivega; ne nepočutim se nič krivega; ali če se bom počutil kaj krivega, ne ne bom se; če se institucije ne počutijo se tudi jaz ne bom. Je pa res,da pa mi je in mi bo hudo za kakšno slabo novico s tega področja (nasilje v družini). Pa LP.
.eu.
17. 10. 2010 11.49
Pijanc in strahopetec
NoMercy.
17. 10. 2010 07.33
@mvs in kam bi ti recimo odšla? Raketa za na luno stane preveč, varna hiša nima opcije šolanja in normale za otroke, v njej si lahko 1.leto. Svojcev nimaš, prijatelji so prijatelji, ki jih poznaš ko imaš vse, denarja nimaš. tvoj odgovor je več kot dobrodošel
NoMercy.
17. 10. 2010 07.31
prepoved približevanja, družina je bežala v gozd......hude ukrepe ima naša vlada, res...in ponoči, ko otroci mirno zaspijo, ko mine nekaj dni in se vse pomiri, ko mislijo, da je mir..potrka na vrata....... Spominjam se svojih pobegov. Mala hčera je imela 2 let, starejša 7, sin 11........in smo bežali 5 let. ukrepi pa so se pisali..vsakič znova in kupovali smo čevlje za zimo, da ne bomo mokri v noge....sramota države, da nima ustreznejšega ukrepa. NoMercy-sedaj 5. leto v miru )
dule100
16. 10. 2010 09.47
Le kje je našel tip inspiracijo ?
mjolnir
16. 10. 2010 00.01
Razen če neka dvigovalka uteži z metrskim razponom ramen in 190 višine ne poroči kakega možiclja od 150 cm in 45 kg, je fizično izživljanje bol težko! Zakaj ste vsi tako za "enakost" ko se gre za nasilje? je pa res da je dost psihičnega nasilja, pri katerem moški niso v nobeni prednosti, sam tam je še manj razloga da se ne prekine razmerje- fizično zlorabljena ženska se vsaj boji da če odide da bo moški postal še bolj nevaren, v primeru psihičnega nasilja to odpade
nekdonekje
15. 10. 2010 22.53
No, no, kaj pa moški in otroci nad katerimi se izživljajo ženske? Čisto nič niso boljše, prej bi rekel da obratno - uničiti te hočejo psihično in če je le možno tudi fizično.
mjolnir
15. 10. 2010 22.27
mvs Ne vem kaj naj ti rečem! POznam en primer, pred par leti sem spoznal eno stranko mojega očeta, hotela je ločitev, mož jo je pretepal dve leti, bila je v bolnici in vse, čez sam en mesec se je ne vem kateri krat premisli8la in zopet rekla da bo odnehala pod vsega in da gre nazaj! "Spremenil se je....saj me ma rad.....moram mu dati priložnost", bolj ali manj kot vse take ženske! Res ne vem da nes ko vseeno dobijo podporo, za razliko od pred recimo 100 leti, ZAKAJ si to dovoli?
mvs
15. 10. 2010 19.50
Nikoli ne bom razumela žensk,ki jih več let njih in otroke mučijo možjje,Na zunaj pa za roko in mi smo najboljši, Nikoli ne bom razumela mater, da to dovolijo, da otrokom zadanejo doživljenske posledice.Otrok rabi mir,ljubezen,varnost,da se razvije v normalnega človeka z vrednotami,pa če tudi jemo samo eno jajce ne dan.Otrok rabi mir.Prvi dan,ko dvigne roko,odidite,
mellyka
15. 10. 2010 19.43
Tudi sama sem bila v podobni situaciji,morda se hujsi ,saj me je zaradi nasilja ki ga je izvajal partner nad mano in hcerjo kar trikrat infarkt !Sedaj ze vec kot eno leto ne zivi vec z nama,vendar je strah v naju ostal.....To naju bo spremljalo vso zivljenje ,kar se nama obema z hcerjo pozna na zdravju...Tak ,da kdo ni zivel v taksem nasilju,si niti predstavljati ne more kako je ziveti z nasilnim moskim...:(((
mjolnir
15. 10. 2010 18.02
OneManBand Sarkazem mora biti vsaj kolk tolk razviden! In še bolj rabi poanto! To ni sarkazem, morda je hec, a neokusen hec! Dejstvo pa je da je precej moških ki tako razmišljajo čist zares, tako da ne vem zakaj bi apriori sklpeali da je sarkazem ali hec?
mjolnir
15. 10. 2010 18.00
veyron84 Lahko jo zapustiš, noben ti tega ne preopovecduje! Tud ločiš se lahko! Če pa leta in leta maltretira partnerico IN OTROKE(če ga vara, kaj imajo tamali z tem??) je to lahko sam zato ker je tip mehkužec in strahopetec ki rabi šibkejšega da se izživlja! Če mu več ne uspe to "vrečo" dobit nazaj, si bo omislil novo, ali pa vsaj kakega psa ali mačko, ker neakj rabi za mučenje!Če bi ga ona razočarala bi jo morda celo v jezi udaril in zapustil, a ne bi sisteamtsko leta i n leta trpinčil!!
Brabus
15. 10. 2010 16.35
Ja , seveda, ukrep prepovedi približevanja.Ko se bo pa naslednjič približal, jih bo pa verjetno pokončal,sodstvo mu bo pa podaljšalo ukrep. Kakšni bedaki. takoj bi ga moral zapret za 2leti, da bi malo zbistril svoje namere in spoznal, da je teba svojo družino varovat, ne pa ogrožat. tako pa k ponovnemu nasilju prispeva tudi naše sodstvo z svojimi nerazumnimi zakoni.
Emil Možina
15. 10. 2010 14.42
Spet so se modri angeli izkazali- obvladali enga revčka.Mafija pa še kar uživa.
Comster
15. 10. 2010 13.45
majazmaja2 15.10.2010, 12:47 1 @veyron84: ti pa nisi ravno srečen na tem svetu, a ne? Če si se pa kakšni pustil izkoristit in si zdaj čisto zagrenjen zaradi tega, si pa sam kriv. Jaz ji lahko samo ploskam, tebi pa svetujem, da si najdeš kakšno strokovno pomoč. @majazmaja2 Ko nekdo nekaj komentira v stilu kot je veyron84, vedno napišeš enak komentar. Sedaj mislim, da si ti uboga in si že enkrat poišči partnerja, ker boš drugače ostala sama. Jaz sem pri njemu zasledil sarkazem, ki pa ga nekateri niste pripravljeni sprejeti. Mislim, da tisti ko leporečite mislite velikokrat drugače in takih se je potrebno bati. Mislim, da tale veryon84 prav uživa v življenju s partnerico, tako kot jaz z mojo.
majazmaja2
15. 10. 2010 12.47
@veyron84: ti pa nisi ravno srečen na tem svetu, a ne? Če si se pa kakšni pustil izkoristit in si zdaj čisto zagrenjen zaradi tega, si pa sam kriv. Jaz ji lahko samo ploskam, tebi pa svetujem, da si najdeš kakšno strokovno pomoč.
DARBY
15. 10. 2010 12.37
VEYRON84 zato pa si sam ko maš tako negaitvno mnenje o ženskah in podpiraš nasilje...No saj nekaj je nad nami in vsak dobi svojo kazen slej ko prej, jst komaj čakam da tebe doleti kazen hehe, se veselim tega dne :) Lp
deko66
15. 10. 2010 12.09
Ja, alkohol je trda droga in prinaša hude posledice...
Megx6
15. 10. 2010 11.42
Na zalost je ogromno takih.. Sama sem bila tudi zrtev skoraj identicnega primera, dobil je prepoved priblizevanja. Vseeno pa gre velika zahvala policistom, ki so nam takrat stali ob strani in nas varovali pred njim, za prepoved ni dobil "dokumenta", odvzeli so mu kljuce od stanovanja in avta ter mu odredili pripor. Zdaj jemlje tablete, ki mu jih je predpisal psihiater in je dokaj vredu. Take bi po mojem mnenju morali zapret v kaksno psihiatricno ustanovo, da ne bi niti videli alkohola!
Covidus
15. 10. 2010 11.34
v zapor z njim!!!!