Črna kronika

FOTO: Plameni zajeli blok

Kranj, 16. 05. 2008 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V kranjskem bloku je zagorelo. Prebivalce so evakuirali, ena oseba je bila huje ranjena, še štirje, tudi policist, pa so poiskali zdravniško pomoč.

Med požarom so bili v stanovanjskem bloku še drugi stanovalci, ki so bili pravočasno evakuirani.
Med požarom so bili v stanovanjskem bloku še drugi stanovalci, ki so bili pravočasno evakuirani. FOTO: Janez Avsec
Če imate fotografije ali posnetke požara, jih prosimo pošljite na spletni naslov 24ur.com@pop-tv.si.

V stanovanjskem bloku na Planini v Kranju je v četrtek, nekaj pred 21. uro, prišlo do požara. Na kraj so prišli policisti, ki so zavarovali kraj in omogočili gasilcem neoviran prihod, gašenje požara in evakuacijo stanovalcev.

V času požara je bil v stanovanju 35-letni Kranjčan, lastnik, ki sta ga rešila policist in neznani občan. Kranjčan je utrpel hude poškodbe, predvsem opekline po glavi in telesu, ter zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Klinični center Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju. Kasneje so v Zdravstvenem domu Kranj zaradi težav z dihanjem poleg policista, ki je skupaj z neznanim občanom iz ognja rešil lastnika, iskali zdravniško pomoč še trije stanovalci stanovanjskega bloka, ki pa niso utrpeli hujših poškodb.

Gasilo 36 gasilcev

Požar v Kranju
Požar v Kranju FOTO: Janez Avsec

Na kraj je prihitelo 10 poklicnih kranjskih in 26 prostovoljnih gasilcev iz okoliških krajev z 11 gasilskimi vozili, je za 24ur.com povedal strokovni vodja Gasilsko reševalne službe Kranj Matej Kejžar. ''Imeli smo srečo, ker pred blokom ni bilo vozil, tako da smo lahko z gasilskimi vozili pripeljali vse do bloka. O izbruhu požara smo bili obveščeni takoj, zato smo ga začeli gasiti, preden se je razvil, tako da smo ga hitro zajezili,'' je pojasnil. Gasilcem so povedali, da pogrešajo tri osebe, zato jih je en del ekipe iskal, drugi pa so gasili požar. Kasneje se je izkazalo, da drugih dveh ni bilo doma, v stanovanju je bil le 35-letnik.

Po gašenju požara si je prizorišče ogledala kriminalistična komisija, ki je ugotovila, da je zagorelo v kuhinji, verjetno na štedilniku. Ogenj se je nato razširil še na ostale dele kuhinje ter deloma tudi v jedilnico. Del stanovanja je popolnoma uničen, drugi prostori pa so močno zadimljeni, zato bo verjetno potrebna celostna sanacija, ocenjuje Kejžar. Nastala materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 60.000 evrov.

Požar v Kranju
Požar v Kranju FOTO: Janez Avsec

Vzrok požara še ni znan, kriminalisti in policisti bodo o svojih ugotovitvah poročali na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurcokd.com@volja.net
17. 05. 2008 16.48
veckasno, vzdrži se takih bednih komentarjev, se pa vidi da si z pametjio na IQ -20, me prav zanima kakšne komentarje bi dajal če bi se kaj takega zgodilo tebi. BOG NE DAJ nikomur ne privoščim kaj takega, a vseeno me zanima kakšen bi bil potem tvoj komentar. a imaš jajca in si upaš povedat ???
Ramzess
17. 05. 2008 12.54
Hvale vredno dejanje Jure, zakaj pa policaj, na nek način zanika tvojo pristnost, pa, kdo ve zakaj. "Gasilcem so povedali, da pogrešajo tri osebe, zato jih je en del ekipe iskal, drugi pa so gasili požar. Kasneje se je izkazalo, da drugih dveh ni bilo doma, v stanovanju je bil le 35-letnik." Kasneje, mar sosedje niso vedeli da jih ni doma. Samo, je pa tudi šmorn, prideš domov, si 'uradno' pogrešan, pa še stanovanje imaš v razsulu. Brez grenkega priokusa ne gre, domnevam. "Prebivalce so evakuirali" Za blok je bolj primeren izraz stanovalci, če pa bi evakuirali ulico, naselje ali mesto, pa je bolj primeren izraz prebivalci. Izraz prebivalci, je pojmovno preširok za blok, ali tudi besedno zvezo 'blokovsko naselje'. Malček logike nikoli ne škodi, res ne.
Ljoljo
17. 05. 2008 09.22
kako naj rečem vedo sem pripravljen pomagat posebno takrat ,ko gre za živlenje. lahko me kontaktirate na susnik.jure@gmail.com
jurcokd.com@volja.net
17. 05. 2008 00.04
jure, sedaj je že pri sebi in je že prišel k sebi, v imenu Roberta Jagodica se zahvaljujem vsem ki ste pomagali še prav posebno pa gre zahvala tebi Jure. l.p. Jure O.
TRINAJSTICA-m
16. 05. 2008 19.55
dobro se samo hvali.
Ljoljo
16. 05. 2008 19.31
mene samo zanima kako se počuti gospod ker bil je res v slabem stanju ,ko sem ga izvlekel iz stanovanja.Želim mu dobro okrevanje. Lp Jure
leila123
16. 05. 2008 16.10
joj to me pa spominja ko je nam pogorelo stanovanje v bloku.bogi tisti ki jim je pogorelo stanovanje.res se mi smilijo.
Ljoljo
16. 05. 2008 15.55
Ce vas zanima, kako je bilo na kraju dogodka pred prihodom gasilcev in resevalcev, me kontaktirajte na jure.susnik@gmail.com. Jaz sem neznanec iz prispevka. Jure