Črna kronika

Afera odžagana roka: Adlešičeva se še ni izrekla, ostali krivde ne priznavajo

Ljubljana, 18. 10. 2019 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Trije vpleteni v primer domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko krivde ne priznavajo. Sebastien Abramov in Tinka Huskić Colarič sta se namreč na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžna, za Gorazda Colariča pa je sodišče zaradi odsotnosti in ugovora na obtožnico štelo, da krivde ne priznava. Julija Adlešič se o krivdi še ni izrekla.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Primer odrezana roka
    03:26
    Iz 24UR: Primer odrezana roka
  • Iz 24UR: Zavarovalniška goljufija?
    02:39
    Iz 24UR: Zavarovalniška goljufija?
  • Iz SVETA: Sojenje leta
    04:15
    Iz SVETA: Sojenje leta
  • Iz SVETA: Afera odrezana roka
    02:59
    Iz SVETA: Afera odrezana roka

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bil danes predobravnavni narok v razvpitem primeru domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko. Obtožnica Sebastiena Abramova, Julijo Adlešič, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič bremeni več kaznivih dejanj, da bi z zavarovalniško goljufijo pridobili protipravno premoženjsko korist. Grozi jim do osem let zaporne kazni.

Krivde ne priznavajo

Sodnica Vesna Podjed je za danes predvideni preobravnavni narok razdelila v štiri dele, tako se obtoženi o svoji krivdi izrekajo ločeno z eno- ali dvournim zamikom.

Dopoldne bi moral pred sodišče najprej stopiti oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, ki ga obtožnica bremeni lažnega prikazovanja škodnega dogodka, da bi drugim pridobil premoženjsko korist, a ga na sodišče ni bilo. Zaradi tega dejstva in pa dejstva, da je na obtožnico vložil ugovor, je sodišče danes štelo, da krivde ne priznava.

Colaričev odvetnik je sicer na sodišče podal predlog za izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnika o njegovem zaslišanju v preiskavi in zapisnika z zaslišanja njegove zunajzakonske partnerke (z nekdanjo ženo Tinko Huskić Colarič sta se namreč vmes ločila), ker da nista bila na ustrezen način poučena o svojih pravicah, Colarič pa da tudi ni bil sposoben razumeti obtožb.

Predlagajo vrnitev krožne žage: Colarič jo potrebuje pri svojem delu

Obramba namreč trdi, da Colarič slabo sliši in da je duševno zaostal. Sodišču zato predlaga postavitev dveh sodnih izvedencev, ki naj podata mnenje o njegovem sluhu in o tem, ali je bil v času domnevnih kaznivih dejanj prišteven. Podan je bil tudi predlog za vrnitev krožne žage, s katero naj bi Adlešičevi odrezali roko, ker da jo Colarič potrebuje pri svojem delu.

Abramov krivde ne priznava.
Abramov krivde ne priznava. FOTO: Damjan Žibert

Tožilstvo omenjenim predlogom, o katerih mora sodišče še odločiti, nasprotuje. Tožilec Sedin Kičin je povedal, da je bil sam navzoč na zaslišanjih in da sta bila tako Colarič kot njegova partnerka pravilno poučena o pravicah. Colarič je po besedah tožilca tudi vsebinsko pravilno odgovarjal na vprašanja, kar da dokazuje, da jih je slišal in tudi razumel. Kot dokaz podaja tudi posnetek krajšega intervjuja z njim za eno od komercialnih televizij.

Je pa na sodišče danes prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni sodelovanja pri goljufiji. Krivde ni priznala, ker da očitanih kaznivih dejanj ni storila.

Za njo je na sodišče prišel Abramov, ki krivde prav tako ni priznal. Njegova obramba je tudi predlagala izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnikov zaslišanj očeta in mame Adlešičeve iz preiskave, ker naj ju ne bi opozorili, da nista dolžna pričati proti hčerinemu partnerju Abramovu. Tožilstvu predlogu, o katerem mora sodišče še odločiti, nasprotuje.

Adlešičeva se o krivdi še ni mogla izreči

Julija Adlešič, ki jo obtožnica prav tako bremeni goljufije, se danes o krivdi še ni mogla izreči, saj je bil narok tik pred tem prekinjen. Njen odvetnik Boris Grobelnik je namreč opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila, da lahko zadevo na sodišču vodi Kičin, ki je okrajni tožilec.

Julija Adlešič se o krivdi še ni izrekla.
Julija Adlešič se o krivdi še ni izrekla. FOTO: Damjan Žibert

Slednji lahko namreč zadeve pred okrožnim sodiščem vodijo le, če imajo za to posebno pooblastilo nadrejenih, tega pooblastila v spisu ni, je opozoril. Sodnica je zato narok prekinila. Nadaljevali naj bi ga v ponedeljek, do takrat pa mora tožilstvo predložiti vse potrebne dokumente.

Tožilec Kičin je v zvezi s tem po naroku novinarjem povedal, da je bilo pooblastilo izdano in deponirano na sodišču, zdaj pa ga bodo predložili še sami sodnici.

Zgodilo se je na začetku leta ...

Primer, ki je dodobra pretresel Slovenijo, sega na začetek letošnjega leta. Po scenariju, ki so ga vpleteni predstavili policiji, naj bi 21-letno Julijo Adlešič na rezilo krožne žage porinil pes.

Da je nesreča nenavadna, so prvi posumili policisti. Ob prihodu na kraj dogodka ob žagi praktično ni bilo krvi, roka pa je ležala na zidu. Nemudoma so jo odpeljali na UKC. Sume na zrežirano nesrečo naj bi za policisti kmalu opazili tudi kirurgi. Presenetili so jih gladek rez in nepoškodovani prsti na odrezani roki. Večina poškodb udov namreč le redko omogoča reimplantacijo.

Naslednje presenečenje za zdravnike pa je bil prvi pregled pacientke po odpustitvi iz bolnišnice. 21-letnica je imela na roki ozebline. Roko naj bi si tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla.

Goljufijo so naposled odkrile tudi zavarovalnice. Sklenitev petih življenjskih zavarovanj mesec pred nesrečo je le stežka videti kot naključje. Če bi postala huda invalidka, bi ji lahko skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine. Adlešičeva zanika, da naj bi si roko odrezala namenoma, trdi, da je šlo za nesrečo.

'Če že, bi prepričal svojo mamo, da si odreže roko, saj je že starejša'

To so bile besede Abramova, ki je v intervjuju za Slovenske novice prvič javno spregovoril o dogajanju. Dodal je, da z Julijo dogodka nista načrtovala. A njegova zgodba se povsem razlikuje od zgodbe, ki nam jo je marca pripovedoval njegov oče Gorazd Colarič.

Pogled mame Abramova je bil ves čas usmerjen v tla.
Pogled mame Abramova je bil ves čas usmerjen v tla. FOTO: Damjan Žibert

"Ničesar nisem kriv, žrtev njune prevare sem, govorila je, da si bo odrezala roko, a v to je jaz gotovo nisem silil," je v solzah razlagal oče Abramova. "Le obrnil sem se in na žagi, na kateri sem rad rezljal, si je sama odrezala roko," trdi 63-letnik, ki so ga policisti izpustili po zaslišanju. Moledoval naj bi sina in dekle, naj tega, kar imata v načrtu, ne storita, a sta bila odločena, da iztržita denar od zavarovalnic.

Je leta 2015 umoril svoje tedanje dekle?

Na celjskem okrožnem sodišču pa že teče sodna preiskava zoper Abramova, ki je osumljen, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Abramov je osumljen, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način, zaradi česar mu grozi do 30 let zapora.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (454)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan Kolman
22. 10. 2019 13.11
+0
Lepotec da mu ni para. Bi verjetno to vsaka naredila zanj. 😀😁😉😊
ariazus .
22. 10. 2019 09.45
+7
DRUŽINA JE ZELO NEVARNA, NE BI SE JIM PRIBLIŽALA..
borigi
22. 10. 2019 09.44
+4
Pri vsem skupaj se sprašujem ali je duševno zaostal samo g. Gorazd Colarič?
Denis Sluga 1
21. 10. 2019 07.50
+1
Lepo je družini zagrozil, pa da jih bojo pospravl k bonbone. Zdej pa lahk kimajo... Simpl
Daoist
20. 10. 2019 18.33
+3
Odrezana je od realnosti...
NA LEVO ni OK
20. 10. 2019 14.14
+2
Gospodična se je odločno odrezala na sodišču, saj z "odrezavostjo ima izkušnje"
Mejduš
20. 10. 2019 09.00
+17
Ljubica ga ima toliko rada da bi vse naredila za njega in tako njo lahkoto prepričal, moral bi dobiti 30 let zapora zgleda da je cela družina barabinska
korošc
20. 10. 2019 07.54
+21
Dobro se je odrezala.
Balki30
19. 10. 2019 21.48
+46
Prva zenska je bla.lepotica....pa jo je ustrelu....ta je lepotica...pa ji je odzagu taco.....zemljak...najd si raj tipa....u zaporu ga bos itak dobu...pa to
Lola_Rose
19. 10. 2019 19.08
+39
Mislite, da ji bo šlo sodišče “na roko”?
dragan krstic
19. 10. 2019 17.14
+32
Če si želi odžagati roko naj si jo kar. Zaradi tega je ne smejo vlačiti po sodiščih. Njeno telo je njena stvar. Če bi bila neprisebna je to drugače ampak to je treba dokazati. Seveda pa jo ima zavarovalnica pravico tožiti zaradi zavarovalniške goljufije. Ne vem zakaj toliko pompa. Pa nobene sociale zaradi nezmožnosti za delo, seveda. Je polnoletna oseba ki ve kaj dela.
KAPIBARA
19. 10. 2019 20.59
+8
Torej, ker si jo je sama žagala, je našaSocilana medicinska pomoč BEDAK, ker ji jo je reševala.. ??
Quatflow
19. 10. 2019 16.57
+4
Le kje so bili njeni starsi, ko bi jo morali vzgajati.. je pa res, da je mladost naivna in uporniska. Zal nekateri morajo to izkusiti na lastni kozi predno pridejo k pameti.
Jon Bacek
19. 10. 2019 16.14
+13
Zakaj tega članka ne komentirajo plačanci, svečkarji piljan, vertex, korintos, prašek, makintosh, proofreader? Ali morda pri tem članku ne prejmejo honorarja za blatenje ostalih Slovencev?
dragan krstic
19. 10. 2019 17.17
+18
Jon, prav imaš. Tudi iz tega je razvidno da so plačani za komentarje proti desnici, še posebej ko je tema SDS in Janša. Drugih tem ne komentirajo. Je pa razvidno da so vsi po vrsti ubogi mentalni revčki.
RDPESA
19. 10. 2019 15.46
+33
Zakaj se zavarovalniško goljufijo imenuje afera?
KAPIBARA
19. 10. 2019 21.00
+3
Elendil
19. 10. 2019 15.25
+22
Ko sem prvic slisal za ta primer sem si skusal predstavljat kako neki izgleda ta zenska ki lahko pristane na nekaj takega. Tocno tako kot je sedaj tu na sliki sem si predstavljal. Nisem dosti zgresil. Totalno zavrzeno in bolano dejanje je to. Pa se sedaj jim ni pravzaprav nic jasno, kaj so naredili in kaksne posledice bodo. Ce bi jima ponudili strokovno pomoc 8 ur na dan, psihotetapije, psihoanalize in vse kar obstaja, pomoje nebi bilo zadosti 10 let.
CIGU MIGU
19. 10. 2019 14.54
+10
imam ščetke za cirkularke,po znižani ceni
akmt
19. 10. 2019 14.38
+24
Lusna punca. Izgleda sicer prej 30 ali 40 let stara, 21 nikakor. Narcisi imajo itak lepe zenske.Tale deluje zelo samozavestno. Ampak bo sodisce zmagalo.
0OO7
20. 10. 2019 12.16
+5
detect
19. 10. 2019 14.33
-43
kaj pa če je res nedolžen.
žnidi
19. 10. 2019 15.07
+82
Potem sem tud jaz pri dveh otrocih še vedno nedolžna
KAPIBARA
19. 10. 2019 21.03
-10
Če si Marija, ki je brezmadežno spočela malo bitjece, SI !! - To je začetek izvenmaternične oploditve in vsaditev zarodka v ženskico Epruveta pamži- moja najljubša pupa je iz te "naveze".. Pa ni nič drgačna od vas.. !!
Mare Horvat
20. 10. 2019 14.51
+7
Ti kapibara si mal prizadet ane? Druge ne vidm
VirtualX
19. 10. 2019 13.52
+9
esteller
19. 10. 2019 13.28
+88
Zgleda majo dobro hrano v zaporu, se je gospod kar zredil.
ValterUdovernik
19. 10. 2019 13.31
+47
akmt
19. 10. 2019 14.43
+17
Se zaveda, da ga bodo dobili, iz zivcnosti ima apetit.