Črna kronika

Goljuf v Kopru zbiral sredstva za dobrodelno organizacijo, ki sploh ne obstaja

Koper, 11. 06. 2015 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Državljan Romunije je pod pretvezo zbiranja prostovoljnih prispevkov v imenu Nacionalnega združenja za invalidne in gluhe otroke občane Kopra v v nekaj urah ogoljufal za 110 evrov. Policisti pozivajo, da v takšnih primerih od osebe zahtevate odločbo, ki dovoljuje zbiranje prispevkov.

Policisti ponovno obveščajo o pojavu goljufov, ki pod lažnimi pretvezami zbirajo denar, ki bi naj šel v dobrodelne namene. Lažno se predstavljajo kot predstavniki organizacij, te pogosto niti ne obstajajo.

Koprski policisti so namreč obravnavali državljana Romunije, ki je pod pretvezo zbiranja prostovoljnih prispekov v imenu Nacionalnega združenja za invalidne in gluhe otroke v stiski na nacionalni ravni, od občanov Kopra v nekaj urah uspel zbrati 110 evrov, je sporočila Anita Leskovec, predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi. Znesek je bil razviden iz spiska, ki ga je imel pri sebi.

Policisti so ugotovili, da omenjeno združenje v Sloveniji ni registirano in ne obstaja. Romun tudi ni imel odločbe, ki bi mu dovoljevala zbiranje prostovoljnih prispevkov.

To je papir, s katerim je goljuf skušal Koprčane prepričati o svojem dobrem namenu.
To je papir, s katerim je goljuf skušal Koprčane prepričati o svojem dobrem namenu. FOTO: PU Koper

Policisti so goljufa oglobili. Občane pa opozarjajo, naj ne nasedajo in ne izročajo denarja osebam, ki se ne izkažejo z uradno odločbo, izdano na Upravni enoti. Če naletite na kakšen sumljiv primer, takoj obvestite policijo na 113. 

Preverite, kdaj se izdaja odločba, ki dovoljuje zbiranje prostovoljnih prispevkov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skorpion 1
13. 06. 2015 16.19
Na gavge z njim...
samanthka
12. 06. 2015 16.20
+1
Ta tip hodi po celi sloveniji,verjetno z vlakom, se postavi pred vecjo trgovino in ti da mapco, kjer vpisuje tvoje podatke, na koncu pa pokaze na stolpec z denarjem, ces koliko bos dal.List papirja je napisan z google prevajalnikom.En in isti tip, ki hodi vsepovsod.Ljudje pa mu devajo in devajo, jaz sem jih poskusala opozorit, pa sploh ne sljivijo.Te pa naj zasluzi, ce je pametnejsi od njih.Jaz se matram 10 ur za tak kes, bi bilo boljse, da delam to kar on dela, globa sem ali tja...
LOPOVEpredZID
12. 06. 2015 09.21
+2
IN ZAKAJ JE OGLAS ZA VEDEŽEVANJE POD RUBRIKO ČRNA KRONIKA??? a BODO LOPOVI VSEH DEŽEL LAKO NAJPREJ PREVERILI ALI JIH BODO UJELI IN ZAPRLI???
Super Huey
11. 06. 2015 20.56
-1
Točno to se mi je zgodilo teden dni nazaj na Jesenicah pred Tuševim centrom. Iz nekod se je pred mano pojavila ena zelo fletna cca 25 letnica....mi z roko pošiljala lupčke, koketirala in mi pod nos kazala spisek ljudi ki so darovali po 10 evrov. Ker me je ujela nepripravljenega in mi je bila zelo simpatična....sem ji dal 2 evra. Takoj nato je izginila kot kafra. Mi je pa kr kmalu postalo jasno da je nateg...ampak bila je res simpatična in ajd...šola za drugič :)
binmister
11. 06. 2015 17.25
+2
RK tudi pobira povrh pa še znamke na pošti obvezno lepijo .
honeybe
11. 06. 2015 15.40
+17
POZOR! Tudi po centru Ljubljane hodijo mlade romkinje, ki mimoidočim pred nos molijo list z opisom, da zbirajo prostovoljne prispevke za društvo gluhonemih. Na listu so zapisani tudi razni zneski ki naj bi jih mimoidoči prispevali in njihovi podpisi. Me prav zanima zakaj policija nič ne ukrene glede tega, ker se to ponavlja že kar dolgo časa in to vsak dan.
me987
11. 06. 2015 14.57
+14
tunkov bi ga tolko časa v morju, da bi gladina padla za 5cm, ker bi ga tolko popil.. :)
Follow me
11. 06. 2015 14.36
+13
Bi bilo potrebno par vzgojnih.
crazy but true
11. 06. 2015 14.44
+6
Ah ne to pa ne.. sej je dobil položnico, to bo pomagalo da se ne bo ponovilo, mar ne?
Shinan79
12. 06. 2015 13.54
+2
To se dogaja ker smo v EU,ko smo imeli se meje tega ni bilo sploh pa teh romunov in slovakov ki prodajajo ukradeno robo pred trgovskomi centri ni bilo. Vsaka drzava bi morala imeti meje in svoj red v lastni drzavi,tujcem pa take stvari onemogocit z odgonom iz drzave za zmeraj. Ko smo bili se pod staro dobro jugo takih stvari ni bilo pa niti kriminala s strani takih ljudi. Takrat so ljudje imeli svobodo govora in gibanja,zdaj pa karkoli reces je takoj vse narobe,takoj bi te hotel kdo ubit in podobno... ŽIVELA JUGOSLAVIJA KI JE ŽAL VEČ NI!