Črna kronika

Gasilec zapeljal na tire

Novo mesto, 29. 01. 2008 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Š.Z./R.E.
Komentarji
20

V Novem mestu je voznik gasilskega vozila zapeljal na tračnice v trenutku, ko je pripeljal potniški vlak.

Vlak je trčil ob gasilsko vozilo.
Vlak je trčil ob gasilsko vozilo. FOTO: Radio Krka

Nekaj minut pred 18. uro je v bližini Birčne vasi v Novem mestu prišlo do prometne nesreče. Voznik, 26-letni domačin, je v gasilskem vozilu na nezavarovanem prehodu zapeljal na železniške tire, v tistem trenutku pa je pripeljal potniški vlak in trčil v vozilo, so za 24ur.com povedali na Policijski upravi Novo mesto.

26-letnik, ki je bil v gasilskem vozilu sam in ni bil na nujni vožnji, je huje poškodovan, vendar ni v življenjski nevarnosti. Med potniki na vlaku ni bilo poškodovanih. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, vzrok pa naj bi bil po prvih ugotovitvah neprevidnost.

Cesta, ki prečka železniške tire, je sicer zelo prometna. Novomeščani se po njej vozijo na delo v Belo krajino in obratno. Kljub temu je železniški prehod, ki je po trditvah domačinov dokaj nepregleden, zavarovan zgolj z Andrejevim križem.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hugh_Mungus
31. 01. 2008 20.15
"Z vozilom je lahko šel v končni fazi nabirat vozniške izkušnje..." >igor.gojcic< Z službenim vozilom, malo verjetno, saj vemo kako šefi gledajo na stroške, čim manj. Kot sem ti že enkrat pripisal... (Ne komentiraj če ne poznaš) V praksi je razširjeno da gre nov voznik z C kategorijo (ki jo je naredil samo zato da bo lahko vozil gasilski tovornjak) kot že omenjeno nabirat vozniške izkušnje... More poznat vozilo preden pride klic "na pomoč!!!" a se ti ne zdi? Sicer pa v novem prispevku navajajo da je dovažal pitno vodo... ;)
Ramzess
31. 01. 2008 10.53
"izgleda da nimaš izpita za avto? Tam učijo da vozilo na nujni vožnji prepoznaš po utripajočih modrih lučeh in zvočnem signalu." Seveda imam, sicer pa je to uradna definicija o vozilu na 'nujni vožnji', ljudje se znajo sprenevedati in prilagajati resnico lastnim interesom. "Z vozilom je lahko šel v končni fazi nabirat vozniške izkušnje..." Z službenim vozilom, malo verjetno, saj vemo kako šefi gledajo na stroške, čim manj.
Buena Vita
30. 01. 2008 19.41
IGOR.GOJCI C--STISNEM TI ROKO povedal si resnico žal te bodo napadli ,,. večkot pol stoletja so proge ceste prehodi taki in drugačni.NiSeM VOZNIK,VEM PA DA ZNAK STOP POMENI STOP -PREVIDNO VOŽNJO ,TAKIH ZNAKOV JE POLNA SLOVENIJA, ZAKAJ PA VOZNIKI NE UPOŠTEVAJO PRAVIL,ZATO GI MUZKA IGRA DO -DASKE-ČIK VGOBCU --MOBITEL JE OBVEZEN...24 LETNIK VERJETNO SE MU JE MUDILO,SAJ JE VOZILO SUNIL---SREČA V NESREČI DA NI BILO ŽRTEV,,PA VENDAR SE ČLOVEK VPRAŠA DO KEDAJ BODO KRIVCE ISKALI,,KJE JE TISTI ČAS DA BO V OSPREDJU ODGOVORNOST POSAMEZNIK-UDLEŽENEC--NE BI BILA ZAČUDENA,DA SPET NAPADEJO VLADO-JANŠETA--KER JE TAKO STRAŠEN BOGATAŠ IN BI MORAL MOŠNJO Z BELIĆI ODPRETI IN PLAČATI VSE KAR 63-LET PO VOJNI NI BILO STORJENEGA
janez.bucar@amis.net
30. 01. 2008 15.30
glede na to, da se tam ne vozijo samo osebni avtomobili, ampak tudi šolski avtobusi (polni otrok!!!!!!!), bi bil zadnji čas, da se nekaj uredi! a je potrebno večje število žrtev, da se bo država ali občina sploh zganila????
Hugh_Mungus
30. 01. 2008 15.29
>igor.gojcic< "Kdo pravi da ni bil, odvisno kaj se formulira, pojmuje pod 'nujno vožnjo' " izgleda da nimaš izpita za avto? Tam učijo da vozilo na nujni vožnji prepoznaš po utripajočih modrih lučeh in zvočnem signalu. "mladenič menda ji bil s gasillskim vozilom na 'nedeljski' vožnji, saj ga ni peljal na 'razmigavanje', ker je dolgo stal v garaži" Ti pa se dosti spoznaš na gasilstvo vidim... Z vozilom je lahko šel v končni fazi nabirat vozniške izkušnje... (ne komentiraj če ne poznaš) Drugače se pa tudi sam strinjam da bi bilo obvezno treba zavarovat vse železniške prehode tako pregledne kot tudi nepregledne in če ne drugače vsaj z lučmi ki utripajo ob prihodu vlaka...
Rikeec
30. 01. 2008 14.44
Madona, sploh nisem gledal kaj pišem! Mislil sem cestni prehod z urejeno prometno signalizacijo in vsemi pripadajočimi komponentami, ki fizično zavarujejo prehod preko proge!
Rikeec
30. 01. 2008 14.43
Najbolj žalostno od vsega je to, da vsi mislite, da takšen cestni prehod stane par tisoč evrov! Pa ne, cene se gibljejo o stotisočih evrih!! In zdaj to pomnožit s številom vseh prehodov..., cela država lahko gre v k*r*c!!
Ramzess
30. 01. 2008 14.40
"26-letnik, ki je bil v gasilskem vozilu sam in ni bil na nujni vožnji" Kdo pravi da ni bil, odvisno kaj se formulira, pojmuje pod 'nujno vožnjo', mladenič menda ji bil s gasillskim vozilom na 'nedeljski' vožnji, saj ga ni peljal na 'razmigavanje', ker je dolgo stal v garaži, morda pa. Nov avto ga bo drago stal, morda pravim, ker so morda ti avti zavarovani tudi za primer nesreče izven dela. Sicer pa je v vsakem primeru potreben dokazni postopek, kajne. "pregleden ali pa nepregleden, ko je megla je vsak nepregleden." Naravne razmere, čeprav ima človek tudi nekaj vpliva nanje, ne bi smele biti nikoli izgovor, ali opravičilo, ali olajševalna okoliščina za človeške napake in neumnosti, čeprav jih nekateri izkoristijo prav v namem, da prikrijejo svoje nečedno početje. Ljudje morajo odgovornost za svoje napake in neumnosti prevzeti sami nase, ne pa da jih nalagajo naravi 'na ramena', ki z njihovimi nespametnimi odločitvami, neupoštevanjem pravil in neznanjem, nima nič. Pa četudi poskušajo, čeprav s tem nič ne pridobijo, posledice itak nosijo ljudje sami. Mlad voznik ima srečo, da jo je odnesel živ, čeprav ne nujno povsem telesno funkcionalen.
Affinogenov
30. 01. 2008 14.19
Velik bi blo že narjenga če bi ble na nezavarovanih prehodih usaj semaforji ... takat usaj veš ... k utripa nimaš več kej hodt čez dokler se ne ugasne in . ...
Aleš Podkrajšek
29. 01. 2008 22.50
Važn, da so vsi živi pa da niso lučke na vlaku razbite...
parefin@yahoo.com
29. 01. 2008 22.40
HAHA! Ne upam si pomisliti kaj bi bilo s tem forumom ce bi bil policist namesto gasilca. Sreca v nesreci!
nejc.bukovac@amis.net
29. 01. 2008 21.43
http://shrani.si/f/42/Rf/2Id7sdOc/slika501.jpg
nejc.bukovac@amis.net
29. 01. 2008 21.42
poglejte kaj je blo z vlakom [img]http://shrani.si/f/42/Rf/2Id7sdOc/sli...
Sebastjan Medved
29. 01. 2008 21.09
lahko je bit pameten... tudi sam sem bil včasih, sedaj pa živim ob železniški progi in se vsak dan vozim čez nezavarovan prehod. ko je lepo vreme je sicer pregleden(ampak samo iz ene smeri), ko se pa spusti megla pa postane prečkanje ruska ruleta. brez kakih promilov v zraku. kakor koli zapornice bi morale biti na vsakem nezavarovanem prehodu in pika. pregleden ali pa nepregleden, ko je megla je vsak nepregleden. in res je kakor je bilo že omenjeno, če je denar za oklepnike in transportna letala(ki jih naša vojska sigurno rabi od MB do KP je lahko cel bataljon v slabih treh uricah pa še na kremšnite gredo lahko na bled), naj bo denar še za te zapornice. Za nato in ostale misije pa naj nato in EU priskrbi denar, če mislijo da so potrebne, kaj imamo mi koristi da so naši vojaki v iraku, razen vrtoglavih stroškov. ljudje pa umirajo, in ni vedno alkohol al pa neprevidnost, vrjemite.
Prlek007@
29. 01. 2008 20.47
slonpodplenico... ti pa cvetiš od pameti ha...
LazniviZares
29. 01. 2008 20.38
Clovek ni kriv ce zivi v drzavi enakovredni Guatamali kjer so zapornice se oddaljena prihodnost.
slonpodgrmom@gmail.com
29. 01. 2008 20.36
0,5 promila samo v zraku.Tako da ........
DarkWings
29. 01. 2008 20.27
tam je res nepregledno. in glede na to, kolko prometa gre vsaki dan čez, bi lahko kaj ukrenili že prej!! sicer pa tam vlak vedno trobi prej, ko gre mimo.. na žalost so pa vseeno nesreče :( upam da bo s fantom vse dobro!
saram
29. 01. 2008 20.21
ja sej bi blo prov, da dajo na vse prehode zapornice, razen če je res ful ful pregledno. Kok keša se zmeče za razne pizdarije, od oklepnikov do neramno dragih vladnih stolov pa tega nesrečnega predsedovanja... Bolje preventiva kot kurativa!
fh660@mail386.com
29. 01. 2008 20.15
pa kaj je zdaj to lani so se na cestah pobijal a letos se boste pa na tirih?? Zdej naj pa hitro protestirajo da dobijo zapornice pa še gasilcem naj kupjo novo cisterno