Črna kronika

Gasilci na požarišču pri Divači prekinili požarno stražo, požar je zajel 95 hektarjev površin

Divača, 05. 08. 2017 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Okoli 90 gasilcem je ob pomoči vojaških helikopterjev in letal Slovenske vojske uspelo pogasiti požar ob železniški progi Rodik-Divača, ki je po oceni zavoda za gozdove zajel 95 hektarjev površin. Razmere na požarišču so mirne, gasilci so že zjutraj prekinili s požarno stražo.

Gasilci so po požaru ob železniški progi Rodik-Divača, kjer je zagorelo v četrtek popoldne, danes zjutraj prekinili s požarno stražo. Razmere na požarišču so mirne, a bodo na približno dve uri še delali obhode, je povedal vodja intervencije Boris Budal.

Požar, ki je zajel grmičevje in gozd ob progi, je okoli 90 gasilcev ob pomoči vojaških helikopterjev in letal Slovenske vojske uspelo pogasiti v petek zvečer. Po 18. uri je bila vzpostavljena požarna straža, kar pomeni, da je dežurna ekipa gasilcev ponoči patruljirala na terenu.

Požar je po oceni zavoda za gozdove zajel 95 hektarjev površin, v prvi vrsti je šlo za podrast, grmičevje in ostale drevesne vrste, objekti in ljudje pa niso bili ogroženi. Vzrok požara je najverjetneje ta, da se je zavornjak na enem od vagonov blokiral in povzročil iskrenje.

Uprava RS za zaščito in reševanje je medtem razglasila veliko požarno ogroženost v več primorskih občinah. Prepovedano je kuriti na prostem. Prav tako veljajo še nekatere omejitve aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja v omenjenih občinah izvajala poostren nadzor.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 08. 2017 19.10
+0
Malo čuden naslov, a tudi to se lahko zgodi, če ni straže.
genir
05. 08. 2017 16.28
+6
Glede tega kar se dogaja zadnje čase okrog drugega tira, se ne bi čudil da so bili požari namerno podtaknjeni.
Klampfman
05. 08. 2017 18.25
-2
Ti se kar čudi. Ti pozari so ze od nekdaj.
Fifi 24
05. 08. 2017 15.36
+9
zeleni še vedno prepovedujejo uporabo herbicidov železnici ob tirih verjetno je bolje če gori je bolj zeleno