Črna kronika

Fritzl načrtoval umor družine

Dunaj, 11. 11. 2010 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Bil je že utrujen. Povedal mi je, da je imel dve možnosti: ali jih osvobodi in se sooči z roko pravice ali jih umori," je novinarjem dejal Fritzlov nekdanji sostanovalec v zaporu. Trupel naj bi se znebil s pomočjo kisline.

Josef Fritzl
Josef Fritzl FOTO: Reuters
75-letni Josef Fritzl, ki je svojo hčerko Elisabeth 24 let zadrževal v ujetništvu in z njo spočel sedem otrok, je že 18 mesecev zaprt v psihiatrični bolnišnici v avstrijskem mestu Krems. Obžalovanja za svoja dejanja še vedno ne kaže.

Britanska spletna stran The Sun poroča, da je 75-letni avstrijski monstrum Josef Fritzl načrtoval okruten umor celotne družine, saj se je tako želel znebiti dokazov o zlorabah hčere in drugih otrok, ki mu jih je rodila hči. Tako vsaj pravi moški, ki je s Fritzlom takoj po njegovi medijsko odmevni aretaciji preživel tri mesece v zaporniški celici v avstrijskem mestu St. Pölten. "Fritzl mi je zaupal, da je bil že utrujen zaradi dvojnega življenja, ki ga je živel. Prav tako je želel na svoja stara leta počivati,“ je dejal Patrick Jakob, ki je novinarjem še razložil, da mu je Fritzl dejal, da je bil pred odločitvijo: ali osvobodi svojo družino in se sooči z roko pravice ali jih umori. Trupel naj bi se znebil tako, da naj bi jih položil v kad, polno kisline, poroča omenjena spletna stran. Tako naj bi se znebil vseh dokazov, da je storil kar koli nezakonitega. "Tako bi vsi enostavno izginili. Vsak detajl je natančno načrtoval,“ je razložil Jakob.

Fritzl naj bi moškemu tudi zaupal, da je hčer Elisabeth zaprl v klet, saj jo je želel zaščititi. Menil je namreč, da se Elisabeth drogira, poroča The Sun.

Zakaj je bil Jakob v celici skupaj s Fritzlom?

Fritzla so policisti aretirali leta 2008, Jakoba pa so v njegovo celico preselili, saj je hud astmatik, njegov prejšnji sostanovalec pa je bil kadilec. Jakob je novinarjem dejal, da je bil prestrašen, ko je videl, kdo je njegov novi sostanovalec. Prav tako je opozoril, da ima Fritzl v sebi dve osebnosti: Fritzla, ki živi normalno življenje v zgornjem nadstropju, in Fritzla, ki počne grozodejstva v kleti. Jakob pravi, da je bil Fritzl zelo prijazen, nato pa bi ga le malenkost močno razburila. Prav tako je bil moški zgrožen nad dejstvom, da je zloglasni Fritzl dobival številna pisma podpore. "Fritzl ima oboževalce,“ je dejal moški.

Fritzl je bil obtožen posilstva, suženjstva, incesta, zadrževanja v ujetništvu, napada in umora iz malomarnosti. Elisabeth je v ujetništvu rodila sedem otrok. Eden je umrl, trije so živeli z njo v kleti, trije pa v zgornjem nadstropju s Fritzlom in njegovo ženo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jez_jezen
11. 11. 2010 15.44
Sej žena je ista k on, sm da je na prostosti. Dej dej, da ni vedela? Isti psiho je k on.
jez_jezen
11. 11. 2010 15.43
Sej žena je ista k on, sm da je na prostosti. Dej dej, da ni vedela? Isti psiko je k on.
Kristijan Jožef
11. 11. 2010 15.37
pomojem ta tip bluti to zgodbo sam zrad keša :)
a1b2c3d4e5f6
11. 11. 2010 15.03
Zakaj tipa ne pošljejo vsak dan do smrti 16 ur delat v rudnik s 500kg utežjo na nogi? Po šihtu pa v celico 2x 2m in eno mrzlo juho pa en kos kruha dnevno. Avstrija je ena najbolj razvitih držav na svetu in res me čudi, da za take ne poskrbijo kot se mora.
nightangel
11. 11. 2010 14.52
Eh,utrujen je bil? Ubogi revež,seveda je težko živeti dvojno življenje,eno normalno in drugo sprevrženo, psihopat jedan!
jamajaka
11. 11. 2010 12.25
močno narobe s psiho !
Alexxsaso@yahoo.ca
11. 11. 2010 12.01
Najvecji problem je, da ima obozevalce. Po moznosti tudi posnemovalce... Bi morda kaksen policaj kaksno od teh pisem obozevalcev vzel malo pod drobnogled, da ni slucajno se kje kaksna podobna zgodba...
Lukos11
11. 11. 2010 12.01
Sagitta ...mirno bo gnil v zaporu! čudovito! ja ziher.... Svoje dneve tako preživlja ob gledanju televizije in ukvarjanju z vrtom, na katerem goji paprike in paradižnike. Njegova najljubša nadaljevanka je Two and a half men. "Sprosti me, nasmejem se ji. Če je nekdo žalosten ves čas, mu to uniči dušo. Mlajši fant me spominja na mojega sina.“ Še preveč dobro mu gre
misli-si
11. 11. 2010 12.01
pa kaj komentirate take izjave poglejte koliko je tega med nami Tip je imel podporo družine (žene)podporo države ker mu je pomagala zgraditi ta bunker pa kaj hočeš več Avstrijski narod je kot Hrvati dokler jim delaš v prid si o.k. ko pa nekaj proti njihovi volji tej pa pokažejo pravo stran..... Tukaj naj si ljudje malo pogledajo neko navidezno podobo sosednjih dežel Mi Slovenci smo bili zmeraj podrejeni nekomu,,bodisi bivši Jugi al pa zdej EU.. Pa smo bili presrečni ko smo vstopili v Evropsko skupnost,sej je en napredek ampak ne za nas delavski sloj saj vidite kaj se godi pri nas z fabrikami to je samo dovoljeno pranje oči delavski družbi saj oni na vrhu itak ne vidijo pomanjkanja. Mi se moramo strinjati z tem kaj oni pošljejo oz.kaj njim ostane Pa lep pozdrav...moje mišljenje takih Fritzlov ali Mastifjagerjev je po svetu oz.v naši okolici dovolj zato poskusimo poskrbeti da se te stvari ne dogajajo na naših otrocih,ker otroci so naša prihodnost Hvala
Rosanna Boldin
11. 11. 2010 11.39
Ta pošast ne pozna obžalovanja!
ffet
11. 11. 2010 11.04
Njegovo ženo bi morali obsoditi za sodelovanje pri zlorabah - ali je bila res tako neumna, prestrašena ali enako pokvarjena.
Sagitta
11. 11. 2010 10.52
saj pa bo mirno preživel zadnja leta svojega življena... ...mirno bo gnil v zaporu! čudovito!
Chilly_Willy
11. 11. 2010 10.51
-1
Človeka bi blo treba spustit in mu dat še eno šanso, konec koncev so le družina in smo ljudje ...
Nad.oblaki
11. 11. 2010 10.50
Kaj je friclova žena gluha in slepa ali enako usekana, kot on? Mislm da bi tudi njo moral zaslišat.
IvanaO
11. 11. 2010 10.32
ta je pa res čist usekan!