Črna kronika

FOTO: Vozilo se je večkrat prevrnilo in se ustavilo na težko dostopnem pobočju

Ljubljana, 11. 08. 2016 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na lokalni cesti Dobovec–Trbovlje se je zgodila nesreča, v kateri se je hudo poškodovala 55-letna voznica. Domnevno zaradi prehitre vožnje je zapeljala s ceste na strmo pobočje, kjer se je avto večkrat prevrnil. Gasilcem in reševalcem so na pomoč priskočili tudi gorski reševalci.

Nesreča Trbovlje-Dobovec - 3
Nesreča Trbovlje-Dobovec - 3 FOTO: Gasilski zavod Trbovlje
Nesreča Trbovlje-Dobovec - 2
Nesreča Trbovlje-Dobovec - 2 FOTO: Gasilski zavod Trbovlje

Včeraj zjutraj se je na lokalni cesti Dobovec–Trbovlje zgodila prometna nesreča domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti so ugotovili, da je 55-letna voznica osebnega vozila po lokalni cesti od naselja Dobovec proti Trbovljam. Ko je z ravnine zapeljala po klancu navzdol v levi nepregledni ovinek, ni prilagodila hitrosti in načina vožnje.

Tako je kljub zaviranju zapeljala preko peščene bankine ob desnem robu vozišča, trčila v jekleno varnostno ograja in zapeljala preko nje po strmem pobočju.

Vozilo se je pri tem večkrat prevrnilo in po okoli 200 metrih obstalo na strmem težko dostopnem terenu. S PU Ljubljana so še sporočili, da je voznica utrpela hude telesne poškodbe.

V reševanje je bila zaradi težko dostopnega terena vključena tudi gorska reševalna služba, so še dodali. Kot so pojasnili pri Gasilskem zavodu Trbovlje, so voznico skupaj z gorsko reševalno službo iz vozila rešili z vrvno tehniko.

Izpostavili so še ''izjemno motiviranost različnih služb, prvih posredovalcev, brez katerih bi bilo reševanje življenj zelo oteženo oz. praktično nemogoče (reševalci, policija in tokrat tudi gorska reševalna služba)''. Ponesrečenki so še zaželeli čimprejšnje okrevanje. 

Nesreča Trbovlje-Dobovec
Nesreča Trbovlje-Dobovec FOTO: Gasilski zavod Trbovlje

Zaprosilo pričam

Kot smo že poročali, se je včeraj, nekaj po 17. uri, zgodila prometna nesreča na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik vlečnega vozila. Vzrok za prometno nesrečo je bil neprilagojena hitrost, so ugotovili policisti in dodali, da je voznik vlečnega vozila je utrpel lahke telesne poškodbe.

V zvezi razjasnitve okoliščin omenjene prometne nesreče, policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo na interventno številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na telefonsko številko 01 583 88 20.

Nesreča na višnjegorskem klancu - 1
Nesreča na višnjegorskem klancu - 1 FOTO: DolenjskaNews
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OneManBand.
11. 08. 2016 22.36
+4
Ko je z ravnine zapeljala .... Zdaj mi naj domačini napišejo, kje na tem odseku je ravnina (Dobovec Trbovlje)! Saj je tako strmo, da ko stojiš, dejansko ležiš na pobočju;)
srecnii
11. 08. 2016 18.13
-1
za naše ceste je že 50km/h preveč
JosipBrozDrugi
12. 08. 2016 08.09
-2
periot22
11. 08. 2016 18.11
+5
Verjetno je peljala 200 ali ne policisti ,ki pri vsaki nesreči napišete isto pa je res ali ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jamajaka
11. 08. 2016 16.32
+5
totalka za odpad nimaš kaj popravljat
felix59 drugič
11. 08. 2016 16.27
-4
Klepar bo imel kar precej dela.