Črna kronika

FOTO: V Mariboru nadaljujejo z iskanjem pogrešanega Domna, v Dravi so potapljači, na kopnem množica prostovoljcev

Maribor, 13. 03. 2016 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številni potapljači iz vse Slovenije so se priključili iskanju izginulega 20-letnega Domna Simoniča. Medtem ko oni pregledujejo Dravo, prostovoljci mladeniča iščejo na suhem. Nenavadna izginotja mladih medtem vzbujajo vse več skrbi.

V Mariboru se je danes spet zbrala množica ljudi, ki bi radi pomagali pri iskanju pogrešanega 20-letnega Domna Simoniča. Več potapljačev z vseh koncev države se je pognalo v hladno Dravo. Tako kot v prejšnjih akcijah pa tudi danes sodelujejo policisti in gasilci, številni prijatelji, znanci in ostali prostovoljci. 

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, sodelujejo reševalci Podvodne reševalne službe Maribor, Gornja Radgona, Krško, Nova Gorica, Celje, Velenje, Murska Sobota, Koper, Ljubljana, Kočevje, Ptuj in Kranj.

Danes so se v Mariboru spet zbrali številni prostovoljci.
Danes so se v Mariboru spet zbrali številni prostovoljci. FOTO: Gašper Vidmar
Domen Simonič
Domen Simonič FOTO: Facebook

20-letnik je pogrešan že od 24. februarja, dosedanji napori pa še niso obrodili sadov. Strugo reke Drave so potapljači že nekajkrat pregledovali s pomočjo sonarja, območje iskanja pa so močno razširili in sicer so pogrešanega iskali tudi v delih struge, ki so skoraj deset kilometrov oddaljeni od kluba Štuk, kjer so Domna nazadnje videli.

Nedavna izginotja mladih fantov v Mariboru in Ljubljani (5. marca je v Ljubljani izginil tudi 18-letni Klemen Jaklič) sicer zbujajo vse več ugibanj in hkrati zaskrbljenost, ali dogodki le nimajo skupnega imenovalca.

Vse, ki bi imeli podatke o pogrešanih, prosijo, da informacije sporočijo na katero od policijskih postaj ali na številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3