Črna kronika

FOTO: Umrla dva otroka in voznik

Maribor, 23. 04. 2011 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./U.Z.
Komentarji
0

Za posledicami hude prometne nesreče, ki se je zgodila na štajerski avtocesti, sta umrla dva otroka, ki med vožnjo nista sedela v otroških sedežih, pozneje pa tudi 70-letni povzročitelj nesreče.

Okoli 6.45 zjutraj se je na štajerski avtocesti med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora zgodila prometna nesreča.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Maribor Bartolo Lampret, je 70-letni moški vozil osebni avtomobil mercedes po levem prometnem pasu avtoceste A1, iz smeri Šentilja proti Dobrenju. Zunaj naselja Zgornje Dobrenje je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom, to pa je začelo drseti bočno v desno in po slabih 60 metrih s prednjim delom trčilo v odbojno ograjo. Nato je vozilo preko nabrežine ob avtocesti dvignilo v zrak, po več kot 35 metrih pa je trčilo v drevo in ga odlomilo. Na razdalji več kot 25 metrov se je vozilo nato večkrat prevrnilo in na koncu obstalo v regulacijskem potoku.

V avtu je bilo pet ljudi, sicer državljanov Albanije in Belgije – voznik, 24-letna sopotnica in njeni trije otroci, stari od enega do pet let. Med prevračanjem je otroke, ki niso sedeli v homologiranih otroških sedežih, vrglo iz vozila, voznik in njegova sopotnica pa sta ostala ukleščena.

Pri reševanju so sodelovali gasilci JZZPR Maribor in PGD Šentilj. Z reševalnim vozilom so jih odpeljali v UKC Maribor, kjer sta poškodbam najprej podlegla enoletnik in petletnik, nato pa tudi voznik.

Policisti na kraju nesreče.
Policisti na kraju nesreče. FOTO: Mia Media

Policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti zoper voznika podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Ob 10.13 so na cesti Solkan–Prevalje v občini Nova Gorica trčila tri osebna vozila. V nesreči je bil ranjen otrok.

Avtocesta med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora je bila zaprta, tako da so policisti preusmerili promet na vzporedno regionalno cesto na izvozu Šentilj.

Gasilci so že odstranili posledice nesreče, promet pa poteka brez težav.