Črna kronika

FOTO: Tragedija v Houstonu: med šestimi otroci, ki jih je ustrelil, tudi njegov sin

Houston, 10. 08. 2015 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

48-letni napadalec, ki je vdrl v hišo v Houstonu, se je spravil nad svojo nekdanjo partnerico, njenega moža in šest otrok. Policisti so po aretaciji ugotovili, da so vsi mrtvi. Nekateri so bili zvezani, napadalec pa naj bi jih ustrelil v glavo.

Streljanje v Houstonu
Streljanje v Houstonu FOTO: Reuters

Kot smo poročali, je ameriška policja v noči na nedeljo v družinski hiši v Houstonu odkrila osem trupel. Hišo so obiskali na prošnjo sorodnice ženske, ki je tam bivala s svojim partnerjem in otroki. Ker so sumili, da se v hiši nahaja 48-letni David Conley, ki so ga sicer iskali zaradi napada na družinskega člana, so aktivirali posebno enoto, ta pa je s silo vstopila v poslopje. Moški je začel streljati, zato so se policisti umaknili. Uro kasneje se je predal sam.

Ob vstopu v hišo so policisti spoznali, da so bili žal prepozni. Napadalec je ubil osem ljudi. Policisti so našli trupla 40-letne nekdanje partnerice osumljenega, njenega 50-letnega moža in šestih otrok, starih od 13 do šest let. Najstarejši naj bi bil sin 48-letnega strelca. Kot še neuradno poročajo tamkajšnji mediji, je imela večina zvezane roke, ustreljeni pa so bili v glavo, nekateri celo večkrat.

Predstavniki policije niso sporočili, ali je bila družina še živa ob prihodu policistov. Neuradno pa naj bi 48-letnik že dalj časa nadlegoval in grozil družini, zaradi česar so slednji nedavno tudi zamenjali ključavnice na vratih. A to jim ni pomagalo, osumljeni naj bi v hišo vstopil skozi okno.

Sicer naj bi imel Conley že debelo kartoteko kriminalnih dejanj. Ta naj bi segala vse do leta 1988, z leti pa se je njihova teža le stopnjevala. Že leta 2000 je bil zaradi groženj obsojen na pet let zapora. Kot poročajo tamkajšnji mediji, naj bi partnerici na vrat nastavil nož ter grozil, da bo ubil tudi njenega otroka. Zaradi podobnega napada so ga prijeli tudi leta 2013. Tedaj je bil obsojen na devet mesecev zaporne kazni. V enem od zadnjih napadov na svojo nekdanjo ženo, naj bi ji glavo večkrat potisnil ob radiator. Napadel jo je, ker mu je hotela preprečiti, da bo s pasom kaznoval svojega otroka.

Streljanje v Houstonu
Streljanje v Houstonu FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3