Črna kronika

VIDEO in FOTO: Po nesreči spet vozili v nasprotno smer

Maribor, 27. 09. 2011 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z. / S.S.Š.
Komentarji
80

45-letni voznik tovornjaka je s priklopnikom trčil v odbojno ograjo, nato se je vozilo prevrnilo. Podravska avtocesta je bila več ur zaprta. Nekateri neučakani so spet vozili v napačno smer.

Okoli 9.35 se je na avtocesti Ptuj–Maribor za izvozom Marjeta zgodila prometna nesreča, v kateri je zaradi nepravilne strani smeri vožnje 45-letni voznik tovornjaka s priklopnikom trčil v odbojno ograjo, zato se je vozilo prevrnilo.

Voznik je padel iz kabine tovornjaka in so ga hudo poškodovanega z reševalnim vozilom odpeljali v mariborski klinični center.

Na drugi strani avtoceste se je malo zatem zgodila še ena nesreča, mogoče zato, ker sta voznika opazovala nesrečo tovornjaka in nista gledala na cesto.

Avtocesta je bila več ur zaprta, saj so pospravljali razsut tovor in popravljali ograjo. Nastajali so daljši zastoji. Po nesreči so neučakani vozniki kar na avtocesti obračali vozila in vozili proti najbližjim izvozom v napačno smer. S svojimi potezami so znova ogrožali tako svoja kot tudi življenja drugih udeležencev v prometu. Oglejte si video.

Dve nesreči na ljubljanski obvoznici

Nesreča, ki je za nekaj časa ohromila promet, se je okoli 16. ure zgodila tudi na ljubljanski vzhodni obvoznici. Verižno so trčila tri vozila, eno od njih je pristalo na strehi. Voznico so prepeljali v ljubljanski klinični center, po podatkih policije pa ni v smrtni nevarnosti.

Nesreča na vzhodni ljubljanski obvoznici.
Nesreča na vzhodni ljubljanski obvoznici. FOTO: Tanja Picek

Okoli 15.25 ure pa so bili na PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči na severni obvoznici, na odseku od Jarš proti Bežigradu. Po do sedanjih ugotovitvah je znano, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik motornega kolesa, ki je dobil hude telesne poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v kjubljanski klinični center. Policisti so sporočili, da okoliščine glede poteka prometne nesreče še preverjajo.

Ste videli nesrečo? Pokličite policijo!

Okoli 14.50 se je na ulici Breg pri hiši številka 8 v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba dobila lahke telesne poškodbe, povzročitelj, kolesar, pa je odpeljal s kraja nesreče.

Neznani kolesar je moški, star okoli 20 let in temnejših las, je pripeljal po ulici Breg iz smeri Zoisove ceste proti Novemu trgu in iz neznanega razloga zapeljal v sprednji del kolesa kolesarke, ki je po trčenju padla in se pri tem poškodovala.

Za razjasnitev vseh okoliščin dogodka policija poziva vse morebitne očividce nesreče, da pokličejo na telefonsko številko 01/475-06-00 (Policijska postaja Ljubljana Center, Trdinova 10) ali na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon 080 1200.

Več o stanju na slovenskih cestah ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hugh_Mungus
28. 09. 2011 14.29
efka1984 28.09.2011, 10:23 Močno dvomim, da ti je GASILEC dal navodilo, da se pelji v nasprotno smer, ker je to povsem v nasprotju z našim načinom dela in nalogami. Tvoja trditev je na šibkih tleh tudi zato, ker je že iz samega posnetka razvidno, da vozila obračajo samoiniciativno (v bližini ni ne policije, gasilcev, darsa...) Ne maži nas, ki v težavah rešujemo tudi tebe! eosss.slo 27.09.2011, 22:41 Očitno ne delaš v sistemu prvih posredovalcev ipd. ker bi sicer vedel, da gasilci izvajamo tudi prometno varovanje, protinaletno varovanje itd. šele ob prihodu policije oni prevzamejo to delo. (Je pa v glavnini to res naloga policije in darsa). Tvoja trditev, da se darsovci in policaji še nikoli niso trudili za ureditev obvoza ob nesrečah, je žal zelo stereoptipna kajti zelo pogosto sodelujem kot reševalec in gasilec na prometnih nesrečah in res, kapo dol policiji in darsovcem, ker se res trudijo čim boljše opravljati svoje delo kljub mizerni plači, ki jo za to delo dobijo. Vedi, da na AC zelo redko obstaja možnost za obvoz vozil, ki stojijo za nesrečo, razen če je takoj zraven izvoz. Posledica tega je čakanje, katerega trajanje je povsem odvisno od nesreče same (razsut tovor, komplicirano reševanje, uničeno/umazano vozišče, potreben prostor za reševanje/sanacijo...) Ni vse tko simpl, kot laiku izgleda.
Staropramen
28. 09. 2011 11.45
Za volanom se Slovenci pokažejo v pravi luči: nesramni, agresivni, brezvestni. Ne pa skromni, pridni, vestni, za kakršne se imajo. Kar preštejte, koliko jih ob zastoju na avtocesti z veliko hitrostjo prehiteva po odstavnem pasu!
efka1984
28. 09. 2011 10.23
Eh, bedaki ste vsi skupaj ... Nekaj objavljate, če pa dejansko sploh ne veste, za kaj se je šlo. Gospod gasilec je dal navodila, da se je potrebno vzvratno zapeljati do izvoza. In kdo je zdaj kriv? ČLOVEK, KI VZVRATNO VOZI PO NAVODILIH ALI TISTI, KI JE NAVODILA DAL? Kdo bi plačal kazen? Gasilec, ki daje napačna navodila, ail pa policaj, ki rabi 2 uri, da se mu možgani vklopijo in da začne preusmerjat promet. Ne obsojajte nič krive voznike!!!!!! Ljudje preden pišete in berete bedarije, preverite objavljeno. Aja, sem pozabila, Slovenec tak samo vse druge v drek riva pa čeprav po krivici!!!
Tejikaaa 1
28. 09. 2011 09.36
Potem pa naj mi prosim kdo razloži, kako je možno, da bi se vozil v nasprotni smeri in bi ga celega obrnilo v pravo smer, prosim lepo poglejte kako je tovornjak dolg! Plus tega , ga ni vrglo ven iz šipe ampak je sam prišel ven. Za tujca si verjetno ni težko zmislit članka ane? Ampak vsaj vedno bolj opažam, da 24 ur postaja vse bolj trač varjanta ko kar koli drugega!!!
xyz.G
28. 09. 2011 08.51
dajte jih kaznovat tiste ki so obracali
Red_October
28. 09. 2011 08.37
A mislite, da imam kakšno veliko željo čakati nekaj ur,da bi promet stekel?? Ne. Tudi jaz bi se gotovo peljal do prvega izvoza.
Bigpro
28. 09. 2011 08.23
manjaki eni..kje mate glavo da u kontra stran furate...pa to ne morš verjet!!
Bilba105
28. 09. 2011 08.23
ja pa sej ne moreš verjet. zgodi se nesreča in folk bulji, namesto, da gleda na cesto in se zaradi tega zaleti. jao, kok so nesposobni!
York
28. 09. 2011 08.13
undertakerslo27.09.2011, 17:32 Ne govori tako. Ob vseh norcih, ki se odpravijo na avtocesto, se ti prav lahko zgodi, da se boš prihodnjič v eni od krip prav ti borila za življenje......?!
GODFATHER3
28. 09. 2011 07.53
frakoc tocno tok kot si napisal za usivih 700 evrov delat pa se ispostavljat pa tvegat svoje zivljenje aja ce bos kot policist naredil nekej dobrega mah to je samoumnevno ce pa bo se ti zgodilo da bos kej naredu narobe bojo pa vsi skakali glej to policijo nesposobno bojo govorili
frakoc
28. 09. 2011 00.21
-1
Policisti delajo za 700€. Nosijo glavo na prodaj ...razumljivo da se bodo temu primerno obnašali. Drugo sedaj je veliko policistov ki imajo samo osnovnin tečaj in isto plačo. Se vam ne zdi da se "pravim" policistom ki so se šolali v Tacnu zdi malo neumno da imajo istonplačo?? Naj imajo vsi minimalno 1500€ dodatke potem se bi drugače obnašali tako pa::.......??
Domen Koši? 1
28. 09. 2011 00.19
Mislim, da bi morali take voznike kaznovati. Če naletiš na prometno nesrečo oz. zapore ceste naj počakajo, da cesto ponovno odprejo. Voznike, kot so na posnetku, voznike, ki prehitevajo vozila na intervencijski vožnji, voznike, ki zapirajo/onemogočajo intervencijskim vozilom ne moten in oviramo vožnjo, voznike, ki se odločijo, da bojo vozili, kljub temu da so pili itd., bi bilo treba kaznovati ne samo z denarno kaznijo, temveč tudi z prepovedjo vožnje (odvzem vozniškega dovoljenja). Čeprav še ni urejen obvoz, čakajte v koloni do navodil nadzornih (POLICIJA / DARS). Življenje je preveč vredno da bi ga ogrožali! Na žalost pa se je že večkrat dokazalo to, da so bili poškodovani oz., da so umrli na prometni nesreči, zaradi voznikov, ki delajo prekrške. Čeprav osebe, ki so vozile po predpisih niso nič krive, velikokrat umrejo zaradi voznikov, ki niso razmišljali.
eosss.slo
27. 09. 2011 22.41
skyline_AirSoft: vsaka čast gasilcem, ampak tvoja druga točka je pa čista izmišljotina. Gasilci se kot vem ne ukvarjate s prometno ureditvijo in obvozi, ampak imate ob takih nesrečah dovolj dela s ponesrečenci in zvito pločevino, policaji in DARS-ovci se NISO PA ŠE NIKOLI TRUDILI urediti kakršenkoli obvoz ob nesrečah na AC. Že nič kolikokrat sem stal dolge ure v koloni BREZ POTREBE, ker bi lahko dva policista ustrezno rešila problem v pol ure. Tvoja navedba, da imajo v policiji okrnjeno število kadrov, me popolnoma nič ne gane, naj pa tistih 180 carinikov, ki jih že lep čas pomikajo sem in tja pa ne vedo, kaj bi z njimi, prekvalificirajo in naj gredo pomagat. Plače imajo vsaj tako visoke kot policaji, če ne višje, delajo pa nič! Strpen in umirjen bom pa takrat, ko se bom lahko po AC peljal normalno in tekoče, vsaj nekje blizu omejitve in brez nepreglednih kolon šleperjev ter "pametnjakovičev" na prehitevalnem pasu pri 90 km/h.
Tucci
27. 09. 2011 22.28
Nesreče tovornjakov se najpogosteje dogajajo zaradi preutrujenosti voznikov.
BaGr67
27. 09. 2011 21.33
112-AirSoft. Končno nekdo,ki govori o stvari o kateri se zadeva sploh tiče.
Hugh_Mungus
27. 09. 2011 21.28
1. Sram vas je lahko vse, ki vožnjo v napačno smer na avtocesti iz KAKRŠNEGAKOLI razloga zagovarjate. 2. Gasilci, policija ter DARS, se vedno trudimo čim prej zagotoviti obvoz in preusmeritev za prihajajoča vozila, zavedati pa se je potrebno, da se lahko že takoj po nesreči (še pred našim prihodom) naberejo dolge kolone vozil, nenazadnje pa verjamem, da je večjega pomena najprej rešiti človeško življenje-a in zavarovanje kraja nesreče ter šele za tem (če ni dovolj moštva) poskrbeti za potrebne preusmeritve, kot da zaradi ljudi porabljenih za preusmeritve nekdo od v nesreči udeleženih umre. (Ne pozabite, da imajo v policiji zelo okrnjeno število kadra, kar se žal pokaže tudi v takem primeru.) BODIMO STRPNI in UMIRJENI! Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!
srebrnibreg
27. 09. 2011 21.16
Fenomenalno 27.09.2011, 21:11 Se tudi s tem strinjam. Nimam želje mlatit prazno slamo, ker rajši gledam nogomet.
Fenomenalno
27. 09. 2011 21.11
srebrnibreg 27.09.2011, 21:03 Očitno si ne pismen Fenomenalno- MOSS Femomenalno-Kiss Feromenalno-Nefra
F12
27. 09. 2011 21.09
pa če bi pri prvem izvozu pred nesrečo usmerjali iz ceste dol, pa promet speljali po drugi strani obojesmerno, tut ne bi blo nič narobe.
Femomenalno
27. 09. 2011 21.05
srebrnibreg 27.09.2011, 20:57 0 Fenomenalno 27.09.2011, 20:50 Si pismen? Izgleda, da ne,ker ne razumem tvojih nasprotujočih postov. ---------------- Feromenalno 27.09.2011, 20:25 Fenomenalno 27.09.2011, 20:50 ejga... pa to...