Črna kronika

FOTO: Po nesreči na kranjski obvoznici: trije lažje poškodovani, zoper voznika tovornjaka pa prekrškovni postopek

Kranj, 02. 08. 2016 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voznik tovornega vozila je na mostu nad Savskim otokom v Kranju prebil varnostno ograjo in padel z mostu na parkirišče. Trije v osebnih vozilih so bili lažje poškodovani, ugotovitve policistov pa kažejo, da je voznik tovornjaka vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Tovornjak padel na parkirišče
    02:50
    Iz 24UR: Tovornjak padel na parkirišče
  • Iz 24UR ZVEČER: Tovornjaki kot tempirane bombe
    02:12
    Iz 24UR ZVEČER: Tovornjaki kot tempirane bombe

Včeraj okoli 9.40 so na kranjski obvoznici trčila tri vozila, med njimi pa je bil tudi tovornjak.

Tovorno vozilo je prebilo varovalno ograjo in padlo na parkirišče, ki se nahaja pod nadvozom. Gre za parkirišče trgovskega centra, v neposredni bližini pa je tudi otroško igrišče. Na srečo v trenutku padca ni bilo na igrišču nikogar. 

V nesreči so se trije udeleženci, ki so se nahajali v osebnih vozilih, lahko telesno poškodovali, je sporočil tiskovni predstavnik kranjskih policistov Bojan Kos.

Prometni policisti proti vozniku tovornega vozila vodijo prekrškovni postopek, in sicer zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Tovornjak je namreč z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebni vozili, ki sta zaradi gradbišča v bližini v koloni na mostu čakali na zeleno luč.

Z Mestne občine Kranj so včeraj sporočili, da je tovornjak, ki je zapeljal čez pločnik in prebil ograjo nadvoza ter zgrmel na parkirišče trgovskega centra, vozil v smeri Labor. Tovornjak je padel 7,5 metra globoko na parkirišče.

Na kranjski občini so včeraj še sporočili, da je prometna nesreča resno opozorilo, da je treba obvoznico čim prej obnoviti. Še zlasti to po njihovih navedbah velja za odvodnjavanje, saj je cesta vsako leto bolj dotrajana in predstavlja tveganje za varnost v prometu.

"Gre za državno cesto in Mestna občina Kranj ministrstvo za infrastrukturo v zadnjih letih opozarja na nujno obnovo prav cestišča in mostu na delu obvoznice mimo Savskega otoka, kjer je danes v globino padel tovornjak," so včeraj sporočili.

Kot so še pojasnili, je kranjska občina, da bi vendarle ublažili zastoje na tej obvoznici ob prometnih konicah in pripomogli k prometni varnosti, julija začela graditi krožišče na dosedanjem križišču, kjer se v promet na obvoznico vključujejo vozila iz smeri Besnice. Dela na krožišču so v polnem teku in bodo predvidoma končana do konca avgusta. Vrednost investicije, ki bo plačana iz občinskega proračuna, pa je 44.600 evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3