Črna kronika

FOTO: Sopotnica in njen otrok na intenzivni negi

Maribor, 24. 04. 2011 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na štajerski avtocesti in v kateri so umrli enoletnik, petletnik in 70-letnik, sta 24-letnica in njen otrok na intenzivni negi v mariborskem UKC.

24-letnica in njen otrok, edina dva, ki sta preživela hudo prometno nesrečo, ki se je včeraj zgodila na štajerski avtocesti, sta na intenzivni negi v mariborskem UKC. Njuno zdravstveno stanje je precej resno, a zaenkrat stabilno, so povedali zdravniki.

Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata na voznikovi in sovoznikovi strani ter odstranili del strehe.
Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata na voznikovi in sovoznikovi strani ter odstranili del strehe. FOTO: JZZPR Maribor

Kot je znano, se je nesreča zgodila okoli 6.45 zjutraj med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora. 70-letni moški je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Vozilo je dvignilo v zrak, po več kot 35 metrih pa je trčilo v drevo. Na razdalji več kot 25 metrov se je vozilo nato večkrat prevrnilo in na koncu obstalo v potoku.

V avtu je bilo pet ljudi, sicer državljanov Albanije in Belgije – voznik, 24-letna sopotnica in njeni trije otroci, stari od enega do pet let. Med prevračanjem je otroke, ki niso sedeli v homologiranih otroških sedežih, vrglo iz vozila, voznik in njegova sopotnica pa sta ostala ukleščena.

V spodnji galeriji si lahko pogledate intervencijo gasilcev:

Iz gorečega vozila so ju rešili gasilci JZZPR Maribor. "Nekaj minut pred sedmo uro zjutraj smo dobili obvestilo, da se je na avtocesti Šentilj–Maribor zgodila prometna nesreča in da vozilo gori. Izvozili smo s tremi vozili in desetimi gasilci.“ Nekaj minut pred njimi so na kraj dogodka prispeli gasilci domačega društva PGD Šentilj, ki so zavarovali kraj dogodka in izvajali požarno stražo. "Ob prihodu smo ugotovili, da je osebno vozilo pristalo v jarku. V njem sta bila voznik in sovoznica, otroke pa je med nesrečo vrglo iz vozila. S tehničnim posegom smo odprli vrata na voznikovi in sovoznikovi strani ter odstranili del strehe in tako omogočili reševalcem, da so lahko nudili prvo pomoč. S pomočjo gasilcev PGD Šentilj smo nato iznesli poškodovane. Na koncu smo posuli še iztekle tekočine,“ svojo intervencijo opisujejo gasilci.

V UKC Maribor sta najprej umrla enoletnik in petletnik, nato pa tudi voznik.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou