Črna kronika

FOTO: Prevrnil se je s traktorjem in huje poškodoval

Slovenske Konjice, 29. 04. 2014 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V delovni nesreči v bližini Slovenskih Konjic se je prevrnil traktor, pri tem pa se je težje poškodovala ena oseba. Poškodovanca so prepeljali v celjsko bolnišnico.

Dopoldne se je v naselju Klokočovnik v občini Slovenske Konjice zgodila delovna nesreča, piše uprava za zaščito in reševanje. Prevrnil se je traktor, pri tem pa se je težje poškodovala ena oseba. Poškodovanca so prepeljali v celjsko bolnišnico.

Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na traktorju in nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice pri prenosu poškodovane osebe.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NicNeVem
30. 04. 2014 07.47
+9
Izpraven traktor je nuja, tako bi morali vzgojiti že otroke...Gledam ljudi, ki vozijo stare traktorje kot je tale, brez loka, vprašanje zavor, da o gumah ne govorimo...Vsak pravi za mal sem pa tja je dober...pol pa pride do tragedije...Na tem traktorju bi lok sigurno preprečil obrat traktorja, prednje gume sploh niso od traktorja...in ko to sešteješ še z mokrim terenom... Tako kot je že napisal en gasilec iz svojih izkušenj pomen varnostnega pasa v avtu-ne izpostavljat primere, ko se nekdo ni odvezal in je recimo utonil...Takih primerov je zanemarljivo malo, pas vsak dan reši ogromno poškodb in tudi življenj, pa tega sploh ne vemo...Tako da ja, za varnost sta sigurno potrebna tako LOK kot tudi PAS v avtu...
Brabus
01. 05. 2014 07.24
Ardus
30. 04. 2014 06.15
+3
lok na traktorju je proti prevračanju, da se ne zakotali...prekucne se na bok, tam naj bi ga lok zadržal...
Fika Armel
29. 04. 2014 20.10
+7
Ja traktor ni prevozno srectvo on je namenjen za razne vleke in obdelavo zemlje in spravilo hlodovine,vse je nevarno a lok bi prišel prav v ravnini ker tam skoraj ni grmovja ki te lahko grmovje zelo hudo polomi ali pa tudi ubije a na hribovskih kmetijah mora biti POGON NA VSA ŠTIRI KOLESA KOD ZAVORE v hribih je lok brespredmeten ker te bodo grmovje zelo hudo polomilo ali ubilo a kabina je varnejša v vseh pogledih a mora biti zelo močna sicer je kletka smrti ker jo lahko polovično položi ali ukrivi in stekla čeprav tudi iz pleksi stekla ti lahko porežejo vrat in po vsem telesu a varnostni pas a si zmešan tu še zbežati nemoreš če imaš še kakšno sekundo časa lahko pas zašteka in si še v večji godli najvarnejša je močna kabina tu imaš šanse da vsakdo ostane med nami a je hudo kakorkoli že posebej pri spravilo hlodovine iz strmega terena kabina ti je v napoto pri nagibo traktorja in še to da tisti traktoristi v dolini in tisti v visokogorju strmimi travniki obvezno štiripogon sicer si že v peklu imam lastno izkušnjo delal sem riže za samonakladalko tu moraš voziti počasi sicer gre vse preko ali okrog in nazaj in ko delam se vrtim na sedežu in še danes nevem ali sem sam ručico za sprednji pogon izklopil in je pričelo iti prav vse sem se spomnil kaj so mi govorili stari traktoristi sem poskušal a nič od tega le močno za krmilo in proti ravnini in malo pred ravnino traktor v bok še nisem skočil a ko se je dvignalo prednjo kolo aha bejži pretrgal sem si hlačnico do kolen in rokav srajce do komolca a traktor okrog in na kolesa in v prvi polski brzini po ravnini le izpušna cev je bila kriva ostalo nič in sam prestrašen,traktoristi posebej tisti v strmini ste korajžni ali smo korajžni tisti v ravnini ne vedo kaj je teško delo v strmini joj pazite se in temu želim hitro okrevanje in naj bo bol pazliv klub dobrimi verigami ki ih je imel na pogonskih kolesih me je kar groza ko je sosedu in dobrim prijatlu zadnjo kolo zapeljalo preko glave si lahko mislite zdrobljena do treh centimetrov sam sem pobral možgane in dal v krsto z truplom bilo mi je zelo,zelo hudo pazimo se in še pazimo se in še. LP.
windmaster
29. 04. 2014 20.28
+16
Verjetno se boš upisal v knjigo rekordov, kot nekdo, ki je napisal najdaljši stavek......
Hugh_Mungus
29. 04. 2014 20.36
+0
Brezhibne rešitve ni, so pa dobre in boljše.
komodor
30. 04. 2014 06.49
vrtnar01
30. 04. 2014 08.38
+1
andraz1020
30. 04. 2014 09.44
-1
No ja tut v strmini ni taka umetnost vozit traktor :)
Brabus
01. 05. 2014 07.30
Kakšno kabino, sej si še loka ne uredi.Sam poznam delo z traktorjem,pa mi ne pride na misel, da bi se vsedel na gol traktor. Avtor pa še ni slišal za ločila.
chabuka
29. 04. 2014 19.15
-3
parkiru v divjino...
gobo
29. 04. 2014 17.41
+10
varnostni lok ima dva učinka lahko te reši ali pokopa ,kakor varnostni pas pri avtomobilu
Hugh_Mungus
29. 04. 2014 19.15
+3
Če bi vedel kako zelo majhen je odstotek čudežev kjer varnostni pas zataji "ker si zaradi njega utonil" "se vanj zapletel" ipd... ne bi takih nesmislov trosil. Reševalci in gasilci dnevno gledamo nepotrebne poškodbe, ki bi se jim lahko izognili z uporabo varnostnega pasu, saj se večina prometnih nesreč zgodi pri nizkih hitrostih, brez uporabe varnostnega pasu pa vseeno pride do zlomov rok, poškodb obraza in še in še...
theso2012
29. 04. 2014 17.21
+14
Lok na traktorju je tudi presneto zelo nevaren! Še vedno je najbolj varna kabina! Lok za moje pojme bi pa morali za vse večne čase prepovedati! Poznal sem nekoga ki se je zvrnil z traktorjem, pa bi ostal živ, če ga nebi ravno lok padel mu na glavo. Moraš pa vedeti zakaj potrebuješ traktor. Za po polju na ravnini ali za zelo strme terene. Gospodu želim čimprejšnje okrevanje.
NicNeVem
30. 04. 2014 07.41
+1
...tvoj primer je res tragičen, je pa dejstvo, da lok v takem primeru, kot je na sliki, sigurno večinoma prepreči najhuje in je res nujen...tako kot je že napisal en gasilec iz svojih izkušenj pomen varnostnega pasa v avtu-ne izpostavljat primere, ko se nekdo ni odvezal in je recimo utonil...Takih primerov je zanemarljivo malo, pas vsak dan reši ogromno poškodb in tudi življenj, pa tega sploh ne vemo...Tako da ja, za varnost sta sigurno potrebna tako LOK kot tudi PAS v avtu...
1adler
29. 04. 2014 17.17
+0
Ta še ni slišal za LOK
windmaster
29. 04. 2014 17.00
+8
Na žalost je še vedno ogromno ljudi prepričanih da se njim nič ne more zgodit in so najboljši vozniki z najboljšim traktorjem na vasi, kabina ali lok pa sta le napotje in nepotrebna. Pa je žal drugače.
theso2012
29. 04. 2014 17.09
+7
Lok na traktorju je tudi presneto zelo nevaren! Še vedno je najbolj varna kabina! Lok za moje pojme bi pa morali za vse večne čase prepovedati! Poznal sem nekoga ki se je zvrnil z traktorjem, pa bi ostal živ, če ga nebi ravno lok padel mu na glavo. Moraš pa vedeti zakaj potrebuješ traktor. Za po polju na ravnini ali za zelo strme terene. Gospodu želim čimprejšnje okrevanje.