Črna kronika

FOTO in VIDEO: Pravo razdejanje po trčenju tovornjakov

Šentilj, 04. 04. 2011 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jutranja vožnja od Šentilja proti Mariboru je bila za številne preizkus potrpežljivosti, saj je bila zaprta avtocesta zaradi trčenja tovornjakov. Eden od tovornjakov je prevažal vozila, zato je bilo razdejanje še toliko večje.

Med Šentiljem in cestninsko postajo Pesnica sta zjutraj trčila slovenski in ukrajinski tovornjak, slednji pa je nato prebil varovalno ograjo in končal na nasprotni strani avtoceste.

Na srečo se je vse skupaj končalo brez hujših poškodb, a je nastalo pravo razdejanje. Eden od tovornjakov je namreč prevažal avtomobile, ki so ob trku popadali na cestišče.

Avtocesta je bila več ur zaprta v obe smeri, na lokalnih poteh pa so zato nastajali zastoji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (81)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pudgurka
05. 04. 2011 15.32
Sem totalno na strani šoferjev in nikakor ne podpiram trditve, da so šoferji tovornjakov kaj manj inteligentni ali sposobni od drugih voznikov. a žal je res velikokrat tako, da kilometri asfalta, natrpan urnik, pritisk šefov, nešteto telefonskih klicev na dan, tempiran čas in drugo močno zmanjšujejo koncentracijo ljudi za volanom. posledice pa so blage ali hujše. tale nesreča danes je bila vbistvu velika sreča. zato šoferji srečno, pa vendar imejte v mislih, da niste sami na cesti!!
mbactor
05. 04. 2011 14.17
to je kriva slovenska policija ker kontrolira in kasira samo slovence, tujih udeležencev pa ne, ker neznajo komunicirat. v razvitih državah npr. D, A, CH, NL, ... je ravno obratno. Vem iz lastnih izkušenj, sem poklicni voznik in redkokdaj vidim da bi slo policija ustavila tujca. Sm že večkrat klical policijo kakšno sranje delajo tujci (poljaki, madžari, romuni, bugari), pa se je policaj norčeval iz mene, namesto da bi poslali patruljo in opravili pregled. kasirajo pa k... samo slovence.
Dušan Korošec
05. 04. 2011 14.06
Pri komentarjih ste vsi mnogo pametni. Ali se kdo vpraša če je voznik vozila zavaroval svoje vozilo na odstavnem pasu tako, kakor bi moral, da do takšne nesreče sploh nebi prišlo. Pri takšni nezgodi bi lahko bilo tudi mnogo število mrtvih. Policija pa itak napiše prijavo krivdo voznika, mnogokrat pa ne kaznuje tisega ki je tudi sokriv za takšno nezgodo. Pa srečno vožnjo vsm tovornjakarjem!!
enoroki
05. 04. 2011 12.41
redkvica79 05.04.2011, 11:19 0 rumburak04.04.2011, 22:5513 Zakaj naši policisti nad takimi iskalci nesreč, kot so neprespani in trujeni tuji tovornjakarji s pomanjkljivo opremljenimi tovornjaki, ne opravljajo takega nadzora kot ga nad lokalnim prebivalstvom? Kolikokrat se mi je že na AC kak romun ali Poljak zapeljal na prehitevalni pas, tako lepo, počasi in ko sem trobil kot zmešan, potem hitro in v šusu odvil nazaj na svojo stran, da je prikolica kar zaplesala levo-desno?! Takih pa naši policisti ne znajo dobiti?! Za vožnjo 150 po AC, kjer je 130, pa rade volje napišejo listek in se mučijo 10 minut z birokracijio?! Banda! Lepo si napisal....sm voznik tovornjaka in povem ti, da je tega v 99% primerov največ s strani vzhodnih tovornjakarjev.... od kar je bg, ro, h, sk, cz, uk, lt, tv, in ostale drzave v eu je stanje na cestah slabše za 50% taka so pač dejstva, pa srečno!!!! Ja takole, naši policisti ustavljajo in kaznujejo NAŠE voznike in prevozike, ker vedo da jim imajo kaj vzeti, druge pustijo pri miru, ker se tako ali tako naši neizobraženi modri angeli s tujci ne znajo nič pogovoriti. V tujini je drugače, tujce kontrolirajo in če ne znaš njihovega jezika, pokliče tzolmača, pol pa plačaš še tistega..
I Res
05. 04. 2011 11.27
vidim da je komentarje dalo ogromno prepotentnih amaterjen ki nimajo pojma o voznji. vsak ki pravi kaksni so soferji tovornih vozil naj pomisli kako je voziti 40 t. vem pa da ste v sloveniji glavni in najpamatnejsi vozniki dobrih osebnih vozil ki pripoadajo bankam oz. lizing hisam.igrate se s svojim zivljenjem saj trk med kamionom in osebnim avtom pomeni za voznika osebnega avta katastrofo. zato bodite rajsi malo bolj kulturni na cestah
mby
05. 04. 2011 09.18
terralex - dobro bi bilo, da greš še 1x delati CPP . zakon močnejšega ne velja na cestah ! profesionalni vozniki pa zelo radi izsiljujejo in se ne držijo omejitev in predpisov zato pa prihaja do takih nesreč
Denis Vesenjak
05. 04. 2011 08.33
kAKI NOVI AVTI TIP JE VOZA STARO ŠARO!!! :)
Franci Bajde 1
05. 04. 2011 08.10
Se zgodi. To je samo odraz kako moramo šoferji prekomirno delati, kako nas stranke in šefi terajo ko nore. Smo pa nemočni. Zakaj? Šoferjjev je preveč, če ti kaj ni všeč pač moraš iti. "Starih mačkov" pa je čedalje manj ali skoraj nič. Ogromnokrat sem srečal kakšnega starejšega šoferja, z mislijo da je izkušen, ter presenetljivo ugotovil da nima pojma in da je naredil izpit leto ali dve nazaj, pa še tega mu je zavod plačal. ČE DRŽAVA MENI DA JE VSAK KI OPRAVI IZPIT ZA KAMION PRIMEREN ZA PROFESIONALNEGA VOZNIKA KAJ NAJ JAZ DRUGEGA KOT GLEDAM KATASTROFO NA CESTI. Polne gume.
hotchilipoper
05. 04. 2011 08.09
SEJ POL AVTOV JE BLO UKRADENIH
mr.izi
05. 04. 2011 07.54
Veliko ste že napisali, vidim pa da ste pozabili na nekaj z naše avtoceste. s prikoklico je dovoljeno samo 80km/h, ampak na naši avtocesti pa vsak bimbo z prikolico jo piči napolno, pa je prikolica do 750kg ali pa več, pa še večinoma imajo naložene prikolice z raznimi avtomobili ali podobno in jo terajo tudi 130 km/h ali tudi več. Me prav zanima kje so takrat republikanci(policija) ali avtocestni? Lep dan!
civitasstain@gmail.com
05. 04. 2011 06.02
terralex- Ne vem kje si ti izpit delal, ampak je vseeno, saj pravila so za vso Slovenijo enaka. To kar ti navajaš čujem prvič. Jaz sem se učil, da pač se oba z enakomerno vrednostjo odmikata kdo pač se lažje umakne in ni nič o prednosti tovornih vozil govora. Seveda ima tisto vozilo, ki ima več prostora na svoji strani prednost. Torej igra vlogo vozišče, ne pa velikost vozila. Pač pa da ima vozilo, ki vozi navzgor v hrib prednost pred vozilom ki vozi navzdol, če ni z znaki posebno to urejeno.
terralex
05. 04. 2011 05.41
kess1 04.04.2011, 22:46 Vidim da si naredil izpit za avto nekje v mestu, pri poceni avtošoli, PRAVILO SREČEVANJA GOVORI: TOVORNO VOZILO IMA PREDNOST PRED AVTOMOBILOM, AVTOBUS PA PRED OBEMA. Če je tebi težko z 800 kg zapeljati na bankino, kako bi z 40 tonami. Ne vem kaj eni razmišljate.
McClain
05. 04. 2011 02.52
pyer, nikoli. Avtocestni lobi je premocan proti zelezniskemu, za nas jim je pa figo mar. Tako da vsi lahko samo sanjamo, kdaj bo vse to nevarno sranje slo na cug. Nikoli ti povem, dokler bo ta drzava. Pa saj bo po mojem kmal spet ena druga, tole ne more vec dolgo it.
RS-44
05. 04. 2011 02.21
Dragi kamionarji...vem da opravljate težak posel in da ga mora nekdo opraviti, ampak to vseeno ne pomeni da je opravičljivo raznorazno izsiljevanje prednosti brez smernika in podobne fore kakršne vsakodnevno doživljam, pa ne le od tujcov. Tudi jaz sem službeno precej na poti, sicer z avtomobilom ali pa kombijom, pa vseeno nimam nobene pravice početi traparij po cestah. Tudi avtomobilisti jih počnejo da ne bo pomote, ampak to zagovarjanje kamionarjev za vsako ceno je pa povsem mimo. In poznam kar nekaj kamionarjev kateri mi znajo povedati kako izgledajo ta prehitevanja po AC...zelo pogosto so v obliki tega da dasta obadva gas do konca in vse skupaj traja celo večnost. Tudi ostalim ljudem se lahko mudi v službo in ni prav da sedaj vozijo 90kmh za dvema kekcoma katera sprobavata kateri kamion gre 2kmh hitreje. Ravno včeraj smo se več kot 7 kilometrov tako vozili za kamionom, vse od Kranj-vzhod do Kranj-zahod ko je "prehitevani" kamion k sreči zavil z AC...drugače bi vse skupaj najbrž trajalo vse do Podtabora ko se AC konča.
enoroki
04. 04. 2011 23.39
A dajte no, policaji kaznujejo za vsako figo!! Policija mora: 1. POMAGATI 2. PREPREČEVATI 3. OPOZARJATI nato 4. KAZNOVATI Pri nas talajo kazenske pike kot da smo pri najboljšem sosedu!! Ja voznik, modrega kamiona JE preživel, ker ga je vrglo iz kabine, ker NI bil privezan, če bi bil, bi bila "župca".. Pa poznam voznika tega modrega kamiona in vem da je zelo dober voznik, ampak tudi takemu se lahko zgodi! Drugače pa, da vas vidim šoferje amaterje, karto v roke, bez garmina, v Pariz ali London, pa pol stegujte jezike in se šorokoustite! lp od nekdanjega "pilota" :)
Marko Božnik
04. 04. 2011 23.13
pa so šli audiji :/
bizgecc
04. 04. 2011 23.13
Tu gor pač nis bli novi avtomobili .....
19Anze90
04. 04. 2011 23.03
Marskiatere Slovenske ceste so preozke, vožnja po robnikih pa je prvič nevarna, saj lahko potegne preikolico oz. tovornjak pod cesto, drugič pa se bankina uničuje, in situacijo samo še poslabša.
Dejan Zajebancije
04. 04. 2011 22.55
Zakaj naši policisti nad takimi iskalci nesreč, kot so neprespani in trujeni tuji tovornjakarji s pomanjkljivo opremljenimi tovornjaki, ne opravljajo takega nadzora kot ga nad lokalnim prebivalstvom? Kolikokrat se mi je že na AC kak romun ali Poljak zapeljal na prehitevalni pas, tako lepo, počasi in ko sem trobil kot zmešan, potem hitro in v šusu odvil nazaj na svojo stran, da je prikolica kar zaplesala levo-desno?! Takih pa naši policisti ne znajo dobiti?! Za vožnjo 150 po AC, kjer je 130, pa rade volje napišejo listek in se mučijo 10 minut z birokracijio?! Banda!
pijanec22
04. 04. 2011 22.50
kess1 tovornjakarji na teh ozkih cestah ne smejo voziti po bankinah, ker jih takoj uničijo, posledično pa uničijo tudi vozišče. Zato je edino pravilno, da se umakne avtomobil.