Črna kronika

FOTO: Predor odprt najpozneje do konca tedna

Celje/Ljubljana, 21. 01. 2010 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Neda Došenović/M.R.
Komentarji
82

Po nesreči v predoru Trojane bo cev proti Ljubljani odprta predvidoma najpozneje do konca vikenda. Površinsko naj bi bil poškodovan beton, nosilni elementi pa niso načeti.

Požar v predoru Trojane
Požar v predoru Trojane FOTO: Claudia

Predstavnik Darsa Marjan Koler nam je povedal, da končna ocena škode še ni znana, trenutna ocena pa kaže, da bi lahko bil predor odprt predvidoma najpozneje do konca tedna. "Delamo na tem, da bi bil odprt čim prej, vsekakor pa ne bomo cevi odprli, dokler ne bodo zagotovljeni vsaj minimalni varnostni pogoji," je zatrdil. Pojasnil je, da je bilo dokončno ugotovljeno, da nosilni elementi niso poškodovani, gre zgolj za površinske poškodbe betonov, nekoliko bolj pa je pošodovana elektro-strojna oprema, zlasti na delu, kjer je zagorelo. Tako se bodo po Kolerjevih besedah čim prej začela sanacijska dela, da bi lahko v najkrajšem času zagotovili pogoje za odprtje predora.

Več sto tisoč evrov materialne škode

V nesreči je po podatkih ljubljanske policije na vozilih in objektu nastalo za več sto tisoč evrov materialne škode. Vodja predorov Peter Praprotnik je sinoči po opravljenem nadzoru v cevi proti Ljubljani dejal, da so pristojni med prvim ogledom ugotovili, da je na mestu, kjer se je zgodila nesreča, poškodovana betonska obloga in tudi elektrostrojna oprema. Kot so nam povedali na Darsu, se danes ogled stanja nadaljuje, več pa bo znanega v popoldanskih urah.

Predor Trojane
Predor Trojane FOTO: Kanal A

Včeraj še niso mogli oceniti, koliko časa bo cev proti Ljubljani zaprta, a vse skupaj naj bi trajalo nekaj dni. S prometnoinformacijskega centra so sicer sporočili, da bo več informacij o nadaljnjem zaprtju predora znanih danes.

To, da je ena cev predora zaprta, pa najbolj seveda občutijo vozniki. Po tem ko so na štajerski avtocesti pred izvozom Vransko v smeri Ljubljane dopoldne nastajali večji zastoji (kolona vozil je bila dolga največ šest kilometrov), zdaj na tem območju vozila stojijo le še občasno.

Sicer celjski policisti vse voznike, ki bodo danes vozili po avtocesti v smeri proti Ljubljani, prosijo za pozornost in dosledno upoštevanje prometne signalizacije ter za strpnost za volanom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (82)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veljo@email.si
23. 01. 2010 10.06
NINTENDO 64...se ti sploh zavedaš kaj govoriš?ob današnji tehnologiji bi bile železnice in vlaki lahko zelo ugodna rešitev za tovornjake...ne vem koliko se voziš po naših avtocestah ampak vsak ki se pelje vsaj dvakrat na teden ve, da so tovrnjaki prava mora na cestah...od tega da se prehitevajo en drugega in ustvarjajo gnečo, do tega da gredo prehitevat ko si tik za njim in imaš na števcu okoli 130 km/h, ravno v ponedeljek mi je iz tovornjakarske cerade vrgloo pol metra velik in 15 sm debel led ravno v vetrobraskeo steklo!!!!! ti pa praviš da so železnce počasne in predrage...če že morem plačevati ves ta davek za ceste in vinjete, bi plačal še tisto vsoto da se jih zognem in tako obdržim vsaj svoje življenje... kar se pa CO2 tiče.... bi te pa stresla malo! slovenija je dovolj zelena da prenese ves ta co2???? sploh spremljaš daanšnji svetvoni problem globalnega segrevanja? veš da zaradi tega skoraj vsako uro na tem svetu izumre ena živalska vrsta ki je nikoli več ne bomo imeli možnosti videti? veš da zaradi co2 zastrupljaš sebe in daješ svojim potomcem neugodno prihodnost polno bolezni in onesnaženega zraka???tuka ne gre samo za slovenjo..če mene vprašaš je to čisti človeški egoizem..ja kaj pa jst sam morem za to???in malenkost CO2?nobena malenkost ni...zelo veliko izpustov je samo v naši mali državi in vrjemi mi, tudi če je slovenjia zelena tist mali košček na planetu ne bo anredil nič če se obenem vsak dan deževni gozd skrči za več hektarjev...in prav tisti gozdje odgovoren za 70% kisika na našem planetu, da en omanjam padavin!!!
Klampfman
22. 01. 2010 11.22
"stricekmaticek 21.01.2010, 14:53 2 @ddrej popolnoma se strinjam s tabo ! zgleda da klampfman mal preveč filmov gleda kr če ti pa rata bencin z vodo pogasit pol si pa car" Še enkrat si preberi moj komentar... @ddrej Sej je vseeno, kaj zagori. Dejstvo je, da je v/na vozilih ogromno vnetljivih snovi in zelo nevarno bi bilo kaj takšnega gasiti z navadno vodo. Če ne drugega, imaš na tleh predora ogromno raznih pack olja in mazil, ki jih spuščajo starejši tovornjaki. Mislim, če bi kakšen takšen sistem obstajal, bi ga že uvedli. Predvsem avstrijci in švicari imajo boleče spomine na predorske požare. Zaenkrat imamo na voljo pač samo gasilne aparate na vsakem koraku, vrhunske varnostne sisteme (ki jih morajo vozniki upoštevati) in gasilske ekipe v bližini predorov.
sebaLatino
21. 01. 2010 22.23
če bi imeli želenice kot se šika, bi tovornjaki prispeli na ta način hitreje
nintendo64@email.si
21. 01. 2010 21.40
Če damo tovornjake na železnico, pomeni, da samo v Sloveniji zgubijo 5x več časa. To pomeni, da v tem času prepeljejo 5x manj tovora. To pa precej podraži produkte. Ste pripravljeni to plačati? Jaz nisem. Slovenija je itak ena najbolj zelenih držav v Evropi, ta malenkost CO2 gor ali dol.
Maxster
21. 01. 2010 19.51
"vinadap 21.01.2010, 17:48 1 Mislim,da je že zadnji čas,da se vsi ti tovornjaki preselijo v Kopru na vlak,potem pa via Madžarska. Pa še naše železnice bodo delale dan in noč." A si predstavljaš, nankrat bi SLO postala zelena oaza z najčistejšim zrakom na svetu,avtoceste brez tovornjakov,... Dnevno bi se prihranilo tisoče in tisoče ton CO2, kateri sploh nebi šel v ozračje, saj ga tovornjakarji sploh nebi proizvedli.... Ampak pri nas so še vedno preveliki lobiji, od cestnega naftnega pa vse do *$#"! ,tako da bodi brez skrbi, da se to, še kar nekaj časa ne bo zgodilo. Tudi meni je žal ...
DODGE-RAM
21. 01. 2010 18.38
daj no pa kak bo slovenija kam prišla če pa delajo še vse druge države z nami ka one hočejo...mi med sabo stavkamo se kregamo nabijamo neka v tri dni...drugi pa se lepo smejijo
kr_en_drug
21. 01. 2010 18.37
A ja, pa še to: V naslovu...."Predor odprt najpozneje do konca tedna" V tekstu...."...predvidoma najpozneje do konca prihajajočega tedna"? Kdaj zdej?
kr_en_drug
21. 01. 2010 18.33
Dragi moji: 1. od vseh kvazi kvalitetnih video prispevkov je razmerje do reklam (MAX TV, POP TV, uvodne/izhodne šipce) 93 : 64sekund??? Če bi že radi kaj povedali na ta način to tudi dajte...prosim!!! 2. DARS. zakaj niste predvideli neko možnost, da bi promet v primeru zaprtja enega "tunela" preusmerili z dvosmernim prometom preko enega tunela???? mislim, da cela evropa in še naša sosednja Avstrija to dela??? in 3. Nočem sploh pogrevat teme o vinjetah????
SamiIdioti
21. 01. 2010 18.15
Država infrastruktura,ceste,vasi,mesta,SOCIALA,ZDRAVSTVO,... KI DAJE DENAR IN ŽIVI POTRATNO DRŽAVO A DRŽAVI SE FUČKA KOT SE STOPI NA SONČKU LUČKA.TITO JE REKEL MALO KRADI,MALO,RADI I POŠTENO ŽIVI.DANES SAMO KRADI SAJ NEBO NIČ PAČ PA BOŠ BOGAT PRI KORITU TUDI SVINJAM SE ENKRAT ČAS IZTEČE
SamiIdioti
21. 01. 2010 18.04
SLO je še vedno Balkan in bo
vinadap
21. 01. 2010 17.48
Mislim,da je že zadnji čas,da se vsi ti tovornjaki preselijo v Kopru na vlak,potem pa via Madžarska. Pa še naše železnice bodo delale dan in noč.
antonino
21. 01. 2010 17.35
A SE KDO ZAMISLI, KAKO BI SE LAHKO KONČALO, ČE BI BIL TA KAMION NPR. POLNA CISTERNA BENCINA, ZATO BI MORALI KAMIONI SKOZI TUNELE OBVEZNO IMETI VEČJO VARNOSTNO RAZDALJO
lazycocos
21. 01. 2010 16.46
irfano21.01.2010, 16:091 bi te rad videl kako boš gasil ko se enkrat nekaj vžge GASILCI MAJO JAJCA, SVAKA ČAST
tito.si
21. 01. 2010 16.29
Točno to se je zgodilo kar sem že zjutraj napisal. Vozili so v konvoju - varnostna razdalja 10 metrov. Pa če gem zdaj na Lj. - obvoznico bom isto videl. Od 4-6 tovornih vozil vozi v koloni s takšno razdaljo med seboj , da se tudi med njih ne moreš vključit , da bi zapustil obvoznico oz. avtocesto. VOZNIKI TOVORNIH VOZIL ZAVEDAJTE SE, DA PREVAŽATE TUDI DO 40 ton MATERIALA, IN JE S TEM VARNOSTNA POT PRECEJ DALJŠA KOT PA S PRAZNIM VOZILOM. Priporočena varnostna razdalja za osebna vozila je hitrost deljeno z 2 ( 100km/h:2=50metr. ). Za tovorna vozila pa je ( 100:1 =100 ). PROSIM, DA TO UPOŠTEVATE IN BREZ ZAMERE.
irfano
21. 01. 2010 16.09
POGLEJTE SI FILM KAKO JE POČILO JAZ MISLIM DA BI LAHKO VOZNIK KI SE JE ZALETEL VZEL GASLILNI APARAT KI GA IMA 2X PO 6kg IN BI LEPO POGASIL PRI TEM BI MU LAHKO POMAGALI ŠE DRUGI ŠOFERJI KAMIJONOV KER IMAJO VSI GASILNE APARATE IN NEBI PRIŠLO DO TAKO VELIKEGA POŽARA NE PA TAKOJ BEŽATI
fire11
21. 01. 2010 15.58
VSA ČAST GASILCEM!!
buderus
21. 01. 2010 15.29
Kaj ta video, je reklama za gasilske avtomobile.
fire11
21. 01. 2010 15.25
ojoj kaj vse list pa forum prenese!! jz bi prosil tiste ki nimajo pojma nasplošno o gasilskem delu izvozu gasilcev na intervencijo, vožnjo mimo firbcev na avtocesti z mobiteli in fotoaparati kateri so potem najbolj modri na forumih!! o tem pa še ne vejo da se je zdravo umakniti ob rob cestišča sebe in svojo prevozno sredstvo, in tako omogočiti prosto pot ljudem ki so samo ljudje in hočejo pomagati ljudem ki so v stiski, kot so gasilci reševalci.,,, eni pa sam kritizirate časovne razlike ki so od časa aktiviranja do prihoda na kraj nesreče!! kako so SPET POČASNI!! pa še zdravo je to da se mal pozanimate o opremljenosti gasilcev ki posredujejo v teh nesrečah!! lepo je pa da veste da so izobraženi o tem kar počnejo!! ne pa da se najdete majstri ki ugotavljate zakaj nima tunel zaščite z vodo!! MODRO res!! res pa je da ima hidrante
ddrej
21. 01. 2010 15.21
@stricekmaticek mislim da si se malo zmotil oz zamešal. Bencin bi šel gasit s peno, da ga zaduši. @Klampfman Ja mogoče maš prav, vendar niso vsi požari na vozili takoj povezani z gorivom vozila, včasih je problem tovor ali tudi pnevmatike. Največji problem se mi zdi tovor, ker nikdar ne veš, če je naložena zadeva z oznako X. Gasilci bodo vedeli zakaj se gre. Sicer bi pa bila možnost tudi penilnega sistema z resolucijo par metrov, da se ne ogroža prometa. Tako, da če se recimo vžge avto, lahko operater, ki nadzoruje tunel, aktivira samo tam do 10m gašenja. Pa ni nevarnosti za eksplozijo. Saj vemo, da je čas skorajda najpomebnejša zadevščina pri gasilskem posredovanju. Prva je varnost, da ne bo pomote. :-) @firemanmiha A si ti že slišal za splinklerje? V kaki "trgovski hali" se ozri proti stropu, pa boš po vsej verjetnosti zagledal rdeče cevi na katerih so obešene take "fajne" kovinske zvezdice.
Og_loc
21. 01. 2010 15.04
Spomnim se davnega leta 1966, ko se je rodil moj brat, sam pa sem se rodil 10 let kasneje...Takrat so bili časi veliko težji kot sedaj, vendar pa so ljudje vseeno z veseljem žvižgali, se smejali, popivali, ter delali prevale...sedaj ni več tako, razen nekaj izjem, to so dravljčani ki še dandanes delajo prevale!