Črna kronika

FOTO in VIDEO: V požaru umrlo 17 priseljencev

Moskva, 03. 04. 2012 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.J./STA
Komentarji
0

Požar, ki je zajel moskovsko stolpnico Federation Tower, so gasilci po večurnih naporih pogasili. Poročil o mrtvih ali ranjenih ni. Ognjeni zublji pa so zajeli tudi eno od mestnih skladišč, kjer so živeli priseljenci. Umrlo je 17 ljudi.

Ogenj, ki je zajel stolpnico Federation Tower v Moskvi, so gasilci po večurnih naporih pogasili. Požar je zajel 300 kvadratnih metrov stavbe, ki naj bi postala najvišja v Evropi.

Goreti je začelo v 67. nadstropju, 250 metrov nad tlemi, od tam pa so se plameni razširili še v 66. in 65. nadstropje. Evakuirati so morali 14 delavcev, ki so bili v stavbi. Oblasti pa so zaprle območje zaradi strahu, da bi se stolpnica porušila. Na srečo poročil o mrtvih ali ranjenih ni, poročajo tuji mediji.

Požar naj bi se razširil, potem ko so zagorele smeti in platna. 67. nadstropje so popolnoma zajeli plameni, zaradi vetra pa se je požar hitro širil in ogrožal tudi sosednje stavbe. Požar je bilo mogoče videti tudi z razdalje 10 kilometrov. Priče so dejale, da je bilo videti, kot da ima stolpnica ognjeno krono.

Celotno poslopje pa je bilo zavarovano, in sicer v vrednosti dobrih 200 milijonov evrov. Poročil o tem, koliko bo znašala škoda, še ni.

Aprila 2011 so inšpektorji, ki so nadzorovali gradnjo, ukazali prekinitev del in odvzeli licenco podjetju, ki je dela izvajalo, ker so odkrili kršitve na tehničnem področju in področju požarne varnosti.

Pri gašenju sta sodelovala dva helikopterja, na kraj pa je prišlo tudi 20 gasilskih enot.
Pri gašenju sta sodelovala dva helikopterja, na kraj pa je prišlo tudi 20 gasilskih enot. FOTO: Reuters

V požaru umrlo 17 ljudi

V požaru v skladišču v Moskvi, v katerem so prebivali priseljenci iz nekdanjih sovjetskih republik, je danes po zadnjih podatkih umrlo 17 ljudi, je sporočila moskovska služba za izredne razmere. Vse žrtve so bili priseljenci, vendar za zdaj ne vedo, od kod so prihajali.

Sprva so poročali o 12 oziroma 15 žrtvah, zdaj pa so na pogorišču našli še dve trupli, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Po neuradnih navedbah naj bi bili priseljenci, ki so bili v Moskvi na začasnem delu, iz Tadžikistana.

Požar je zgodaj zjutraj izbruhnil v moskovskem predmestju Kahalovski, gasilci pa so potrebovali dve uri, da so ga pogasili.

Požar bi lahko zanetil električni grelec, ki so ga uporabljali priseljenci in ga pred spanjem niso ugasnili, ocenjujejo pristojni. Kot so še poudarili, so delavci živeli v zelo slabih razmerah, v ruski prestolnici je tudi še precej mraz in ponoči se temperature spustijo pod ledišče.

Ruski minister za izredne razmere Sergej Šojgu je že zahteval pojasnila ustreznih organov, kako je mogoče, da so delavci živeli v popolnoma neprimernih razmerah v skladišču.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.