Črna kronika

FOTO: Ogenj zajel stanovanjsko hišo

Maribor, 06. 10. 2009 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.L./D.K.
Komentarji
8

V naselju Gaj nad Mariborom je ogenj zajel celotno drugo nadstropje stanovanjske hiše. Pri gašenju sta se poškodovala gasilec in lastnik hiše.

Ob 0.35 je zagorelo v sobi v drugem nadstropju stanovanjske hiše v naselju Gaj nad Mariborom v občini Maribor, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje. Ob prihodu gasilcev je bilo celotno drugo nadstropje z ostrešjem v plamenih, požar pa se je delno razširil tudi v prvo nadstropje.

Veliko težavo je predstavljalo klicanje na pomoč. Stacionarni telefon je zgorel, hiša pa stoji na območju kjer signala za mobilni telefon skoraj da ni. "Potem smo le dobili telefonsko zvezo preko avstrijskega signala, ampak so rekli, da ne morejo pomagati. Čeprav je sosednja hiša avstrijska. Mi živimo na meji,“ je povedal lastnik hiše.

Požar v naselju Gaj nad Mariborom-11
Požar v naselju Gaj nad Mariborom-11 FOTO: Jani Dolinšek
V požaru so bili uničeni celotno ostrešje, nadstropje, mansarda objekta ter stanovanjska oprema v spodnjih prostorih.

Zvezo so nato le uspeli vzpostaviti s sorodniki na Ptuju, ti pa so obvestili slovenski center. S tem so se izgubile dragocene minute. "Nimamo dogovora, da bi lahko uporabljali frekvence sosednjih držav,“ je povedal poveljnik mariborskih poklicnih gasilcev Aleš Ciringer.

Lastnikov sin je močno pretresen, tudi zato, ker je bilo v sobi ujeto njegovo dekle. Rešil jo je skupaj z očetom. Na srečo se ogenj ni razširil na gospodarsko poslopje, to jim bo sedaj predstavljalo začasen dom.

Med gašenjem je iz zgornje etaže v pritličje padel gasilec. Pri tem si je poškodoval ramo. lastnik hiše je prav tako poškodovan, saj je med reševanjem družine in imetja utrpel opekline.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jokal
07. 10. 2009 20.44
avstrijci bi lahko pomagali, če bi le hoteli. nobeden jih nebi kaznoval zato, če bi rešili življenja in premoženje sosedov. več se gre tukaj zato, da nočejo, in si mislijo, naj se balkanci že sami znajdejo. njihov splošen odnos do nas je pač tak, na žalost. idi na južno avstriojsko štajersko, ne duha ne sluha o slovenskih napisih.
Lope
07. 10. 2009 11.10
Zelo kruto. "Bodi s sosedom v dobrih odnosih", ker nikdar ne veš, kdaj ga boš potreboval, je že zelo staro pravilo. V tem požaru pa sosed "ni smel" pomagat, ker ... A policisti na mejnih prehodih so pa lahko skupaj cumali v isti kabini, ko so se mejni prehodi združili?! Sramota za obe državi, da nimajo že zdavnaj sklenjenega sporazuma o protipožarni zaščiti in reševanju sosedov, ki živijo ob meji, ne morem verjet... Sicer se pa koroški in italjanski Slovenci na vse kriplje borijo, da bi naša država pritisnila na njihovo, da jim ne bi krčili denarja za njihove cajtnge, radio, kulturo in kaj še vse; kot da je to življenjskega pomena. Njihovi otroci pa itak slovensko ne govorijo, niti se učijo in jih ne zanima...
_grdi_
07. 10. 2009 10.57
mislim da je tukaj najbolj tragično da so se ljudje med gašenjem poškodovali, predvsem to, da se je poškodoal tudi gasilec. Upam da bosta oba dobro okrevala.
Maja Vu?ko 1
07. 10. 2009 09.28
Kakšna škoda,... Ne morem verjet, da se ti je to zgodilo prijatelj,.... Še dobro, da obstajajo pravi prijatelji, kateri ti bomo oz. bodo priskočili na pomoč. Drži se,...
srecnii
07. 10. 2009 00.14
@brzik Ne govori bedarije, vse je odvisno kaj zavaruješ....mi smo imel tako škodo na hlevu, kot na hiši pa smo dobili vse plačano in to precej več, kot je stal material in roke.
brzik
06. 10. 2009 21.28
zavarovalnice so super prijazne do ljudi ko pokasirajo-ko pa je treba izplačat odškodnino pa nastanejo problemi.ja s kešom in zakoni treba znat delat.
primc81
06. 10. 2009 19.14
bodo prišl iz zavarovalnce, pa bodo še vtičnice brisali ali ni mogoče še kaj celega...že videno...
Tajkun Pirc Musar
06. 10. 2009 15.26
Žalostno za videt....