Črna kronika

FOTO: New York: Družina poletela s helikopterjem, nato je odpovedal motor

New York, 01. 07. 2013 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štiričlanska švedska družina si je New York ogledovala s ptičje perspektive, ko je nenadoma odpovedal motor helikopterja. Pilot je bil primoran zasilno pristati na reki Hudson.

Švedska družina, ki si je minulo nedeljo zaželela New York ogledati iz zraka, si nikakor ni predstavljala, da bo med svojim obiskom Združenih držav Amerike doživela tako srhljivo izkušnjo. Kot poročajo ameriški mediji, so se namreč v nedeljo dopoldne podali na Wall Street, kjer vzletajo helikopterji, s katerimi si turisti mesto ogledujejo s ptičje perspektive. Moški in ženska ter njuna otroka so dobrih 12 minut uživali v panoramski vožnji, nato pa se je začela drama.

Strmoglavljenje helikopterja v Hudson - 2
Strmoglavljenje helikopterja v Hudson - 2 FOTO: Reuters

Rdečemu helikopterju Bell 206, namenjenemu turističnim poletom, je nenadoma začel odpovedovati motor. V kabini je zavladala panika, a izkušeni pilot je hitro odreagiral in helikopter usmeril proti reki Hudson. "Pilot je opravil izvrstno delo, glede na to, da je motor odpovedal," je novinarjem New York Posta reakcijo pilota ocenil gasilec Thomas McKavanagh. Po njegovi zaslugi in tudi zaradi hitre pomoči s strani ljudi, ki so v tistem času s čolni pluli v bližini, so vsi preživeli, pretresena švedska družina pa jo je odnesla brez poškodb.

 

Glede na precej gost zračni promet nad New Yorkom so tovrstne nesreče sicer redke, vendar se zgodijo. Kot je znano, je leta 2009 na reki Hudson zasilno pristalo potniško letalo s 150 potniki. Razlog je bila jata gosi, v katero so trčili med preletom. Po zaslugi reakcije pilota, ki je varno pristal na vodi, so pristanek preživeli vsi potniki.

Drugače je bilo z nesrečo istega leta, ko sta nad reko Hudson trčila manjše zasebno letalo in helikopter, ki je prevažal turiste. Umrlo je devet ljudi, pristojni pa so nato uvedli ostrejša pravila v zračnem prometu. Tragično se je končal tudi polet helikopterja s turisti leta 2011. Strmoglavili so v reko, umrli pa so trije ljudje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmunja
03. 07. 2013 11.13
+1
Jaz tudi nimam jajc za kaj takega!
1airbus
02. 07. 2013 12.45
+0
jaz gor grem ne
ochi
01. 07. 2013 11.08
+56
včasih je bolje, če si broke pa si na trdnih tleh :)