Črna kronika

FOTO: Prometna nesreča pri Celju

Celje, 29. 03. 2010 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na avtocesti Ljubljana–Maribor pri Celju je prišlo do trka vozila s prikolico in osebnega vozila. Pri tem je bila lažje ranjena ena oseba. Vozili pa sta povsem uničeni.

V dopoldanskih urah je na avtocesti Ljubljana–Maribor pri izvozu Celje prišlo do prometne nesreče. Po navedbah celjskih gasilcev je šlo za nalet dveh vozil, vozila s prikolico ter osebnega terenskega vozila. Pri tem sta bili vozili uničeni, ena oseba pa lažje ranjena.

Kot so za 24ur.com pojasnili v celjski policiji je romunski voznik vozila s prikolico zapeljal z odstavnega pasu na vozni pas, vanj pa je trčil slovenski voznik, ki je pripeljal po voznem pasu.

Gasilci so po nesreči zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, posipali cestišče ter odklopili akumulatorje. Pri tem je sodelovalo šest gasilcev z dvema voziloma.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McClain
31. 03. 2010 11.47
A bi kdo mogoce ministra za promet vprasal javno, ce je sam tak cudak da tega ne vidi (mogoce zato, ker sam drvi z modro lucjo mimo vsega) kaj misli s temi Romuni in njim podobnimi, ki vsi spijo med voznjo, da ne govorim, da so vse dovozne poti na parkirisca polne parkiranih kamionov. Cele noci. Neosvetljeni, le cakam kdaj bo kdo prbil na polno v enega. Dovolj je 50km?h da se ubijes. Minister in ministrstvo pa nic. Vazno da pobirajo denar od cestnin za kamione!! Bolano.
POVOJ
30. 03. 2010 16.13
Ravno imam dobro idejo, da naše policiste preimenujemo v Slovenske inkasante, pa vidim, da kaznujejo samo nas, kakor, da bi samo za slovence veljali slovenski zakoni.
buzerantos
30. 03. 2010 12.04
Cansy se strinjam s teboj. Stanje na naših cestah je katastrofalno. Sem dosti na cesti in videl že marsikaj. Ampak to kar pa delajo Romuni, Poljaki in podobni pa je katastrofa. Zadnjič sem videl kombi, rumen, star priblizno 15 let, naložen tako da se ne vidijo ne mrtvi koti, ne nazaj, ne nič. Ko sem ga hotel prehitet model lepo zapelje na levo stran in skoraj je počilo. Kombi je vozil celo z eno rezervno gumo, vlekel en avto in imel se eno manjso prikolico. Aja, luci na prikolici tako niso delale in se ga na dalec sploh ni videlo. Da ne omenjam katastrofalnega stanja poljskih, romunskih in podobnih kamionih. Čez Slovenijo se tako šverca da te boli glava. In kje je pol naša policija?? Prekleti radarji, to je vse kar dogaja s strani policije
cansy
30. 03. 2010 10.25
OBVESTILO POLICISTOM:: vsak dan se vozim iz Celja proti Ljubljani. Vcasih 2x dnevno - sluzbeno. Pa dejte mal pregledovat te Romunske, Bolgarske in masovne Ukrajinske BELE KOMBIJE MERCEDES-BENZ model SPRINTER, S CRNIMI STEKLI. Vsi so popolnoma isti, vcasih jih clovk vidi na 1km kar po 3. Me res zanima kaj vse zaboga vozjo iz ITA. Kako se jim splaca vozit za Ukrajino avto vreden 200eur pa se razbit. Ne razumem tega. Stroski prevoza pa kostajo prek 800eur. Ni cudno zakaj imamo EU-ejci tolk prazne racuna na bankomatih :-)
jezni_jezek
30. 03. 2010 09.28
romuni so katastrofalni kupujejo voznisko za 50 evro potem pa ne znajo vozit
gigi39
30. 03. 2010 09.27
+1
Naj vas spovnim da nad 3,5 T skupne teže sploh nebi smeu vozit z B kategorijo kar pa je za tako naložen kombi in prikolico zelo hitro..občudiujem naše policaje da pustijo tako početje nekateri celo vlečejo po dva avtomobila na prikolici z enim gnilim kombijem. To je ogrožanje predvsem varnosti nas ki se vozimo za takimi neodgovornimi vozniki.. pa naj vas spovnim da večino robe je ukradene...iz preverjene informacije vem ko j je imel naloženih 10 motorjev od tega 9 ukradenih
gggg1
30. 03. 2010 09.01
+1
Res bi morali malo bolj pregledovati tehnično brezhibnost jugo-vzhodnoevropskih vozil. Pa tudi marsikatero slovensko vozilo bi bilo treba pregledat. Opažam namreč, da mnogim tako zelo opevanim BMWjem, Mercedesom, Audijem, Porscejem... ne delajo smerniki. Ali je pa mogoče, da te avtomobile vozijo vozniki, ki si niso sposobni zapomniti nekaj preprostih pravil, ki jih je treba upoštevati med vožnjo?!
primmik
30. 03. 2010 08.55
ta kombi je mene malo prej v trojanskem predoru izsilil, ko je začel prehitevati
jafalical
30. 03. 2010 08.41
Premalo pozorni, tezko nam dvakrat pogledat, tezko se je se z glavo mal obrniti(da vidis tud kaj ven iz mrtvega kota)ali v avtu, ali pa tovornjaku, bolj nam je logično med vožnjo telefonirat, message pisat, jesti sendvič in gledat kako smo nadrobil po avtu, kadit pa gledat za pepelom po avtu, da ja ni kaj padlo na obleko. Ne bom omenjala kako so kaksni kratkomiselni, ko se nekateri vključujejo na avtocesto, to brezbrižno vozijo, nič ne razmišljajo, ne mislijo na druge, sam nase,raje se repenčiti iz avta, raj grimase zlagat drugim udeležencem,boniki, kot pa da...sej ni treba da se takoj umaknes na drug pas, če ne gre, ne gre,se pa da skombinirat , da se tud tist , ki se vključuje srečno vključi...pri nas kultura vožnje na psu, preveč zavervani da smo pametni, kulture v vožnji nam še kako manjka!!So pa tudi izjeme in lahko velikim za vzor!!!
XardasM
30. 03. 2010 06.44
uh831 30.03.2010, 01:52 2 kaernten upam, da si pravočasno uporabila smerokaz in dosegla hitrost vsaj 80 km/h preden si imela namen zapustiti pospeševalni pas(večinoma MORAŠ porabiti celotnega). To da moraš porabit celotnega ni glih res... js ga večinoma še polovico ne pa se vklučujem s 120km/h na avtocesto... sam je pa res treba mal potegnat pa na gas stopit ne... ne pa pospeševat ko en dedek...
melee
30. 03. 2010 02.09
vame je na avtocesti priletel bolgar, ko sem bila že na pasu za desno... pijan in neprespan. Plačal kazen 20 evrov in pijan odpeljal naprej. Policaji so mu sam rekli, naj se čimprej pobere iz države.
uh831
30. 03. 2010 01.52
kaernten upam, da si pravočasno uporabila smerokaz in dosegla hitrost vsaj 80 km/h preden si imela namen zapustiti pospeševalni pas(večinoma MORAŠ porabiti celotnega).
Nat77
30. 03. 2010 00.50
Sem veliko na poti, predvsem po avtocesti in niso samo tujci tisti, ki delajo sranje na naših cestah. Naši vozniki so še hujši. Ničkolikokrat se mi je že zgodilo, da se preprosto nisem mogla vključit na vozni pas, ker se objestnež na voznem pasu nikakor ni hotel umaknit na popolnoma prost prehitevalni pas. Da ne omenjam, kakšen pogled mi je namenil on sam ali celo sopotnica, ker sem prevozila skoraj cel pas za vjključevanje. Še tovornjakarji so uvidevnejši!
Tom46
30. 03. 2010 00.11
naj policija malo več ustavlja te romune in bolgare in preveri tehnično izpravnost vozil in osno obremenitev
Opazovalec2020
29. 03. 2010 22.56
poln teh romunov pa ukrajincev s kombiji...katastrofa so!!
pagan
29. 03. 2010 22.43
js bi se pa tuki kr mal strinju z lažnivimzaresom. glih dons me je ena dama z x6 tko izsila da bog pomagi. če ma nekdo hud avto misl, da smo vsi tm zarad nejga in bomo na cesti gledal samo nanj on pa loh dela kar mu paše. romunov srečam res velik na cesti pa nimam kakšnih posebno slabih izkušenj kar pa ne morem rečt za italjane. njim pa bi mogl pobrat kluče od vozil. aja kar je pa blo dons pa nism vidu in ne morm nobenga obsojat, važno je samo to, da se ni nobenmu kej hudga nardil
ArseneLupin
29. 03. 2010 22.16
Tipično romunsko! Meni se je isto zgodilo z romunskim tovornjakarjem, on jo je popihal, jaz pa v ograjo! Hvala Bogu, da se je priča ustavila, mi dala podatke od tovornjaka in pričala!
LaMar
29. 03. 2010 21.59
LazniviZares & blisko...vi2 sta tipična slovenčka ki sta FOUŠ IN LJUBOSUMNA, da si nekdo lahko privošči tudi malo boljši avto...in tip z mercedes terencem ni imel gela na laseh ipd...je bil starejši (50 )gospod, kateri se je peljal po omejitvah!!!
baby_me
29. 03. 2010 21.56
nekaj podobnega se je meni včeraj zgodil zarad enga italjana ist nardiu.. sam sm bla še hvala bogu dost na razdalji da sm uspela bremzat šlo pa je na tesn..stem da se je še vozu dalje z levima kolesoma po voznem pasu desna stran automobila pa po odstaunem.. zakaj teh ne kaznujejo sj pa so pousod kamere..?
hanse
29. 03. 2010 21.36
Dol z Romuni iz naših avtocest, niso navajeni po avtocestah voziti. Kdo bo tuki nastradal? Tisti, ki ni kriv, oziroma je pripeljal od zadi in je Romuna nabasal, na žalost pa je automatski kriu.