Črna kronika

FOTO: Motorist umrl, vozilo zagorelo

Maribor, 08. 03. 2009 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V bližini hidroelektrarne Fala v občini Selnica ob Dravi se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 29-letni motorist.

Nekaj po 15. uri se je na cesti Dravograd–Maribor v bližini hidroelektrarne Fala zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Do nesreče je prišlo, ko je 29-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Dohitel je kolono sedmih motoristov in jih začel prehitevati.

Nesreča pri Fali-6
Nesreča pri Fali-6 FOTO: Jani Dolinšek

Kot je za 24ur.com povedal, tiskovni predstavnik PU Maribor Bartolo Lampret, je motorist vozil prehitro in se potem, ko je bil vzporedno s prvim motoristom v koloni, torej zadnjim, ki ga je želel prehiteti, ni mogel vrniti na svoj pas, zato je čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil, ki ga je vozila 46-letnica iz bližine Slovenske Bistrice. Motorist je padel po tleh, kjer je obležal in zaradi hudih poškodb tudi umrl. 

Po trku je vozilo zagorelo.
Po trku je vozilo zagorelo. FOTO: Jani Dolinšek

Voznico osebnega avtomobila in njenega sopotnika so prepeljali v mariborski UKC. Na spletni strani Urada za zaščito in reševanje sicer piše, da so v UKC prepeljali tri osebe. Po trčenju je osebno vozilo zagorelo, ogenj pa so pogasili gasilci, ki so tudi sanirali onesnaženo cestišče.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (379)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bernhard_jeric@t-2.net
08. 04. 2009 02.17
Bral sem komentarje čeprav pozno in mi je malo žal, da berem otroške spise in še to v neki čudni govorici. Tisti ko so najbolj divjih na komentarjih je ogromno tistih z veliko let vozniškega izpita in zelo malo vozniške prakse. En voznik, kateri se je učil v avtošoli, dobro ve, da so ga učili o etiki med vožnjo ne pa o obsojanju oz. sojenju drugih. Če ni voznik motorja naj ne govori o vožnji z motorjem ker so komentarji tako mimo vsekani, da mislim, da bi jih kolesar lepše in razumljivo boljše napisal. Ja tudi jaz sem motorist in lahko povem, da v moji dolgoletni karieri 35 let sem moral večino reševati situacije, katere so ali smo naredili vozniki osebnih avtomobilov. zato pustite strokovne stvari strokovnjakom. In tega fanta zagotovi tisti s takimi komentarji niso poznali.
jejejejejojojiji
13. 03. 2009 02.19
"za nesrečo je kriv -poleg prehitevajočega, predvsem prvi motorist, ki se mu iz objestnega primitivizma ni umaknil, " insaner ne sveraj ga s takimi komentarji no!NAbiati nedolžnemu človeku občutek krivde za smrt je resna stvar. Če te na eni strani mimo ne spusti motorist, čelno ti pa pelje avto, bi vsak normalen človek izbral nesrečo z motoristom in ne avtom.
Domen Kac
12. 03. 2009 13.30
motorist je bil bratranec od mojga frenda
nati.i
10. 03. 2009 20.11
počivaj v miru.......
kiki__
10. 03. 2009 20.00
factory dobr napisan !!
kiki__
10. 03. 2009 19.58
piika še enkat si preber komentar komentar k si ga komenterala...
pukec534583
10. 03. 2009 19.09
isaner..motorist bado težko obravnavali ker je žou umru
MartinaP
10. 03. 2009 19.06
Ranunculus povojne poboje? definitvno ne odobravm, da so se zgodili. Vendar je od tega minilo že toliko let in spadajo med posledice 2 sv.vojne zat, bi jih jaz pustila na miru. Verjemem pa, da če bi v vojni zmagali belogradisti, bi bilo takih žrtev še toliko več.
insaner
10. 03. 2009 17.51
cesta je dovolj široka, da se lahko previdno srečajo trije avtomobili vzporedno. za nesrečo je kriv -poleg prehitevajočega, predvsem prvi motorist, ki se mu iz objestnega primitivizma ni umaknil, ampak vztrajal z vožnjo ob / po sredinski črti. upam, da bo obravnavan pred sodiščem zakaj so popovi cenzorčki ta prispevek brisali, je razumljivo le njim
Robb_Thomas
10. 03. 2009 14.11
Jerry was a son of Slovenia, he taught me many things about Maribor and your beautiful country. I am an American many miles away, but I would love to be Slovenian. You would be proud of the things he taught me and others about your country and your countrymen. He loved Slovenia, his friends, and all people. He made one mistake and paid dearly for it. Please do not look with anger on this man. He was my friend, he was loyal to his country, did you know he was a soldier too? My heart aches at this loss. Fly with angels my brother. Please forgive my bad Sloven but I try... hoggy Jerry je bil sin v Sloveniji, on me je naučil veliko stvari o Mariboru in vaše lepe dežele. Jaz sem Američan mnogo milj, ampak rad bi se Slovenskem. Saj bi se ponosni na to, kar me je učil in drugi o vaši državi in vaši rojaki. On je ljubil Slovenijo, svoje prijatelje in vse ljudi. Naredil je eno napako, in Drago plačana za to. Prosim, ne iskati z jezo na tem človeku. Bil je moj prijatelj, bil je zvest svoji državi, si vedel, da je bil vojak preveč? Moje srce boli ob tem izgubo. Letite z angeli, moj brat. Prosim vas oprostite moji slabi sloven, vendar sem poskusil ... hoggy
ancica11
10. 03. 2009 14.06
Ranunculus ce bo motorist(jerry) ze v medijih ju3 pozabljen pol pa ne piste o njem ker mi ga ne bomo pozabli nikoli.... vsi ste neki pametni izpit gor izpit dol ,ovnek sekat, ovinek ne sekat, to na cesti ono na cesti...... zaj si pa predstavljajte da gre kdo njegovih starsev to brat! kak bi se vi pocutli ce bi take gluposti pisali o vasem sinu... zadrzite glupe komentarje za sebe....
Ranunculus
10. 03. 2009 13.15
misa12 To, da se mrtve pusti pri miru poskusi uveljaviti na forumih o povojnih poboijih. Tale motorist bo v medijih tako ali tako že jutri pozabljen in bo lahko počival v miru.
Ranunculus
10. 03. 2009 13.12
ancica11 Pogovarjamo se o rezultatu početja tega človeka in o tem, da je bila to njegova krivda. Vzrok, zakaj je naredil, kar je, je skoraj irelevanten. Res pa je, da ne upoštevamo tretje možnosti - morda je razlog za nesrečo počena guma, zlomljena vilica... skratka nekaj tretjega, čeprav je verjetnost za to majhna - in ker je tako majhna jo tudi zaemarjamo. Sicer pa - ker tip ni bil dovolj pomemben na nivoju države, je tu dovoljeno pisati o njem in nanj valiti krivdo, medtem ko boi bil v primeru, da bi bil dovolj pomemben za nesrečo kriv tisti, ki mu je prodal motor. Še pomnite Blanco?
Rožle Pongra?i?
10. 03. 2009 13.04
ancica11 si se le opugumla mala ne se jezit tisti ko smo ga poznali vemo da je bi legenda ovi pač naj pišejo kaj hočejo sploh tisti ko majo nwm kak dolgo izpit tisti znajo najlepše ovinke sekat ne ???
speady
10. 03. 2009 11.51
Sožalje vsem ki ste ga poznali in pa OPOMIN VSEM OSTALIM MOTORISTOM !!!!
MartinaP
10. 03. 2009 11.46
Sem hotla bit že tiho, a me je nekaj postov tukaj pripeljalo do tega, da moram odgovorit. pravite, da je šel veliko prehitro. dejstvo je, da je za vsako nesrečo, še tisto najmanjšo vedno kriva hitrost po mnenju očividcev in pristojnih organov. A je avtobus, ki je šel v kamniško bistrico tudi vozil prehitro? dejte no nehite s takimi.... vsak dan se vozim po gorenjski avtocesti do Ljubljane v službo in moram priznat, da me vsakodnevno spravijo ob živce "zelo strpni" vozniki. Pa se načeloma poizkušam varno vozit. abd se popolnoma strinjam s tabo, tudi midva imava podobne izkušnje. Pustite mrtve naj počivajo na miru.
ancica11
10. 03. 2009 11.41
kak lahk komentirate o cloveku ko ga sploh niste poznali...noben ne ve ka mu je blo da je to naredu niti mi ko smo ga dobro poznali!!!!zato prosim ce nehate... R.I.P. Jerry
Ranunculus
10. 03. 2009 10.17
factory Poskusi prebrati še članek. Par dejstev pa beri spodaj. Če je cesta nevarna in nepregledna se je treba držati svojega pasu in voziti v pravo smer. Prehiteval je motoriste in ne frajerjev v avtomobilih. Avtomobilistu ni potrebno zmanjševati hitrosti samo zaradi tega, da bi ga motorist prehitel, ko pa te začne prehitevati obstaja (nepisano) pravilo, da ne smeš ne zavirati, ne pospeševati. Verjemi, sem že reševal situacijo, ko je nekdo zaviral, da bi motorist, ki je prehiteval mene, ki sem vozil za njim, prehitel še njega, pa ni bilo prostora in če nebi zavrl še jaz in naredil proistora, bi motorist počil čelno direkt v kamion.
Ranunculus
10. 03. 2009 10.09
Ni treba biti genij, da iz članka ugotoviš, da je tip vozil po napačni strani ceste oz. v napačno smer. In to, da je slabo ocenil situacijo oz. je ni dovolj pregledal, je lahko ali posledica neizkušenosti, neodgovornosti, površnosti, zaslepljenosti z adrenalinom ali pa česa tretjega. Ampak v vsakem primeru, večina (no, v tem primeru kar vsa) krivde je na vozniku motorja in to, da je v nesreči umrl, ga te krivde ne opere in če bi pri tem še koga ubil, se to klasificira kot uboj.
factory
10. 03. 2009 10.04
Pri prebiranju komentarjev mi je kar postalo slabo ko nekateri krivite motorista nekateri sploh ne poznate te ceste in pišete kar nekaj kar se spomnite,sam se vozim vsak dan v službo po tej cesti in vam povem,da je ta cesta zelo nevarna prvzaprav moraš biti zelo previden. nekateri frajejri z avtomobili pa se grejo kar igrat z motoristi hja si misli mene že ne boš prehitel ja in kaj se potem zgodi,da drugi obsojate motorista,sedaj ko se bo začela sezona za motorje bo še potrebna večja previdnost na cestah in upam da ne bomo več prebirali tako žalostnih prispevkov kot je tale. Svojcem sožalje naj počiva v miru.