Črna kronika

FOTO: Mladeniča, ki je skočil v Savo, še niso našli. Iskalna akcija se nadaljuje

Trbovlje, 27. 08. 2015 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.K./V.L.
Komentarji
0

Policisti še naprej iščejo 19-letnika, ki je v begu pred policisti v bližini železniške postaje Trbovlje skočil v Savo in izginil. Policisti so podrobno pregledali nabrežje reke Save iz smeri Hrastnika proti Radečam.

Policija je v jutranjih urah nadaljevala z iskalno akcijo 19-letnika, ki je v noči na sredo izginil v Savi, je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko. V iskalni akciji so poleg policistov Policijske postaje Trbovlje in Policijske postaje Hrastnik sodelovali tudi policisti vodniki službenih psov kot tudi policisti Generalne policijske uprave s čolnom.

Policija je poslala tudi opis pogrešanega, če bi ga morda kdo opazil. Gre za 19-letnika iz Trbovelj. Visok je 185 cm, je suhe postave, po zadnjih podatkih pa je bil oblečen v črne hlače, temno jakno z belim napisom in obut v temnomodre športne copate.

Iskalna akcija je potekala ob nabrežju reke Save kot po gladini, in sicer na območju Trbovelj, Hrastnika, Zidanega Mosta, Radeč vse do HE Vrhovo. Pregledali so levi in desni breg reke Save, od mostu v Trbovljah do mostu v Hrastniku. Pri Termoelektrarni Trbovlje so pregledali območje ob zaporah za vodo. S čolnom so pregledali nabrežje reke Save od kraja Šavna peč do kraja Hotemež, kjer je postavljena baražna zavesa - lovilec za smeti. Prav tako so v sodelovanju s policisti iz Policijske uprave Celje s pomočjo delavcev v HE Vrhovo pregledali prelivna polja HE.

Iskalna akcija se nadaljuje

Popoldne se je iskalna akcija nadaljevala, in sicer so policisti Policijske postaje Trbovlje skupaj s kajakaši Brodarskega društva Hrastnik podrobno pregledali nabrežje reke Save iz smeri Hrastnika proti Radečam. Prav tako so relacijo med Trbovljami, Hrastnikom in Radečami pregledovale policijske patrulje ob rednem delu.

Policisti prosijo, da vsi, ki bi kar koli vedeli o pogrešanem ali ga opazili, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Po do sedaj zbranih obvestilih in pri pregledu območja železniške postaje Trbovlje policisti do sedaj niso ugotovili, da bi bilo storjeno kaznivo dejanje (npr. vlom ali tatvina). So pa na parkirišču železniške postaje odkrili parkirano osebno vozilo,  na katerem so nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu, lastnik vozila pa je eden od treh moških, ki so včeraj bežali pred policisti.

Zoper lastnika vozila bodo policisti po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1