Črna kronika

FOTO: Med vožnjo z izleta so se prevrnili na streho, umrla je skoraj polovica potnikov

Mexico City, New Delhi, 27. 05. 2013 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Mehiki je v tragični nesreči turističnega avtobusa umrlo 16 oseb. Iz Indije istočasno poročajo o nesreči avtobusa, ki je zapeljal v rečni kanal. Umrla je polovica potnikov, med njimi tudi mlada nevesta in poročni svatje.

Mehiške oblasti poročajo o tragični nesreči turističnega avtobusa, v kateri je umrlo 16 oseb. Kot je pojasnil predstavnik državnega pravobranilstva Fernando Hidalgo, se je v nedeljo popoldne skupina turistov iz tamkajšnjega termalnega zdravilišča vračala v Mexico City, ko je vozilu nenadoma počila pnevmatika. Voznik je izgubil nadzor nad vozilom, prebil zaščitno ogrado, nato pa se je avtobus prevrnil na streho. V nesreči je po uradnih podatkih umrlo sedem moških, sedem žensk in dva otroka, 19 potnikov pa je bilo ranjenih. Kot so še dodali pristojni, naj bi šlo za več kot 40 let star avtobus, ki je bil v precej slabem stanju.

V tragični nesreči v Mehiki je umrlo 16 ljudi.
V tragični nesreči v Mehiki je umrlo 16 ljudi. FOTO: Reuters

V Indiji avtobus s poročnimi svati in nevesto pristal v rečnem kanalu

Tragične novice prihajajo tudi iz Indije, kjer je v bližini mesta Etah avtobus, poln potnikov, zdrvel s ceste v rečni kanal. Po poročanju policije je voznik avtobusa, ki je bil na poti iz Farukhabada v Delhi, med vožnjo nenadoma izgubil nadzor, zapeljal s ceste in pristal v vodi. Številni, ki so bili priča nezgodi, so nemudoma odhiteli na pomoč, a za 21 potnikov je bilo prepozno. Med mrtvimi so bili tudi mlada nevesta in deset svatov, ki so se odpravljali na poročno slavje, poročajo tuji mediji. Iz vode so rešili 23 preostalih potnikov, nekatere od njih pa so morali zaradi poškodb odpeljati v bolnišnico. Preživeli so policiji dejali, da je bil voznik avtobusa vidno pijan. Nekatere potnike reševalci še vedno iščejo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinase
28. 05. 2013 07.08
-2
Umrlo 16 oseb-sedem moskih,sedem zensk in dva otroka- ali sploh veste kaj napisete!?
BMWmunja
27. 05. 2013 21.08
+5
Vprašam se, če bi ti šoferji, ki pobijejo toliko ljudi v teh deželah, pri nas na šoferskih testih pravilno odgovorili na eno samo vprašanje. Imam občutek, da tam vozijo avtobuse tako, kot naša vlada vodi državo....
Vig1
27. 05. 2013 10.46
+9
40 let star avtobus? Tisti na sliki meni deluje precej bolj moderno. Še v muzejih težko vidiš 40 let stara vozila. Ampak glede na to, da je zmečkan kot da bi padel v 100 metrski prepad, pa se je samo prevrnil, bi bil res lahko star 40 let. Trden je ravno toliko kot da bi bil iz kartona.
vrtnar01
27. 05. 2013 10.45
+7