Črna kronika

FOTO: Mariborski policisti zasegli več različnih drog, puško in opremo za izdelavo drog

Maribor, 14. 10. 2016 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mariborski kriminalisti in policisti so uspešno zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Štirim osebam so odvzeli prostost.

Mariborski kriminalisti in policisti so ta teden uspešno zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Med preiskavo so odkrili laboratorij za izdelavo sintetičnih drog, zasegli več prepovedane sintetične droge in odvzeli prostost štirim osumljencem: trem osumljencem in eni osumljenki, starim od 22 do 27 let, doma iz Maribora in okolice.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, naj bi osumljenci izvrševali kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog in druga kazniva dejanja, o katerih pa policisti še vedno zbirajo obvestila in dokaze.

Zasegli celo paleto drog

Od 25. septembra do 12. oktobra so kriminalisti v Mariboru in okolici opravili štiri sklope hišnih preiskav, osebne preiskave in preiskave vozil.

Pri tem so zasegli približno 0,8 kg prepovedane droge GHB (znana tudi kot droga za posilstvo), približno 60 ml prepovedane droge GBL, nekaj tablet amfetamina, okoli 0,4 kg amfetamina, nekaj manj kot dva litra tekočine amfetamina, nekaj tablet lorazepama, dva prostora, posebej prirejena za gojenje konoplje, v enem je bilo 12 takih sadik, nekaj več kot 0,5 kg konoplje, prirejeno lovsko puško z daljnogledom, več nabojev, teleskopsko palico, več elektronskih naprav (mobilni telefoni, računalniki, ipd.) in digitalnih tehtnic. Zasegli so tudi več drugih predmetov, povezanih s kaznivimi dejanji s področja prepovedanih drog.

Na mariborski policijski upravi so pojasnili, da je droga GHB podobna drogi MDMA, zato je njeno poulično ime "tekoči ekstazi". GHB je največkrat v tekoči obliki, brez vonja in rahlo slanega okusa. Ima uspavalen učinek in v manjših dozah povzroča evforični učinek, ki ga lahko primerjamo z učinkom alkohola (sprostitev, sreča in družabnost), pri večjih dozah pa lahko uporabnik postane omotičen in zaspan. Učinki GHB-ja navadno nastopijo po 10 minutah do ene ure po zaužitju. Glavni učinki trajajo okrog dveh do treh ur, lahko pa tudi do enega dneva. GHB povzroča izgubo zavesti in izgubo spomina.

Zasegli tudi laboratorij

V preiskavi so zasegli tudi nezakonit laboratorij za izdelavo sintetičnih drog z vso potrebno opremo (kemikalije, tehnična sredstva, navodila, predhodne in vmesne sestavine, končne produkte, kisline, topila, tehnična sredstva – steklene posode, gorilnike, jeklenke, opremo za destiliranje, tabletirni stroj za izdelavo tablet z različnimi logotipi ipd.).

Kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper štiri osumljence. Enega od njih, utemeljeno osumljenega, da je v sostorilstvu izvršil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog so s kazensko ovadbo že privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Eitipatapa
14. 10. 2016 20.15
+5
Kakšni higienski standardi. Pa to moraš znoret od teh njihovih drog že samo zaradi številnih nehigienskih primesi.
layers
14. 10. 2016 20.06
+4
film idila.......pol pa u dravo al kako ze gre to tam doli
mijavci
14. 10. 2016 19.41
+12
Vse štiri nafilat z to kemijo pa odložit na most Drave potem bo pa že mati narava poskrbela.
kolbek460
14. 10. 2016 18.09
+7
In tak so uničili še eno firmo ki ni imela rdečih številk ,,
murkecc
14. 10. 2016 17.53
+11
Jaki laboratorij, zgleda bolj kot zidanica, kjer šnopc mešajo.
Fuck the system
14. 10. 2016 17.48
+12
Mladi podjetniki.
janezpodre
14. 10. 2016 15.56
+12
Mater policaji, to je materijal za sobotno tekmo v Lj., dejte takoj nazaj.
KardinaIFrancRodeVKristusu2
14. 10. 2016 15.39
+15
Zasegli so nabojnike, ki so v prosti prodaji, povsem legalni in za njih ni potrebno imeti nobenih dovoljenj.... Bravo policija, kdo plačuje vašo nesposobnost?.... Davkoplačevalci...