Črna kronika

FOTO in VIDEO: Zagorelo na Cankarjevi ulici v Mariboru

Maribor, 01. 01. 2016 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zagorelo je v stanovanjskem poslopju na Cankarjevi ulici v Mariboru. Posredovalo je več gasilcev z gasilskimi vozili. V zadnjih 24 urah je sicer zagorelo v različnih krajih po Sloveniji.

Požar v Mariboru - 1
Požar v Mariboru - 1 FOTO:

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je okoli 11. ure dopoldne zagorelo v stanovanjskem poslopju na Cankarjevi ulici v Mariboru. Na teren je odhitelo več gasilcev z gasilskimi vozili, poškodovanih ni. Sledil bo ogled in ugotavljanje vzroka požara.

Požar v Mariboru
Požar v Mariboru FOTO:

To pa nikakor ni bil edini požar v zadnjih 24 urah. Zaradi uporabe pirotehnike in ostalih vzrokov je zagorelo na več koncih države. 

Ob 2:41 je na Mariborski cesti v Lovrencu na Pohorju zagorelo v večstanovanjski hiši. Za gašenje požara so bili aktivirani gasilci iz PGD Lovrenc na Pohorju, Bistrica ob Dravi, Smolnik, Ruše, Selnica ob Dravi in poklicni gasilci PGE Maribor. Požar je uničil prostore dveh stanovanj in ostrešje objekta. Stanovalcev v času požara ni bilo doma so povedali na Policijski upravi Maribor.

Ob 5:27 je na Žejnem v občini Brežice v stanovanjskem bjektu zagorela obloga okoli kamina. Posredovali so gasilci PGD Cerina in PGD Sobenja vas, ki so požar pogasili in prezračili prostore.

Ob 6:12 so v Mencingerjevi ulici, občina Bohinjska Bistrica, posredovali gasilci PGD Bohinjska Bistrica, Savica-polje in Nemški Rovt, saj je zagorelo v stanovanju v prvem nadstropju stavbe. Gasilci so požar lokalizirali in pogasili. Objekt so prezračili in pregledali s termo kamero ter opravili meritev prisotnosti ogljikovega monoksida. Gasilci so s hitrim posredovanjem preprečili veliko materialno škodo.

Ob 8:31 se je v zaselku Kališe, občina Logatec, kadilo iz ostrešja gozdne koče. Posredovali so gasilci PGD Gorenji Logatec, ki so odstranili opažne deske ob dimniku in ugotovili da žarijo stari podporni tramovi pod betonsko nosilno ploščo. Žareče tramove so pogasili in odstranili ter s termo kamero pregledali okolico žarišča.

O požarih poročajo tudi iz Lenarta pri Gornjem Gradu, iz Dupleka, Brezij pri Mozirjah in Ilirske Bistrice. 

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.jest
02. 01. 2016 21.19
+1
Kaj je štajerci? Po cestah že hudo poka in gori pa je komaj par ur novo leto.
sinaya
01. 01. 2016 13.58
+4
Pa še to v tej kao fensi stanovanjski stavbi Forum