Črna kronika

FOTO in VIDEO: 19-letnica zapeljala na nasprotni pas in trčila v vozilo z makedonskimi državljani

Maribor, 26. 11. 2014 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nesrečo pri Ormožu, ki je terjala dve smrtni žrtvi, še dve osebi, med njima 10-letni otrok, pa sta bili huje ranjeni, je povzročila 19-letna voznica, ki je iz neznanega razloga zapeljala na nasprotni pas. Povzročiteljica je bila huje ranjena in je v smrtni nevarnosti.

Že včeraj smo poročali o nesreči, ki se je popoldne zgodila na cesti Ormož-Ljutomer pri kraju Žerovinci in je terjala dve smrtni žrtvi, še dve osebi pa sta bili huje poškodovani. Čelno sta trčili dve osebni vozili, v katerih je bilo skupaj šest oseb. Poleg že omenjenih sta bila lažje poškodovana še dva otroka. Trije udeleženci so bili ukleščeni v vozilih, zato so jih morali iz vozil izvleči gasilci.

V današnjem poročilu so na policijski upravi Maribor zapisali, da je 19-letna voznica osebnega vozila pripeljala po omenjeni cesti iz smeri Ormoža proti Ljutomeru. Pri naselju Žerovinci, kjer je cesta ravna, je nenadoma zapeljala na nasprotni pas in trčila v vozilo, ki ga je vozil 54-letni voznik. Vozilo povzročiteljice je po trčenju obrnilo in zaneslo nazaj na desno stran smernega vozišča, kjer je obstalo obrnjeno v smeri, od koder je voznica pripeljala, drugo vozilo pa je odbilo nazaj, kjer je obstalo na travnati nabrežini obcestnega jarka, so zapisali na PU Maribor.

V nesreči sta se 54-letni voznik osebnega avtomobila in njegova 33-letna sopotnica na zadnjem sedežu v sredini tako hudo telesno poškodovala, da sta umrla na kraju nesreče. V tem vozilu so bile poškodovane še tri osebe. 10-letni otrok je utrpel hude, 6-letni otrok in 32-letni moški pa lažje telesne poškodbe. Vsi trije so bili z reševalnim vozilom odpeljani v splošno bolnišnico Rakičan. Vsi potniki tega vozila so bili makedonski državljani.

Povzročiteljica nesreče je bila prav tako huje poškodovana in so najprej prepeljali v ptujsko bolnišnico, od tam pa v UKC Maribor. Še vedno je v smrtni nevarnosti. Policisti še vedno opravljajo določene preiskovalne ukrepe, po zaključku pa bodo 19-letnico kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Letos je na območju mariborske policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo že 20 oseb, v primerljivem obdobju lanskega leta pa je bilo smrtnih žrtev 14. V celotnem lanskem letu je na območju PU Maribor umrlo 16 oseb.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1